Videoohlasy s Lukášem Jíchou, Michalem Důrasem a trenéry po výhře Dukly nad Kladnem

29.10.2015 / Tomáš Lysý

Utkání Dukly Jihlava a Kladna se v lecčems podobalo prvnímu vzájemnému utkání v Kladně. Domácí tým po první třetině vedl, hosté ve druhé části srovnali a tři minuty před koncem domácí rozhodli o svém vítězství, které stvrdili trefou do prázdné klece. Jeden rozdíl by se však našel. Zatímco Kladno doma vyhrálo 3:1, Dukla brala výhru 4:2. Své dojmy za zápasu sdělili Lukáš Jícha s Michalem Důrasem a také oba asistenti trenérů.

Lukáš Jícha - první gól za A-tým

Hned několik premiér bude mít zápas 18. kola první ligy sezony 2015-16 mezi Jihlavou a Kladnem pro Lukáše Jíchu. Šikovný útočník předloni nastoupil k třinácti zápasům za A-tým, avšak střelecky se neprosadil, stejně jako v pěti loňských zápasech za „áčko“. Letos však dostává na ledě mnohem více prostoru a ve svém třináctém letošním zápase za dospělou Duklu se radoval ze svého prvního gólu mezi muži. Jeho výstavní trefa na 3:2 měla navíc punc vítězného gólu. Nebylo se čemu divit, že byl "Jíchyč" vybrán k pozápasovému rozhovoru, jenž byl zároveň videorozhovorem. „Možná si na ty peníze do týmové kasy budu muset vzít půjčku,“ smál se dvacetiletý hokejista.

Michal Důras - tři gólové asistence

Král asistencí. Tak by se dal pojmenovat Michal Důras, který před zápasem s Kladnem vévodil pořadí asistencí Dukly. Během zápasu pak své prvenství v těchto statistikách potvrdil. Podepsal se pod prvním, druhým a čtvrtým gólem svého týmu. „Hlavně že z těch nahrávek někdo střílí a dává góly,“ říkal se smíchem zkušený útočník. "Důry" má nyní na svém kontě přesně 14 asistencí a je čtvrtým nejlepším nahrávačem celé ligy.

Ohlasy trenérů

František Zeman, asistent trenéra Dukly Jihlava a David Čermák, asistent trenéra Rytířů Kladno.

Autor videí: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno

Autor: HZStv1.