Dukla má opět zástupce v mládežnických reprezentacích

26.08.2015 / Tomáš Lysý

Těsně před startem nadcházející sezony si daly sraz některé mládežnické reprezentační výběry. Dukla Jihlava v nich má opět své zastoupení. Český tým do 19 let sehraje dva exhibiční zápasy proti o rok mladším reprezentantům. Pozvánku dostali Lukáš Anděl a Pavel Kousal, mezi náhradníky figurují Aleš Dufek a Vojtěch Pražák. Třídenní kemp čeká na ženskou reprezentaci do patnácti let i s jihlavskou útočnicí Kristýnou Kaltounkovou.

Reprezentace do 19 let

Druhou nejvyšší reprezentační mládežnickou kategorii čeká ve dnech 26.8. – 27.8. v Roudnici nad Labem dvojutkání proti o rok mladším reprezentačním kolegům. Pozvánku na dva exhibiční zápasy dostal jihlavský útočník Lukáš Anděl (na obrázku) který v přípravě stabilně nastupuje za A-tým Dukly. Šikovný útočník se už letos účastnil mj. Memoriálu Ivana Hlinky. Mezi náhradníky trenéra Davida Bruka je spoluhráč Lukáše Anděla z juniorského týmu červenožlutých Aleš Dufek.

Reprezentace do 18 let

Hlavní trenér Robert Reichel s asistentem Patrikem Augustou (na snímku vlevo) jinak koučem juniorského týmu Dukly, vybrali pro dva exhibiční zápasy útočníka červenožlutých Pavla Kousala (na obrázku vpravo), který byl letos již náhradníkem při předchozím reprezentačním soustředění v Třemošné. V případě potřeby je nyní mezi náhradníky připraven jihlavský obránce Vojtěch Pražák, který oblékal reprezentační dres již v předchozí sezoně.


Reprezentace do 20 let

Nejstarší český mládežnický reprezentační výběr čeká od 28.8. do 30.8. turnaj čtyř zemí v ruském Dimitrovu. Svěřenci hlavního trenéra Jakuba Petra a jihlavského kouče mladšího dorostu Petra Svobody (na snímku) postupně čekají tři těžká utkání. V pátek od 14:30 proti Finsku, o den později od 19 hodin proti domácí Sborné a závěrečný zápas sehraje reprezentační dvacítka v neděli od 17 hodin proti Švédsku.

Reprezetace žen do 15 let

V polovině srpna měly všechny tři české ženské výběry (do 20 let, do 18 let a do 15 let) třídenní soustředění v Bystřici pod Pernštejnem. Po dvou týdnech se ženská patnáctka schází opět, tentokrát na třídenním kempu v Blansku. Mezi nominovanými hráčkami opět nechybí útočnice jihlavských starších žáků Kristýna Kaltounková (na obrázku). První zápasy ženské reprezentace do 15 let jsou na programu v polovině záři, v Selbu čeká na české hráčky dvojutkání s domácím Německem.