Junioři zakončili letní přípravu turnajem v plážovém volejbalu

30.06.2016 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Přípravné období jihlavského juniorského týmu je u konce. Nejstarší mládežnická kategorie Dukly zakončila dva měsíce dlouhou přípravu turnajem v plážovém volejbalu, který se uskutečnil v areálu jihlavského Vodního ráje. Při něm si hráči s realizačním týmem užili spoustu zábavy. „Úroveň volejbalu bych zhodnotil slovy Viktora Ujčíka, kterému bylo stydno, že nebyl ve finále,“ směje se dobře naladěný kouč Patrik Augusta. Z vítězství v turnaji se nakonec radovala trojice Josef Berka, Tomáš Mejzlík a Ladislav Pospíchal.

Při sledování plážového volejbalu bylo vidět, že někteří jihlavští mladíci s tímto letním sportem příliš zkušeností nemají, jejich jasnou prioritou je nejrychlejší kolektivní hra na světě. Nebyla tak nouze o pozoruhodné bloky, smeče či různé přehozy kulatého míče přes síť. „Myslím, že to bylo dobré zpestření letní přípravy. Těšili jsme se na to. Teď můžete vidět, jak na tom jsme špatně, a že bychom měli cvičit,“ hodnotí obránce Vojtěch Pražák kritickým úsměvem výkony své a spoluhráčů. „Je to parádní zakončení, ještě se celkem vydařilo počasí. S týmem jsme zatím dokráčeli do finále, tak snad to dopadne dobře,“ hlásí útočník Richard Peschout. Jeho přání se nakonec nevyplnilo. Trojice Richard Peschout, Daniel Dvořák a David Váňa v zápase o první místo podlehla triu Josef Berka, Tomáš Mejzlík a Ladislav Pospíchal.

Vojtěch Pražák a Richard Peschout o letní přípravě a volejbalovém turnaji

PORAŽENÍ ZVEDLI VÍTĚZE. Během turnaje v plážovém volejbalu nebyla o zábavu nouze. Poražená trojice zleva Richard Peschout, Daniel Dvořák a David Váňa musela vyzvednout do náručí vítězné trio ve složení Josef Berka, Ladislav Pospíchal a Tomáš Mejzlík (zleva). Poté následovalo společné týmové zvěčnění. Foto: Zdeněk Drla

Při rozhovoru Vojtěch Pražák i Richard Peschout shodně podotkli, že letní příprava byla kolikrát pořádně těžká. Zejména běhání dalo jihlavským mladíkům pořádně zabrat. Trenér Patrik Augusta byl s výkony svých svěřenců v přípravě spokojen. „Hráče musím pochválit, přistupovali k ní tak, jak měli. Nejdůležitější bylo, že se nám vyhnula vážnější zranění. Pracovali jsme na všech možných silových i vytrvalostních schopnostech. Kluci si zahráli i kolektivní hry. Myslím si, že příprava byla pestrá a doufám, že hráčům něco dala. Je to taková pracovní část a uvidíme, jak jí zúročíme na ledě,“ říká o dvouměsíčním období kouč jihlavských juniorů, který měl k dispozici zhruba šestnáct až dvacet hráčů. „Před nástupem na led se pokusíme tým ještě doplnit,“ podotýká syn legendárního útočníka Dukly a české reprezentace Josefa Augusty.

Patrik Augusta hodnotí letní přípravu a závěrečný turnaj v plážovém volejbalu

Autor videa: Tomáš Lysý

Foto: Zdeněk Drla

Fotogalerie z turnaje v plážovém volejbalu