Junioři Najman s Kousalem odcházejí do Mladé Boleslavi

16.05.2016 / Zdeněk Drla

Ondřej Najman a Pavel Kousal opouštějí Duklu Jihlava. Oba útočníci, kteří v minulé sezoně byli ještě coby starší dorostenci hráči juniorského týmu Dukly, míří do Mladé Boleslavi. Odchod je to přitom vcelku nečekaný, oba se měli zapojit do přípravy A-týmu a byl pro ně připraven i návrh profesionální smlouvy.

V pondělí 16. května se na pracovní stůl jednatele Dukly Jihlava Bedřicha Ščerbana dostala obálka s přestupními lístky Ondřeje Najmana a Pavla Kousala. Od obou hráčů a BK Mladá Boleslav byly již podepsané. Mladí útočníci tak mění dres a v příští sezoně budou k dispozici středočeskému klubu. „Znamená to vyloučení dalších jednání. Klub buď přestupní lístky podepíše a hráči jsou volní bez výchovného, nebo na ně napíše, že nesouhlasí a hráči pak přestoupí dle SDŘ ČSLH," vysvětluje Bedřich Ščerban.

V praxi to znamená, že Dukla Jihlava obdrží za oba hráče tabulkovou hodnotu v řádech statisíců korun.

„Kontaktoval jsem Mladou Boleslav. Mluvil jsem jak s Davidem Výborným (sportovní manažer BK Mladá Boleslav - pozn. aut.) i následně s Martinem Vejvodou (sportovní manažer mládež BK MB). Vyjasnili jsme si situaci. Oba byli překvapeni, že jsem o ničem nevěděl, jelikož je to už prý starší záležitost. Předpokládali, že nás hráči informovali. Nepřetahovali je, nabídli se. Pokud tedy oba útočníci chtějí jít do jiného klubu, je to jejich volba, nebudeme je držet,“ osvětlil pozadí překvapivé zprávy jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Další změny v kádru Dukly

Jakub Škarek má vyřízeny střídavé starty do pražské Sparty

Další nové tváře v kabině: Do Dukly přichází z Liberce obránci Kajínek a Říha

Z Pardubic přichází na hostování Filip Stoklasa

Vlastimil Bilčík bude pokračovat v Dukle i v příští sezoně

Útočníci Lukáš Anděl a David Březina zůstávají, Dukla na oba mladé hráče uplatnila opci

Tomáš Čachotský je oficiálně v Dukle, s klubem se dohodl na dvouleté smlouvě

Do Dukly se vrací Tomáš Čachotský

Za Duklu bude dále nastupovat Tomáš Kaláb s Richardem Divišem, klub opouští pětice hráčů

Miha Štebih opouští Duklu, má namířeno do Slavie Praha

V Dukle budou pokračovat útočníci Josef Skořepa a Lukáš Jícha