Byl to pro mě hrozně emotivní zápas, protože jsem tady odehrál nádhernou sezonu, říká gólman David Honzík

15.08.2016 / Tomáš Lysý

Jednoduchý zápas to pro něj rozhodně nebyl. Vždyť takřka celou loňskou sezonu působil v Dukle Jihlava, stal se zde spolu s Jakubem Škarkem nejlepším gólmanem WSM Ligy a pomohl klubu k postupu do baráže. Řeč je o Davidu Honzíkovi, nyní brankáři Karlových Varů, jenž dostal v prvním vystoupení Energie na Dukla Cupu přednost před Tomášem Závorkou. „Ze začátku třetin jsme měli větší tlak, ale nedokázali jsme jej proměnit. Koncovku zápasu jsme už zvládli lépe,“ říká gólman, jenž nyní bojuje o post karlovarské jedničky.

Jihlavští fanoušci, kteří si našli cestu do ochozů Horáckého zimního stadionu, se zajímali, zda se do karlovarské branky postaví Tomáš Závorka nebo jejich oblíbenec z loňské sezony David Honzík. Trenér Jan Tlačil ukázal na druhého uvedeného, jenž tak chytal proti svým bývalým spoluhráčům. „Byl to pro mě hodně emotivní zápas, protože jsem tady odehrál nádhernou sezonu,“ odpovídá mladý gólman na první dotaz s úsměvem. Zrovna v tu dobu totiž kolem něho prochází jihlavský asistent trenéra A-týmu a juniorky Viktor Ujčík. „My ho to tady loni naučíme a on nás teď vychytá,“ prohodí k němu se smíchem jedna z veličin jihlavského a českého hokeje.

Úroveň zápasu si hráč draftovaný Vancouverem Canucks, jenž minulý týden oslavil své třiadvacáté narozeniny, pochvaloval. „Zápas měl dobré nasazení, hrál se hokej nahoru – dolu a musel se líbit. Ze začátku třetin jsme měli větší tlak, ale nedokázali jsme jej proměnit. Koncovku zápasu jsme už zvládli lépe,“ poukazuje David Honzík zejména na moment, kdy v šestapadesáté minutě rozhodl útočník Tomáš Rohan. Úvodní zápas na Dukla Cupu tak Energie vyhrála a její gólman již vyhlíží další zápasy turnaje, zejména na utkání proti Torpedu Nižnij Novgorod. „Sice by asi měl chytat Závi (Tomáš Závorka – pozn. aut.), ale těším se. Uvidím, co obnáší KHL a kde tato soutěž proti nám a extralize je,“ uzavírá.

Videoohlasy s Davidem Honzíkem


Pozápasové ohlasy trenérů: Domácí trenér Petr Vlk a kouč Energie Jan Tlačil

Autor videí: Tomáš Lysý


Sestřih z druhého utkání Dukla Cupu HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary 3:4

Autor videa: promoTEAM HCD - HZStv1


ČTĚTE TAKÉ: Ohlasy s jihlavským obráncem Jiřím Říhou