Je to příprava. V zápasech se pořád sehráváme a na videích hledáme chyby, povídá obránce Jiří Říha

16.08.2016 / Tomáš Lysý

Zápas mezi Duklou Jihlava a Energií Karlovy Vary odstartoval hlavní porci utkání Dukla Cupu, pořádaného k 60. výročí vzniku jihlavského klubu. A odstartoval také první góly domácího celku na tomto turnaji, když v závěru první třetiny využil přesilovou hru Jiří Říha. „Byl to můj první gól tady a jsem rád, že padl takhle brzy. Určitě ze mě spadla taková ta tréma před novým publikem. Škoda jen, že jsme prohráli,“ říká třiadvacetiletý obránce, který do Jihlavy přišel z Liberce spolu s dalším zadákem Davidem Kajínkem.

Ačkoliv trenér Jan Tlačil z karlovarské Energie poukázal, že zápas byl kvůli horší kvalitě ledu od poloviny každé třetiny spíše bojem než oku lahodícím hokejem, z hlediště se nejednalo o špatné utkání. Ba naopak, v kontextu přípravného zápasu šlo o zajímavou podívanou. Samozřejmě zásluhou obou týmů, které přidaly nezbytné góly. Jako první se radovala domácí Jihlava, když v sedmnácté minutě využil Jiří Říha přesilovou hru za faul Matěje Zadražila na dvě plus dvě minuty. „Kluci si to sehrávali v rohu. Jerglík (Aleš Jergl – pozn. aut.) zkoušel vyvézt puk před bránu a já si najel z vrchu od modré na střed. Gólman asi neviděl, prostě jsem vystřelil a spadlo to tam,“ popisuje svojí první trefu za Duklu 187 centimetrů vysoký obránce, pro kterého to byla, stejně jako pro autora třetího gólu Filipa Stoklasu – první trefa za nový tým.

Hlavní je však týmový úspěch a ten se Dukle nepovedl. Jihlava sice proti Energii třikrát vedla, nakonec se ale radoval tým, se kterým se potkala v dubnové účasti o extraligu. Karlovarští ve třetí třetině nejprve po gólu Filipa Stoklasy bleskově vyrovnali a čtyři minuty před koncem rozhodli. „Je to příprava. My se pořád v zápasech sehráváme a na videích hledáme chyby. Ještě to není úplně ono a na chybách musíme zapracovat,“ ví dobře Jiří Říha. Pokud by se domácím podařilo vyrovnat, následovala by novinka v pravidlech, pětiminutové prodloužení nikoliv čtyři na čtyři, ale tří hráčů proti třem. „Ještě jsme to vůbec nezkoušeli, ale bylo by to zajímavé,“ doplňuje na závěr mladá posila obranných řad Dukly.

Videoohlasy s obráncem Jiřím Říhou


Pozápasové ohlasy trenérů: Domácí trenér Petr Vlk a kouč Energie Jan Tlačil

Autor videí: Tomáš Lysý


Sestřih z druhého utkání Dukla Cupu HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary 3:4

Autor videa: promoTEAM HCD - HZStv1


ČTĚTE TAKÉ: Ohlasy s ex-jihlavským gólmanem Davidem Honzíkem