Reprezentace do 16 let ukončila sezonu kempem v Jihlavě, dvakrát porazila Slováky

25.04.2016 / Tomáš Lysý

Celkem sedmnáct akcí měl v kalendáři sezony 2015-16 reprezentační výběr hokejistů do 16 let. Talentovaní mladící završili sezonu kempem v Jihlavě, kde sehráli dvě utkání se stejně starými hokejisty Slovenska. A obě utkání přinesla výhru českého týmu. V sobotu zvítězila Česká republika 4:3 a stejným poměrem se radovala i v neděli.

Sobota 23.4.2016: Česko – Slovensko 4:3

Čeští mladíci vstoupili do utkání skvostně a již po osmi vteřinách se Ondřej Pavel trefil pod lapačku gólmana. V čase 1:31 vedli Češi již o dva góly, když zamkli soupeře v přesilovce a Jan Dluhoš skóroval od modré. To však nebylo všechno, na začátku patnácté minuty se čeští hokejisté trefili i v oslabení, chybnou rozehrávku hostí ztrestal Matěj Blümel. Slováci ale v polovině čtyřiadvacáté minuty využili Kristianem Kováčikem přesilovou hru a dvě minuty před koncem prostředního dějství vstřelil kontaktní gól Jan Sarvaš. Klid na české hole přinesl v padesáté minutě Jan Matiášek, když vstřelil druhý český gól v přesilovce. V závěru už pouze slovenský hokejista Martin Faško-Rudáš zmírnil porážku svého týmu.

Branky a nahrávky: 1. Pavel, 2. Dluhoš (Blümel), 15. Blümel, 50. Matiášek (Blümel, Dluhoš) – 24. Kováčik (Okuliar, Bučko), 38. Sarvaš (Chatrnúch), 59. Faško-Rudáš (Kováčik). Rozhodčí: Pešina – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:3. Třetiny: 3:0, 0:2, 1:1.

Česko: Kolář (Svoboda) – Bálik, Had, Dajčar, Dluhoš, Hadamczik, Ševěček, Klejna, Martinec – Klapka, Pavel, Bláha – Blümel, Arnošt, Matiášek – Dobiáš, Kropáček, Veselý – Pokorný, Dufek, Půček.
Slovensko: Vojvoda (Bátory) – Ilenčík, Bučko, Rudy, Šalka, Senko, Ligas, Chatrnúch, Turan – Okuliar, Kováčik, Faško-Rudáš, Džugan, Hvizdoš, Melcher, Komlos, Čederle, Sarvaš, Maniaček, Minko, Ferenyi.

Fotogalerie ze sobotního zápasu ČR - Slovensko



Neděle 24.4.2016: Česko – Slovensko 4:3

Jestli se v sobotu dostali čeští mladíci do vedení 3:0, tak ve druhém utkání získali nad Slovenskem dokonce čtyřgólový náskok. V polovině šesté minuty předvedli Vojtěch Kropáček, Tomáš Dajčar a zakončující Vojtěch Dobiáš parádní gólovou kombinaci, za dalších pět minut zvýšil vedení českého týmu Jakub Veselý. Slováci poté neproměnili dvě přesilovky, naopak Češi využili hned první početní výhodu dorážkou Jana Matiáška. Krátce po skončení druhé české početní výhody vstřelil již čtvrtý gól Ondřej Bláha a nebýt tyče, mohlo být vedení Česka ještě větší. Slovensko se ale ve třetí třetině vzepjalo k dramatu. Po padesáti vteřinách závěrečného dějství vstřelil první gól hostí Martin Bučko, na začátku sedmačtyřicáté minuty se prosadil Matej Faško-Rudáš. Obě slovenské branky padly také v přesilovce, stejně tak jako jejich třetí trefa po dorážce Kristiana Kováčika. Z dalších šancí na obou stranách už gól nepadl a Česko tak uhájilo výhru 4:3.

Branky a nahrávky: 6. Dobiáš (Kropáček, Dajčar), 11. Veselý (Blümel), 26. Matiášek (Blümel, Dluhoš), 36. Bláha (Klapka, Klejna) – 41. Bučko (Kováčik, Okuliar), 47. Faško-Rudáš (Okuliar), 48. Kováčik (Faško-Rudáš)Rozhodčí: Pražák – Zíka, Jindra. Vyloučení: 7:3. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 125. Střely na branku: 45:25. Průběh utkání: 4:0, 4:3. Třetiny: 2:0, 2:0, 0:3.

Česko: Kolář (Svoboda) – Bálik, Had, Dajčar, Dluhoš, Hadamczik, Ševěček, Klejna, Martinec – Klapka, Pavel, Bláha – Blümel, Arnošt, Matiášek – Dobiáš, Kropáček, Veselý – Pokorný, Dufek, Půček.
Slovensko: Vojvoda (Bátory) – Ilenčík, Bučko, Rudy, Šalka, Senko, Ligas, Chatrnúch, Turan – Okuliar, Kováčik, Fasko-Rudáš, Džugan, Hvizdoš, Melcher, Komlos, Čederle, Sarvaš, Maniaček, Minko, Ferenyi.