Jihlavští žáci přivítali o víkendu Lanškroun

27.01.2015 / Jaroslav Wollmann

V sobotu přivítali svěřenci Tomáše Dzurika na svém ledě celky Lanškrouna. Mladší žáci D již od úvodních minut ukazovali, že si jdou za svým cílem a po právu si po výhře 13:0 připsali dva body. Starší žáci B začali svůj duel také dobře, po první třetině vedli 3:1, ale poté jim postupně docházeli síly a nakonec svému soupeři podlehli 7:9.

Starší žáci B

Nadstavba 5. kolo: Jihlava - Lanškroun 7:9 (3:1, 2:3, 2:5)
Branky a nahrávky Jihlavy: 1. Čermák (Poledna), 9. Havel (Chlubna), 9. Chlubna (Havel), 23. Chlubna (Kochrda), 32. Chlubna, 41. Chlubna (Čermák), 43. Chlubna (Čermák). Nejlepší hráči Jihlavy: Tomáš Chlubna, Patrik Čermák, Jiří Kochrda, Tomáš Falta.
Sestava Jihlavy:
Falta (30. Hrubý) - Poledna, Nosek, Mikeš, Přibil, J. Buzek, Štoll - Chlubna, Čermák, Havel – P. Brož, Racek, Kochrda – Machovský, Augusta, P. Buzek - Pokorný.

„První část jsme vyhráli 3:1 i přesto, že jsme si spíše natrénovali hru v oslabení. Zbytečné zákroky holí nás stály spousty sil ve hře v početní nevýhodě, což se projevilo ke konci utkání. To se hrálo prakticky bez obran a obě družstva měla spousty šancí. U nás se ukázaly obrovské výkonnostní rozdíly. Nám i hostům se o všechny branky podělili shodně víceméně dva hráči. Proti těmto starším klukům se ukazuje, kdo má problémy s bruslením či herním myšlením, po fyzické stránce se bohužel rovnat nemůžeme. V takovémto zápase by všichni hráči museli podat výkon na hranici svých možností, což se nestalo a soupeř nás tudíž přetlačil," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 5. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

Nadstavba 5. kolo: Jihlava - Lanškroun 13:0 (5:0, 4:0, 4:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: 10. Fábry, 14. Hrbek (Jungwirth), 17. Kotrba, 18. Fábry (Peš), 18. Machovský, 25. Jungwirth, 27. Číhal, 35. Fábry (Machovský), 36. Jungwirth, 43. Číhal, 48. Peš (Číhal), 49. Hrbek (Jungwirth), 58. Vovsík. Nejlepší hráči Jihlavy: Andrej Fábry, Hynek Peš, Max Machovský, Jonáš Jungwirth, Martin Hrbek, Lukáš Číhal, Filip Sigmund.
Sestava Jihlavy:
Sigmund - Číhal, Augusta, Zdarsa, Kret, Vovsík, Sedlák - Fábry, Peš, Machovský - Hrbek, Kotrba, Jungwirth - Lagron, Hasaj, Kain - Němec.

„Vstup do utkání byl vlažnější a rozjížděli jsme se pomaleji. Ke konci první části se nám podařilo vsítit čtyři slepené branky a to nás nakoplo. Zápas jsme poté měli pod kontrolou. Je pozitivní, že hráči, kteří by se měli prosazovat, byli dnes vidět a podíleli se vesměs na všech brankách," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 5. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.