Měli jsme i další šance, ale doufáme, že si je šetříme na Kladno nebo na Přerov, věří Lukáš Jícha

21.01.2016 / Tomáš Lysý

Červenožlutá ekipa zabrala na svém ledě v pravý čas. Po dvou domácích porážkách tentokrát zůstaly tři body na Horáckém zimním stadionu, Draky ze Šumperka sestřelila Dukla hned pěti góly. Jihlavu poslal do vedení Lukáš Jícha využitou přesilovkou z jedenácté minuty. „My jsme si namalovali, že budu kroužit mezi kruhy a Ríša mě tam bude hledat. Našel mě tam, Škůry dobře clonil před brankou a já jsem to tam poslal,“ vybavuje si svůj gól, který byl hodně dlouho vítězným. O tento punc přišel až v šest minut před koncem, kdy Salith poprvé skóroval. Drama se však nekonalo, Jihlava dalšími dvěma góly stvrdila zisk tří bodů.

Lukáš Jícha: Celý zápas jsme měli pod kontrolou

V předchozím domácím zápase Dukly proti Litoměřicím čekali fanoušci červenožlutých na gól svého týmu marně. Nyní nikoliv, po jedenácti minutách hry rozradostněl hrstku fanoušků Lukáš Jícha. Jihlavě se vydařila přesilovková kombinace a clonění obránce Davida Škůrka. Puk putoval od modré z hole Ondřeje Šafáře na pravý kruh, kde byl Richard Diviš... „My jsme si namalovali, že budu kroužit mezi kruhy a Ríša (Diviš – pozn. aut.) mě tam bude hledat. Našel mě, Škůry (David Škůrek – pozn. aut.) dobře clonil před brankou a já jsem to tam poslal,“ popisuje svojí třetí sezonu hráč, jenž ještě může nastupovat za juniory.

Šest minut před koncem sice hosté snížili na 1:3, ale byla to pouze labutí píseň Draků. „Celý zápas jsme měli pod kontrolou, hráli jsme dobře do obrany. Odehráli jsme dobré utkání,“ libuje si „Jíchyč“, kterého mrzeli pouze další nevyužité šance Jihlavy. „Doufáme, že si to šetříme na Kladno a na Přerov, což budou také nepříjemní soupeři,“ přeje si dvacetiletý hráč. Nutno podotknout, že nevyužitých šancí měl mnohem více Šumperk. Draci zasypali gólmana Jakuba Škarka přesně 45 střelami a pouze jediná z nich prošla do branky.

Ondřej Beránek: Jsou tady výborní kluci a výborná parta

Gólovou mušku chytil v posledních zápasech útočník Ondřej Beránek. Jihlavský novic se první čtyři zápasy za červenožluté gólově rozkoukával, nyní se radoval v druhém utkání za sebou. V minulém kole vstřelil třetí gól Dukly v Ústí nad Labem a pomohl týmu ukončit sérii proher. Nyní na něj opět vyšel jihlavský přesný zásah s pořadovým číslem tři, kterým v polovině jednapadesáté minuty zvyšoval na 3:0. A že se tedy jednalo o parádní kombinaci. Michal Důras vyzval před brankou ke skórování Josefa Skořepu, který bekhendem zamířil těsně vedle, ale za pár sekund se již červenožlutí radovali. „Skořápka (Josef Skořepa – pozn. aut.) to nedal, sjel jsem si před branku, Důry (Michal Důras – pozn. aut.) mi to dal a já jsem puk akorát zametl do prázdné,“ vybavuje si další dvacetiletý útočník svůj zásah. „Hlavní je, že jsme vyhráli a pracovali jako tým,“ staví úspěch mančaftu nad osobní statistiky sympatický forvard.

Ondřej Beránek je v kabině A-týmu stále poměrně krátce, nicméně jeho pocity z působení v týmu ze srdce Vysočiny jsou pozitivní. „Jsou tady výborní kluci, výborná parta. Spoustu jich znám z Varů. Jsem odchovanec z Havlíčkova brodu, takže paráda, a jsem rád, že tady mohu být,“ nešetří superlativy stále usměvavý hokejista.

Pozápasové ohlasy trenérů: Domácí asistent kouče František Zeman a hostující trenér Milan Mazanec

Autor videí: Tomáš Lysý.

Sestřih zápasu HC Dukla Jihlava – Hokej Šumperk 2003 5:1

Autor: HZStv1.