Druhý přípravný zápas: Dukla vyzve doma Slavii Praha

02.08.2015 / Zdeněk Drla

Jedenadvacet sezon v řadě strávila pražská Slavia v nejvyšší hokejové soutěži. V jarní rozšířené baráži nedokázala extraligovou příslušnost udržet a tak v nadcházející sezoně budou červenobílí poznávat prvoligová kluziště. První stadion, na kterém se v přípravném období představí, je Horácký zimní stadion v Jihlavě.
Zápas mezi Duklou Jihlava a Slavií Praha začíná v úterý 4. srpna 2015 v 18 hodin. Pokud na zápas nevyrazíte osobně, můžete jeho průběh sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

Druhým soupeřem Dukly Jihlava v přípravném období bude Slavia Praha. Tým z hlavního města bude v nové sezoně působit v první lize, kam sestoupil v jarní rozšířené baráži.

Po sestupu následovaly radikální změny v týmu. V sešívaném dresu skončili Bednář, Tomica, Stránský, Sklenář, Poletín, Novák, Furch, Svoboda, Štich, Valach, Divíšek, Holec, Šenkeřík, Kolář či Vlasák. Pražané proto museli začít shánět náhrady. Trenérský tandem Pavel Hynek - Milan Razým patří mezi největší úlovky v předsezonním období. Na soupisku jsou průběžně doplňována nová a nová jména - v poslední době to byl kupříkladu zkušený slovenský forvard Jaroslav Markovič, který v minulém ročníku slovenské extraligy posbíral ve čtyřiapadesáti zápasech stejný počet bodů (22+32). Brankoviště bude strážit Alexander Hylák, v obraně bude tvrdit muziku Petr Punčochář, Pavel Kolařík či Milan Hruška, Slavia zkouší i kanadského útočníka Nathana Robinsona.

Zkrátka a dobře: Slavia Praha se chce vrátit co nejdříve do nejvyšší soutěže. První zápas před novou sezonou odehraje v Jihlavě.

NEÚSPĚCH V BARÁŽI. Slavia Praha sehrála poslední zápas baráže 19. dubna doma s Českými Budějovicemi (vyhrála 4:3 v prodloužení). První zápas v přípravě na novou sezonu čeká Pražany na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě v úterý 4. srpna. Foto: Michal Háva (www.hc-slavia.cz)

Jak na Horácký zimní stadion?

V přípravném období začínají všechny domácí zápasy Dukly Jihlava až v 18 hodin. Stadion bude otevřen vždy hodinu před úvodním buly, tedy v 17 hodin.

Pro vstup do velké haly Horáckého zimního stadionu využijte vchod G (naproti Vysoké škole polytechnické) a B1 (z nádvoří mezi halami). V provozu budou dvě poklady - na vstupu G a na Infocentru. Zde si můžete pořídit jednorázovou papírovou vstupenku nebo dobít kredit na svoji Ice Card.

Na Infocentru si také můžete před zápasem a během zápasu pořídit permanentku na novou sezonu 2015/2016 (více zde a zde) a zatočit si tak kolem štěstí (čtěte zde).