Příležitosti neproměníme a laciné góly dostáváme, to je pořád stejné, říká trenér Dukly Petr Vlk po zápase na Slavii

22.09.2016 / Tomáš Lysý

Opět stejná písnička, dalo by se říct. Utkání na ledě pražské Slavie bylo hodně podobné dvěma domácím porážkám proti Benátkám a Kladnu. Ačkoliv si Dukla vytvořila příležitosti ke vstřelení branky, gólově se neprosadila. Neproměňování šancí je tak hlavním důvodem, proč odjela Jihlava z pražského Edenu s prázdnou. „Jsou věci, které si v kabině musíme říct a nikoliv doufáme, ale věříme, že příští utkání bude lepší,“ vzhlíží již k dalším dvěma zápasům trenér Petr Vlk. Ty Dukla odehraje na domácím ledě. Nejprve v sobotu proti Litoměřicím a poté v rámci vloženého pondělí proti Třebíči.

Poslední tři porážky Jihlava mají de facto stejnou příčinu. Neproměňování šancí, mnohdy i gólových. To je hlavní důvod, který stojí Duklu body. Během pěti odehraných zápasů nebodovala třikrát – doma proti Benátkám a Kladnu a v posledním kole na ledě Slavie. V domácích zápasech s farmou Liberce a Rytíři se Jihlava prosadila dohromady třikrát. Naopak od svých soupeřů vždy tři góly inkasovala. Stejně jako nyní v Edenu, kde však nerozvlnila síť za gólmanem protivníka ani jednou. „Vytvořili jsme si nějaké příležitosti, které jsme ale neproměnili a soupeř nám z našich chyb dal dvě branky. Od toho se odvíjel zbytek zápasu. To jsou věci, se kterými jsme se potýkali i v předešlých zápasech. Příležitosti neproměníme a laciné góly dostáváme,“ hodnotí utkání proti barážovému soupeři z loňské sezony lodivod Dukly Jihlava Petr Vlk.

Podobný názor zastává i kapitán týmu Tomáš Čachotský, jehož názory si po utkání na Slavii přáli slyšet i ostatní zpravodajové. Jihlavská devadesátka jim mohla zopakovat to samé jako v posledním domácím utkání proti Kladnu. „Myslím si, že herně na tom nejsme úplně špatně, ale nedáváme góly. Prostě nám to tam nepadá tak, jak bychom chtěli. Musíme být efektivnější,“ těžko hledá slova zkušený hokejista, jenž loni působil v extraligovém Zlíně.

Dukle se naskýtá možnost zvednout se dvěma domácími zápasy. Nejprve v sobotu proti Litoměřicím, které jsou v tabulce se čtyřmi body třinácté hned za Jihlavou, a poté v pondělí v utkání s tradičním regionálním rivalem, Třebíčí. „Jsou věci, které si vevnitř v kabině musíme vyříkat a na některých věcech zapracovat. Ne doufáme, ale věříme, že příští utkání bude lepší,“ neztrácí víru ve zlepšení kouč Petr Vlk.

Videoohlasy s trenérem Petrem Vlkem a kapitánem Tomášem Čachotským

Autor videa: Zdeněk Drla, Tomáš Lysý