Přemýšleli jsme, zda se hokej nebude hrát s tenisákem nebo hokejbalovým míčkem, podotýká Richard Diviš

29.08.2016 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Přestože po čtyřech minutách prohrávala Jihlava na ledě Trenčína již o dvě branky, nakonec se z utkání vyvrbila poměrně zajímavá podívaná. Ačkoliv v souboji Dukel sahala v závěru zápasu ta jihlavská alespoň po vyrovnání, trenčínský klub uhájil těsné vítězství 3:2. Dva jeho góly z úvodu tak prakticky daly ráz celému utkání. „Náš začátek byl na pár facek. Ale potřebovali jsme si asi vyzkoušet dlouhou cestu, protože nás budou potkávat celou sezonu. Snad jsme si to vybrali dneska a příště se nám to nestane,“ přeje si útočník Richard Diviš, který se zasloužil o obě dvě branky Jihlavy.

Pro fanouška jihlavského hokeje se rozhodně jednalo o atraktivní zápas. Slovenský klub proti českému zástupci, Dukla Trenčín proti Dukle Jihlava, účastník slovenské extraligy a její loňský čtvrtfinalista proti týmu z české druhé nejvyšší soutěže, který jí loni vyhrál. A zajímavé utkání to bylo také pro jihlavské hráče. „Šlo o docela těžký zápas, před kterým byla dlouhá cesta. Hráli jsme na těžkém ledě v těžkém prostředí proti hodně dobrému soupeři. Těsně jsme prohráli, i když v závěru utkání jsme sahali po vyrovnání a mrzí nás, že se to nepodařilo. Ale byl to kvalitní přípravný zápas,“ shrnuje derby Dukly proti Dukle v několika větách Richard Diviš.

Zápas se odehrál na stadionu v Dubnici nad Váhom. Ve zhruba patnáct kilometrů vzdáleném městě hraje Trenčín svá letošní přípravná utkání, jelikož jeho stadion prochází rekonstrukcí. Ledová plocha na tamním zimním stadionu rozhodně nebyla ideální, což i přes dvě trefy do černého potvrzuje i jejich autor. „Po pravdě jsme spíš přemýšleli, zda nebudeme hrát s tenisákem nebo s hokejbalovým míčkem. Led byl opravdu šílený a góly nemohly padnout jinak než z dorážek, protože nějaké kloudné akce na tomhle nešly tvořit,“ říká Richard Diviš o kvalitě ledu, kterému rozhodně nepřidalo ani velmi teplé počasí, které takřka po celý týden panovalo nejen na českém území.

Celý videorozhovor s Richardem Divišem, dvougólovým střelcem v utkání proti Trenčínu


Videorozhovor s trenérem Dukly Jihlava Petrem Vlkem po utkání v Trenčíně

Autor videí: Zdeněk Drla