S Kabym je radost hrát, říká Filip Dundáček o spoluhráči z obranné dvojice

21.10.2015 / Ondřej Terber

Do Jihlavy zavítali ve středu Draci ze Šumperka, kteří se nacházeli na poslední příčce tabulky. Zápas nabídl celkem deset branek, když se o sedm branek postarala Dukla. Mezi aktivní hráče na ledě patřil zcela určitě Filip Dundáček, který hraje ve stejné formaci s Tomášem Kalábem. „S Kabym je radost hrát,“ směje se mladý obránce Dukly, který zaznamenal ve středečním zápase dva body za dvě asistence.

Zápas určitě nenabídl nic jednoduchého. Na ledě bylo místy vidět spíše bojovné utkání bez nějakých vážnějších situací. „Určitě jsme spokojení se třemi body, i když vypadá výsledek jednoznačně, tak utkání se nerodilo jednoduše. Na začátku v první třetině jsme dali dva góly a pak přišlo uspokojení od nás a na konci druhé třetiny, když nám dali první gól, tak jsme se trochu strachovali, protože víme, jaký máme v poslední době koncovky utkání,“ hodnotí průběh zápasu jihlavský obránce.

Jihlava se místy v průběhu zápasu dostávala jen těžko před branku Šumperka, který předváděl pozornou a zabezpečenou obranu. „Byl to spíše ubojovaný zápas. Šumperk nemá nejlepší zápasy venku, tak se asi snažili hrát z pevné obrany a spoléhali na rychlé protiútoky. Lépe se hraje s týmy s horní poloviny tabulky, protože ty se snaží hrát hokej, než ty z dolní poloviny, kteří se to snaží zabetonovat a spoléhat na brejky,“ dodává Filip Dundáček.

Radost červenožlutých po vstřelené brance do sítě Šumperka. Foto: Josef Plechatý

Na vítězství Jihlavy se také podílel Josef Skořepa, který zaznamenal dvě branky branky v utkání. Ovšem mohlo být i veseleji. Ke zkompletovaní hattricku nechybělo mnoho, když u druhé branky Dukly jihlavskému útočníkovi jen těsně nevyšla teč před bránou soupeře. „Jelikož se dnes vyhrálo, tak mi to nevadí. Každý zápas dává góly někdo jiný a dnes to padlo na mě. První gól mi to Míša Důras výborně vybojoval, vystřelil a já už to pak jenom dorážel. Přitom druhém gólu to zase Důry vystřelil, trefil tyčku a já to zase jen dorazil. Takže z mého pohledu se jednalo o jednoduché branky,“ říká skromně jihlavský útočník.

Dukla měla proti Drakům problémy v utkání, zejmena ve třetí části hry, když už bylo prakticky rozhodnuto a fanoušek mohl vidět ještě velké drama po tom, co Šumperk dvakrát snížil. „Ono to není jen proti Šumperku s námi se to táhne, když to přeženu deset zápasů. Začalo to proti Přerovu a všechno se to táhne po našich individuálních chybách,“ dodává Josef Skořepa.

V dalším utkání čeká Duklu tým Přerova, se kterým se utká na jeho kluzišti poprvé v historii obou klubů a Jihlavu zcela určitě nečeká nic jednoduchého. Nováček soutěže už dokázal Duklu potrápit na Horáckém zimním stadionu, když si hosté tehdy odvezli dva body za výhru na nájezdy. Zápas odstartuje v sobotu od 17:00.