Od půlky zápasu jsme byli lepším týmem a to se pak projevilo i na skóre, domnívá se Lukáš Anděl

10.08.2016 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Druhý přípravný zápas zavedl Duklu na led nedaleké Třebíče. Horácká Slavia si po skalpu Nitry, úřadujícího slovenského extraligového mistra, dělala zálusk také na nejlepší tým loňského ročníku WSM Ligy. Ovšem narazila, Jihlava si z ledu soupeře odvezla výhru 3:1, ačkoliv po první třetině prohrávala. „O první přestávce jsme si museli k utkání něco říct. Pomohlo to a dotáhli jsme zápas do vítězného konce,“ je spokojený mladý útočník Lukáš Anděl, věkem ještě junior, jenž se postaral o vítězný gól Dukly.

Ačkoliv jihlavským hokejistům vstup do zápasu poměrně vyšel a vypracovali si dvě zajímavé šance, nevyužili je. Naopak prvním hned první vyloučení Dukly ztrestala Třebíč gólem. Byla to však jediná radost domácích. Krátce po polovině zápasu, kdy Jihlava začínala postupně přebírat iniciativu, srovnal Lukáš Jícha a zařídil tak vůbec první přípravný gól svého týmu. Rozřešení tajenky o vítězi přinesla třetí třetina, kdy rozdílový gól vstřelil tváří v tvář brankáři jeho spoluhráč z mládežnických kategorií Lukáš Anděl. „Náš obránce hrál dlouhý pas na modrou na Síkyho (Matej Síkela – pozn. aut.). Měl tam dva obránce, tak jsem mu šel pomoct a on na mě šikovně protečoval puk. Jel jsem sám na brankáře a viděl jsem, že je hodně povyjetý. Tak jsem si řekl, že by bylo dobré udělat blafák. Vyšlo to a jsem za to rád,“ popisuje „Andy“ detailně svojí vítěznou trefu ze sedmačtyřicáté minuty.

Prsty, nebo lépe řečeno přihrávku, v ní měl Matej Síkela, jenž o tři minuty později přihrál na přesilovou pojistku z hole Filipa Semana. „Zahráli jsme přesilovku, Semiš (Filip Seman – pozn. aut.) mi dal puk, já mu ho vrátil a on to trefil do protipohybu gólmana,“ říká o pohledné kombinaci, která vedla k uzavření gólového účtu utkání, slovenský pětadvacetiletý forvard, jenž tak poprvé okusil chuť zápasu mezi Duklou a Třebíčí. I když pouze přípravného. „Atmosféra byla dobrá. I mezi hráči bylo vidět, že šlo o derby. Trošku jsme se obsekávali,“ povídá s úsměvem a vzápětí si pochvaluje i atmosféru v kabině jihlavského klubu. „Je to tady takové přátelské a rodinné. Velmi se mi tu líbí,“ doplňuje na závěr urostlý, 191 cm vysoký útočník, mistr slovenské extraligy sezony 2012/2013 se Zvolenem.

Videoohlasy s Lukášem Andělem a Matejem Síkelou

Autor videa: Tomáš Lysý