Druhý domácí zápas Dukly během tří dnů přichází. Jihlava změří síly s nedalekou Třebíčí

25.09.2016 / Tomáš Lysý

WSM Liga začíná pořádně nabírat na obrátkách. Během kalendářního týdne má v itineráři hned čtyři kola. V rámci třetího z nich se na Horáckém zimním stadionu odehraje bitva dvou celků z jednoho kraje. Vložené pondělní kolo dne 26. září 2016 nabídne od tradičních 17:30 zápas mezi Duklou Jihlava a Horáckou Slavií Třebíč.
Proti Litoměřicím odvrátila Dukla na poslední chvíli další domácí porážku a nakonec si připsala dva body. Pojďte jí pomoci k dalšímu bodovému zisku!

V sobotním domácím utkání Dukly proti Litoměřicím vypadalo všechno hodně nadějně. Jihlava během první třetiny vedla o dvě branky, stejně tak jako krátce po polovině utkání. Jenže Stadion rychle srovnal a sedm minut před koncem vedl. Červenožlutí však silou vůle – a druhou využitou přesilovkou v zápase – srovnali na 4:4 a poté rozhodli na nájezdy. Gólman Miroslav Svoboda chytil tři pokusy soupeře, naopak za Duklu se trefil Aleš Jergl a rozhodnutí obstaral Tomáš Čachotský. „Jsme rádi za dva body. Je to ubojované vítězství, které je cennější než třeba výhra 5:0. Prostě jsme něco takového potřebovali. Doufám, že se od toho odrazíme,“ věří kapitán týmu a zároveň jeho nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec, jenž má po šesti zápasech bilanci čtyř gólů a dvou asistencí.

Děti mohou během domácích utkání Dukly navštívit výtvarný koutek s rysem Fandou

Organizační opatření při zápasech WSM Ligy: Vstupy jen z parku a od vysoké školy, východy všude kromě nádvoří mezi halami

Ticketportal, Live přenos

Na zápasy Dukly Jihlava si můžete zakoupit vstupenky přes síť Ticketportal - přímý odkaz na zápas Jihlava - Třebíč, bližší info zde.
Všechny zápasy Dukly můžete živě sledovat na TVDV kanálu HC Dukla Jihlava. Přenosy utkání nadále zajišťuje promoTEAM HCD - HZStv1.
Již tradičně bude utkání přenášeno také prostřednictvím textového onlajnu.

Pohled do tabulky hovoří jasně, do prvního soutěžního derby nové sezony půjde v lepší pozici Horácká Slavia. Zatímco Dukla je na dvanáctém místě se ziskem sedmi bodů, v poměrně vyrovnané tabulce má Třebíč o pět bodů více a patří jí šestá pozice. Ta hraje od začátku sezony jako na houpačce, stačí se podívat na její výsledky. Doma si poradila s Přerovem, poté prohrála v Prostějově v prodloužení. Následovala cenná domácí výhra nad Motorem, tu však vystřídaly dvě porážky – v Benátkách nad Jizerou a doma ve vypjatém souboji s Havířovem. Fanoušky si ale třebíčští hokejisté udobřili dvěma posledními zápasy. Proti Kladnu a Slavii získala Horácká Slavia pět bodů. Z ledu Rytířů si odvezla výhru na nájezdy, doma pak byla dokonce stoprocentní a Sešívané porazila 5:2.

Třebíčští tak zatím zahánějí strašáka v podobě loňské nepovedené sezony, kdy se po třech letech nedostali do semifinále play-off a hráli s dalšími třemi týmy pouze skupinu play-out. V této části soutěže nebylo z pohledu Horácké Slavie vlastně co řešit, měla totiž ze základní části dostatečný bodový zisk a nemusela se tak strachovat o sestup. Nevydařená sezona stála místo trenéra Jiřího Mičku, na jehož místo nastoupil bývalý třebíčský hráč Martin Sobotka. Jeho jméno bylo v předešlých sezonách spjato se Žďárem nad Sázavou, kde zakončil aktivní hráčskou kariéru a plynule přešel na post trenéra. Loni dovedl podceňované Plameny přes Kolín, favorita skupiny Západ, až do semifinále druhé ligy. Asistentem čerstvě dvaačtyřicetiletého kouče je Jaroslav Barvíř, jenž v posledních letech působil u mládeže Třebíče.

Poslední vzájemný zápas:

HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč 3:2 pr.

Dukla se s Třebíčí letos utkala již dvakrát, v obou případech se jednalo o přípravu na sezonu 2016/2017. Během předsezonního období vyhráli jihlavští hokejisté dva zápasy ze šesti a v obou případech to bylo právě proti Horácké Slavii. Dukla si z ledu Třebíče nejprve odvezla výhru 3:1, doma pak vyhrála 3:2 v prodloužení.

Branky a nahrávky: 7. Diviš (Zeman, Čachotský), 32. Bilčík (Diviš, Zeman), 63. Diviš (Zeman, Čachotský) – 14. Zdráhal (Dolníček, Erat), 42. Kusko (Mifait). Rozhodčí: Kotlík, Polák – Rittich, Guth. Vyloučení: 7:8, navíc Jícha (JIH) 5 min. + do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 577. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

HC Dukla Jihlava: Škarek – Kaláb, Kajínek, Říha, Bilčík, Dundáček, Grebenyuk, Dobrovolný – Důras, Skořepa, Stoklasa - Čachotský, Zeman, Diviš - Jergl, Seman, Anděl - Březina, Jícha, Síkela.

SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Zdráhal, Lojek, Bartejs, Niko, Čejka, Koch, Schejbal, Chrapak – Erat, Dolníček, Zohorna - Kusko, Milfait, Psota - Wasserbauer, Havránek, Dymáček - Čech, Juráň, Paták.

VYHLÍŽÍ KAPITÁN DALŠÍ GÓL? Po svém návratu do Dukly je Tomáš Čachotský hodně produktivní. Jeho průměr je bod na zápas, během šesti utkání si připsal čtyři branky a dvě asistence. Na druhou stranu, zřejmě všechny góly by "Čagi" vyměnil za to, aby měla Jihlava lepší bodový zisk než je dosavadní číslo sedm. Foto: Tomáš Buksa


8. kolo WSM Ligy, pondělí 26. září 2016:

ČEZ Motor České Budějovice – HC ZUBR Přerov (17:30)
HC Benátky nad Jizerou – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (17:30)
HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
HC Stadion Litoměřice – LHK Jestřábi Prostějov (18:00)
HC AZ Havířov 2010 – HC Frýdek-Místek (18:00)
Rytíři Kladno – SK Kadaň (18:00)
HC Slavia Praha – HC Most (18:00)

9. kolo WSM Ligy, středa 28. září 2016:

HC ZUBR Přerov – HC Benátky nad Jizerou (17:00)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Stadion Litoměřice (17:30)
HC Most – HC Dukla Jihlava (17:30)
SK Kadaň – HC Slavia Praha (18:00)
HC Frýdek-Místek – Rytíři Kladno (18:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – HC AZ Havířov 2010 (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov – ČEZ Motor České Budějovice (18:00)

Tabulka WSM Ligy po neúplném 7. kole: