Realita je taková, že se teď strašně nadřeme na každou příležitost, hledá Michal Důras příčiny nezdarů

20.11.2016 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Zlepšená třetí třetina k prolomení tří porážek v řadě nebo alespoň k bodovému zisku nestačila. Po bezbrankovém prvním dějství se v prostřední části dostal Přerov do vedení zásluhou dvou využitých přesilovek a to mu k výhře stačilo. Dukla sice ve třetí dvacetiminutovce snížila, ale z dalších šancí se jí vyrovnat nepodařilo. „Přerovu stačilo využít dvě přesilovky. Bohužel, my jsme nic nevyužili a na jeden gól se doma těžko vyhrává,“ ví moc dobře Michal Důras. Další příležitost k nalezení vítězné cesty bude mít Jihlava již v pondělí 21. listopadu v předehrávce doma proti Kadani.

Do utkání se vrátil po čtyřech vynechaných zápasech v řadě, naposled oblékl dres Dukly ve vítězném utkání 4:0 na ledě Třebíče. Svůj návrat do sestavy si ale Michal Důras rozhodně představoval jinak. Zkušený útočník a jeho spoluhráči se totiž opět trápili v koncovce. Ačkoliv se Jihlava po gólu na 1:2 z hole Davida Březiny mohutně tlačila za vyrovnáním a jak sympaticky přiznal trenér Přerova Vladimír Kočara, v závěru Zubry hodně mlela, vyrovnat nedokázala. Přerovským hokejistům tak stačily k třem bodům dvě využité přesilové hry v rozmezí 33. – 36. minuty. „Těžko říct, čím to, že nám tam góly nepadají. Kdybychom to věděli, určitě bychom se to snažili odstranit hned. Teď je takové období, kdy musíme hru zjednodušit, hrát přímočařeji do brány, každý puk se tam snažit nacpat. V závěru jsme branku obstřelovali, moc jsme chtěli. Ale bez gólů se těžko vyhrává,“ mrzí Michala Důrase řada nevyužitých šancí.

Mezi ně se řadí i jeho příležitost v samotném závěru, kdy sám před gólmanem Lubošem Horčičkou o centimetry minul prostor u pravé tyče. Zkušený útočník však nadále neztrácí víru v lepší zítřky, během své bohaté kariéry si prožil již několik výsledkových krizí. „Musíme zregenerovat, abychom proti Kadani podali dobrý výkon a hlavně abychom získali tři body. To je nejdůležitější,“ dodává hned vzápětí hokejista, jenž má na svém kontě přes pět set startů v extralize.

Videoohlasy s Michalem Důrasem


Jediným úspěšným střelcem zápasu na jihlavské straně tak zůstal útočník David Březina. Svým čtvrtým gólem v sezoně z osmačtyřicáté minuty prolomil dlouhé jihlavské čekání na branku, které se táhlo celkem 142 minut. „Gól padl po naší zlepšené hře ve třetí třetině. Před brankou byla skrumáž a Stoky (Filip Stoklasa – pozn. aut.) z ní vyjel. Zkusil to blafákem, ale gól nedal. Puk se odrazil přímo ke mně na hokejku a dal jsem ho do prázdné brány,“ popisuje jediný radostný moment Dukly v zápasu. Od poměrně zdařilé třetí dvacetiminutovky se červenožlutí mohou odpíchnout do dalšího utkání již v pondělí 21. listopadu doma proti Kadani. „Musíme zlepšit celou naší hru. Hrát tak, jako poslední třetinu proti Přerovu. Využít šance, přesilovky a makat na sto procent,“ snaží se nalézt recept na přerušení čtyř porážek v řadě třiadvacetiletý forvard.

Videoohlasy s Davidem Březinou



Hodnocení trenérů: Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov) a Petr Vlk (HC Dukla Jihlava)

Autor videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Sestřih z utkání HC Dukla Jihlava – HC ZUBR Přerov 1:2

Autor: promoTEAM HCD - HZStv1