Dukla jede na horký led Rytířů

18.09.2015 / Zdeněk Drla

I s přípravnými zápasy se v minulé sezoně potkaly týmy Dukly Jihlava a Rytířů Kladno hned třináctkrát. V přípravě na aktuální sezonu poměřily síly dvakrát. Teď je čeká první duel o body do tabulky WSM Ligy.
Zápas mezi Duklou Jihlava a Kladnem startuje v sobotu 19. září 2015 v 16 hodin a vy jej můžete sledovat buď přímo v hledišti kladenského ČEZ stadionu, nebo prostřednictvím tradičního textového onlajnu nebo na youtube.com.

Fanoušci mají v živé paměti vypjaté čtvrtfinálové boje jarního play-off, kdy o postupujícím do semifinále rozhodl až sedmý zápas. Nyní, na startu nové sezony, se oba soupeři potkají v mistrovském zápase znovu. Dukla míří na led kladenských Rytířů.

Přípravné období je minulostí, prvoligové týmy odehrály v novém ročníku druhé nejvyšší tuzemské soutěže, která nese nově název WSM Liga, už čtyři kola. A Středočeši zatím střídají úspěšnější duely s těmi méně úspěšnými. V prvním kole poměřili síly s ex-extraligovou Slavií Praha, kterou udolali po samostatných nájezdech, poté klopýtli v Kadani a doma ztratili dva body s Horáckou Slavií Třebíč. Ve čtvrtém kole porazili o gól trápící se Most.

Poslední zápas Kladna

HC Most - Rytíři Kladno 4:5 (1:1, 1:4, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. Smolka (Mical, Přeučil), 30. Kubinčák (Havlíček, Řehoř), 46. Přeučil (Havlíček), 50. Přeučil (Smolka, Kubinčák) – 16. Rudovský (Machač, Repe), 21. Bílek (Stach, Zajíc), 27. Zajíc (Stach), 28. Gutwald (Šilhavý, Strnad), 29. Machač (Kindl, Gutwald). Rozhodčí: Smitka – Štětina, Čížek. Vyloučení:6:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0.
Rytíři Kladno: Cikánek – Repe, Kehar, Zajíc, Růžička, Gutwald, Zelingr, Kolařík – Strnad, Skuhravý, Rudovský – Bílek, Stach, Dalecký – Kindl, Machač, Dvořáček – Čurda, Lukáč, Redlich – Šilhavý

VÍTĚZNÉ ČTVRTFINÁLE. Dukla se s Kladnem utkala v minulé sezoně (včetně přípravy) třináctkrát. Dvakrát v předsezonních přátelácích, čtyřikrát v základní části a sedmkrát ve čtvrtfinále. Foto: Josef Plechatý

Program 5. kola WSM Ligy, sobota 19. září 2015:

Rytíři Kladno - HC Dukla Jihlava (16:00)
HC Slovan Ústí nad Labem - ČEZ Motor České Budějovice (17:00)
HOKEJ ŠUMPERK 2003 - HC Stadion Litoměřice (17:00)
HC ZUBR Přerov - HC AZ Havířov 2010 (17:00)
HC Benátky nad Jizerou - HC Most (17:00)
HC Slavia Praha - SK Kadaň (17:30)
LHK Jestřábi Prostějov - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)