Hokejový svátek ve svátek. Do Jihlavy míří Rytíři Kladno

26.10.2015 / Zdeněk Drla

Bude to znovu výjimečný zápas ve slavnostní den. Státní svátek 28. října, kdy si připomínáme Den vzniku samostatného československého státu, oslaví Dukla Jihlava domácím soubojem s kladenskými Rytíři, kteří druhým rokem usilují o návrat mezi tuzemskou hokejovou elitu. Budou mít červenožlutí důvod k oslavám ve sváteční den i po skončení třaskavého duelu, který je šlágrem 18. kola WSM Ligy?
Zápas mezi pátou Duklou Jihlava a druhými Rytíři Kladno začíná na Horáckém zimním stadionu ve středu 28. října 2015 v tradičních 17:30 hodin.
Od 12 hodin čeká nejen na hokejové fanoušky v přilehlém parku před vstupem C exkluzivní představení nového Volkswagenu Touran.

Bude to šlágr kola! Na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě vyzve aktuálně pátá Dukla druhé Kladno. Souboj dvou týmů z čela tabulky je skutečně lákadlem programu 18. kola druhé nejvyšší hokejové soutěže.

Po třaskavé sérii jarního čtvrtfinále play-off, kdy Dukla vyřadila favorizované Kladno v sedmém rozhodujícím zápase na svém ledě, se oba sokové utkají v metropoli Vysočiny znovu. Stane se tak ve státní svátek 28. října 2015. A souboj to bude pikantní. Nejen kupříkladu pro útočníka Richarda Diviše (na úvodním snímku), jenž v Jihlavě hostuje z extraligové Olomouce, ale je zároveň kladenským odchovancem, ale i pro dva slovinské obránce. Jihlavský Miha Štebih i kladenský Jurij Repe obdrželi v těchto dnech pozvánku do reprezentace Slovinska na turnaj Euro Ice Hockey Challenge v polských Katovicích (5. - 7. listopadu 2015).

Poslední zápasy Kladna

Kladno se netají postupovými ambicemi. Předsezonní cíle se Rytířům zatím daří naplňovat. Po odehrání skoro třetiny základní části jim patří druhá příčka za vedoucím Motorem. Prozatím nastřádali pětatřicet bodů, o šest méně než pátá Dukla.

V dosavadním průběhu sezony nedošlo u středočeského týmu k výraznějším výkyvům formy. Bez bodového zisku odjížděli Rytíři z ledu pouze dvakrát (shodou okolností to byla Kadaň, která Kladno obrala o všechny tři body jak doma tak venku - pozn. aut.). S favorizovanými týmy z popředí tabulky dokáží Rytíři držet krok (kupř. dvě remízy se Slavií či jedna s Českými Budějovicemi), s týmy ze spodních pater tabulky ztratili například po bodu s Havířovem, Litoměřicemi nebo Přerovem. V posledních dvou kolech však byli svěřenci trenéra Jindřicha Lidického stoprocentní, když porazili Horáckou Slavii Třebíč a Most.

Rytíři Kladno - Benátky n.Jiz. 7:2
Prostějov - Rytíři Kladno 1:4
Slavia - Rytíři Kladno 2:3 (sn)
Rytíři Kladno - SK Kadaň 3:5
Třebíč - Rytíři Kladno 0:3

17. kolo: Rytíři Kladno - HC Most 5:3

Branky a nahrávky: 10. Horna (Skuhravý, Růžička), 27. Pitule (Kindl, Ptáček), 42. Růžička (Stach, Bílek), 55. Růžička (Kindl, Machač), 59. Stach (Skuhravý, Bílek) – 1. Válek (Písařík), 19. Havlíček (Hora, Baránek), 30. Zeman (Divíšek, Řehoř). Rozhodčí: Krob – Bosák, Šmika. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 43:25. Diváci: 2052

Rytíři Kladno: Mensator – Nash, Repe, Kehar, Růžička, Zajíc, Ptáček – Dvořáček, Skuhravý, Horna – Rudovský, Stach, Bílek – Kindl, Pitule, Redlich – Machač, Lukáč, Strnad. Trenéři: Lidický, Čermák

Pohled do statistik

Kladno v poslední době oznámilo zvučnou posilu. Do kádru šestinásobného mistra československé ligy zamířil z brněnské Komety František Ptáček. Čtyřicetiletý obránce je rekordmanem v počtu startů v české nejvyšší soutěži. Na svém kontě má už 1209 utkání (bilance 125 gólů a 277 asistencí) a čtyři mistrovské tituly se Spartou Praha.

Kanadskému bodování Středočechů i celé WSM Lize aktuálně vévodí třiadvacetiletý útočník David Stach. Ten má ve sbírce v této sezoně už osm góů a šestnáct asistencí. Nejlepším střelcem Rytířů je zkušený Vítězslav Bílek - trefil se už desetkrát.

Gólmanskou jedničkou Kladna je velezkušený Lukáš Mensator. Za dvanáct duelů, ve kterých nastoupil, si vysloužil označení čtvrtého nejlépe chytajícího maskovaného muže celé soutěže (průměr 1,97 gólu na zápas, úspěšnost zákroků 92,73%), hned za ním je ve statistikách průměru obdržených gólů jeho týmový kolega Lukáš Cikánek (2,34 GZ, má však lepší úspěšnost zákroků - 93,10%)

Poslední vzájemný zápas Jihlavy s Kladnem

Fanoušci mají stále v paměti jarní sedmizápasovou nervydrásající čtvrtfinálovou sérii play-off. Nyní jsou ale důležité vzájemné duely z aktuální sezony. Ten první v pátém kole vyzněl lépe pro domácí Rytíře. Na kladenském ledě se dlouho hrálo nerozhodně 1:1, necelé čtyři minuty před koncem ale borci modrobílých dresech odskočili a vítězství 3:1 pečetili trefou do prázdné branky při jihlavské power-play.

Rytíři Kladno - HC Dukla Jihlava 3:1

Branky a nahrávky: 3. Bílek (Nash, Zajíc), 57. Stach (Rudovský), 59. Horna (Kindl, Skuhravý) – 25. Kohout (Gríger, Harkabus). Rozhodčí: Jílek – Beneš, Svoboda. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1801. Střely na branku: 40:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1. Třetiny: 1:0, 0:1, 2:0

Rytíři Kladno: Cikánek – Nash, Repe, Růžička, Zajíc, Kehar, Gutwald – Dalecký, Skuhravý, Horna, Rudovský, Stach, Bílek, Dvořáček, Machač, Kindl, Redlich, Lukáč, Strnad

HC Dukla Jihlava: Habal – Kaláb, Dundáček, Šimek, Grebenyuk, Štebih, Zadražil, Dobrovolný – Důras, Melenovský, Seman, Alekseev, Skořepa, Diviš, Kohout, Gríger, Harkabus, Kuřítko, Malec

V PŘÍPRAVĚ NEROZHODNĚ. V rámci letního Regionálního poháru skončilo měření sil obou středečních rivalů nerozhodně. Kladno doma vyhrálo 6:2 (na snímku jihlavský Miha Štebih), Dukla doma 2:0. Pokud by se podobný scénář měl opakovat i v soutěži, tak po prohře na Kladně 1:3... Foto: www.rytirikladno.cz

Exkluzivní roadshow s novým modelem Volkswagen Touran

Ve sváteční středeční odpoledne mají fanoušci možnost prohlédnout si a při zkušebních jízdách i vyzkoušet nový Volkswagen Touran pri exkluzivní roadshow, kterou pro ně připravil partner Dukly Jihlava - společnost Auto Vysočina, s.r.o. Startuje v pravé poledne. Více informací najdete zde.

Program 18. kola WSM Ligy, středa 28.října 2015

ČEZ Motor České Budějovice - Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (17:30)
HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno (17:30)
HC Most - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
HC Stadion Litoměřice - HOKEJ ŠUMPERK 2003 (18:00)
HC AZ Havířov 2010 - HC ZUBR Přerov (18:00)
SK Kadaň - HC Slavia Praha (18:00)

Program 19. kola WSM Ligy, sobota 31.října 2015

Hokej Ústí nad Labem s.r.o. - HOKEJ ŠUMPERK 2003 (předehrávka ve čtvrtek 29. října 2015 od 18:00)
Rytíři Kladno - HC AZ Havířov 2010 (16:00)
HC Benátky nad Jizerou - HC Dukla Jihlava (16:30)
SK Kadaň - ČEZ Motor České Budějovice (17:00)
LHK Jestřábi Prostějov - HC Most (17:00)
HC ZUBR Přerov - HC Stadion Litoměřice (17:00)
HC Slavia Praha - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)

Po odehrání 19. kola čeká čtrnáctku účastníků WSM Ligy první plánovaná týdenní pauza. Kolotoč druhé nejvyšší tuzemské soutěže se znovu roztočí v pondělí 9. listopadu 2015. Dukla ve 20. kole doma hostí Jestřáby z Prostějova.