Teď jsme ve stadiu, kdy nám to zrovna dvakrát nelepí. Musíme hru zjednodušit, říká kapitán Jiří Dobrovolný

17.11.2016 / Zdeněk Drla, Tomáš Lysý

Klesající počet gólů Dukly v předešlých zápasech se bohužel naplnil i v Ústí nad Labem. V Třebíčí vstřelila Jihlava čtyři góly, doma Mostu tři. To ještě stačilo na dvě vítězství. V Kadani skórovali jihlavští hokejisté dvakrát, doma s Frýdkem jednou a na ledě Slovanu se střelecky neprosadili. Sečteno a podtrženo, z posledních tří utkání nasbírala Dukla pouze bod a všechny tři góly vstřelil Anatolij Protasenja. „Vychází to už od nás od obránců, že útočníkům nedáme přihrávku včas. Přidržujeme puk a vymýšlíme věci, které nám teď nelepí,“ uvědomuje si kapitán Jiří Dobrovolný, který – stejně jako celý tým – věří, že ve třech domácích utkáních po sobě najede Dukla znovu na vítěznou vlnu.

Teprve podruhé v letošní sezoně se Dukle stalo, aby se v mistrovském utkání WSM Ligy neprosadila. Poprvé to bylo v pátém kole na ledě Slavie Praha, kde Jihlava nepřelstila gólmana soupeře ani jednou ze třiceti střel. Poté se jihlavští hokejisté z gólu neradovali až v 25. kole na ledě Ústí nad Labem, přestože zasypali branku Jakuba Soukupa šestatřiceti střelami. „Bez gólu se nedá vyhrát. Vychází to už od nás obránců, že útočníkům nedáme přihrávku včas, přidržujeme to. Kluci nedostanou puky, které potřebují, a nemají čas na to, aby soupeře přehráli. Nejsou pak schopní dát gól. Všichni si to musíme uvědomit, začít pracovat a najít tu správnou cestu, kterou jsme teď bohužel ztratili,“ apeluje Jiří Dobrovolný jakožto kapitán týmů na sebe i na své spoluhráče.

Kádru navíc nepřidává ani to, že se potýká se zdravotními problémy. V posledním domácím zápasu se do sestavy vrátili David Kajínek, Filip Seman a Adam Zeman, na ledě Slovanu již hrál Aleš Jergl, ale... „Potýkáme se s marodkou a hráči, kteří se vrací do sestavy, mají tréninkový deficit. Sezona je ještě dlouhá a věřím, že až budeme mít kompletní kádr, tak půjdou naše výkony nahoru,“ sdělil na pozápasové tiskové konferenci asistent trenéra František Zeman a víru v lepší zítřky neztrácí ani kapitán Dukly. „Musíme hodit za hlavu to, co bylo. Máme den volna, odpočineme si a v pátek půjdeme na led s čistou hlavou. Hokej je takový, že se Vám někdy daří a někdy ne. Zrovna teď jsme ve stádiu, kdy nám to zrovna dvakrát nelepí. Musíme to zjednodušit a udělat všechno pro to, abychom to zlomili,“ dodává Jiří Dobrovolný.

Zvýhodněné vstupné na domácí trojutkání proti Přerovu, Kadani a Prostějovu

Dukla Jihlava odehraje následující tři zápasy po sobě na domácím ledě - v sobotu 19. listopadu proti Přerovu, v pondělí 21. listopadu se utká s Kadaní a o dva dny později nastoupí proti Prostějovu. Pokud si zakoupíte vstupenku na všechny tři zápasy, zaplatíte celkem 198 Kč (tzn. 66 Kč na zápas místo klasického vstupného za 80 Kč/zápas). Vstupenky je nutné koupit najednou na všechna tři utkání. Předprodej bude probíhat na Infocentru Horáckého zimního stadionu před a v průběhu Bruslení veřejnosti, tzn. ve čtvrtek a v pátek od 18:30 do 19:30, a dále v den zápasu proti Přerovu (od 16:00 do začátku zápasu v 17:30).


Videoohlasy s kapitánem týmu Jiřím Dobrovolným

Autor: Zdeněk Drla, Tomáš Lysý