Góly padaly bohužel jen tam, kde jsme měli gólmana my, mrzí útočníka Richarda Diviše krutá porážka s Olomoucí

03.08.2016 / Tomáš Lysý

První přípravný zápas na novou sezonu sehrála Jihlava s Olomoucí, pro kterou to byl také zahajovací zápas přípravy. Předehrávka Dukla Cupu však hokejistům z Vysočiny nevyšla, Hanákům podlehli vysoko 0:6. „Bohužel byl zápas asi jednoznačný. Neprosadili jsme se proti vynikajícímu gólmanovi. I když to byl první přátelák, výsledek je tak trošku odstrašující,“ povídá útočník Dukly Richard Diviš, jenž v minulosti za tým s kohoutem ve znaku hrával.

Úvodní dvě třetiny zápasu to na žádnou výraznější porážku Dukly nevypadalo. V první dvacetiminutovce otevřela skóre Olomouc a Jihlava se v jejím závěru ubránila dvěma dvojnásobným oslabením. Druhé dějství přineslo šance na obou stranách a když už se zdálo, že gól nepadne, zvýšila Mora své vedení dvě minuty před odchodem do šaten. Domácí si naopak lámaly zuby na slovenském gólmanovi Branislavu Konrádovi, jako třeba navrátilec Tomáš Čachotský při slibné šanci v úvodu třetí části hry. Definitivní zlom znamenala vlastní branka jihlavských hráčů v devětačtyřicáté minutě na 0:3. „I když jsme si v první třetině vytvořili pár šancí, postupem času jsme uvadali. Dnes náš výkon nebyl dobrý. Góly padaly bohužel jen tam, kde jsme měli gólmana my,“ posteskne si Richard Diviš, jenž před jihlavským angažmá působil v Olomouci. Pozitivum tak našel alespoň na téměř osmistovkové návštěvě, která vytvořila na přátelské utkání dobrou atmosféru.

Podobný názor má také útočník Marek Pulkrab, jenž bojuje o místo v kádru Dukly. „Zápas se nám samozřejmě nepovedl. I když jsme Olomouc v první třetině zatlačili a při hře pět na pět měli nějakou herní převahu, složila nás vyloučení. Ve druhé třetině na nás nastoupili, asi si něco řekli v kabině, a už to byl jiný zápas,“ myslí si kmenový hráč Sparty Praha, který bude ve středu 3. srpna držet palce fotbalové Spartě, za kterou na postu útočníka hraje jeho bratr Matěj, aby přešla přes Steauu Bukurešť do čtvrtého předkola fotbalové Ligy Mistrů.

Videoohlasy Richarda Diviše a Marka Pulkraba po porážce s Olomoucí


Hodnocení zápasu: trenér Dukly Petr Vlk a asistent trenéra Olomouce Jan Tomajko

Autor videí: Tomáš Lysý


Sestřih prvního zápasu Dukla Cupu 2016: Jihlava - Olomouc 0:6

Autor videa: HZStv1