Dukla se pokusí zlomit výsledkové nezdary v domácí předehrávce proti Kadani

20.11.2016 / Tomáš Lysý

Před čtyřmi koly, v pondělí 14. listopadu, se spolu oba týmy utkaly podruhé v sezoně, a to v někdejším královském městě. O týden později, v pondělí 21. listopadu, proti sobě nastoupí opět – v srdci Vysočiny. Také se Vám to nezdá? Řeč je o HC Dukle Jihlava a SK Kadani, jejichž zápas 36. kola WSM Ligy byl přeložen z období mezi Vánočními svátky právě na začátek třetího listopadového týdne. Utkání začíná na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě tradičně od 17:30 a Dukla se v něm bude snažit zlomit nepříznivou sérii, čítající čtyři porážky v řadě. Tu započala shodou okolností právě zápasem před několika dny na ledě Kadaně.

Jedna série zlomena, druhá pokračující. I to si mohli říct hokejisté Jihlavy po předešlém domácím utkání proti Přerovu. Pokud pozápasoví respondenti sdělili, že si musí z další porážky odnést do nového utkání jen to pozitivní, budou to jistě dvě věci. První z nich je 48. minuta, ve které David Březina prolomil více jak stočtyřicetiminutové čekání na vstřelenou branku. Ke druhé patří celá třetí třetina zápasu a zejména část po vstřeleném gólu do závěrečné sirény, kdy Dukla svírala Zubry ve snaze vyrovnat. Jenže nepodařilo se jí to a Přerovu dvě přesilovkové trefy z druhé části stačily k výhře. Jihlavští hokejisté sice nadále zůstávají na 44 bodech a čtvrté příčce WSM Ligy, ale jejich ztráta na první tři týmy narůstá a naopak celky z nižších pozic se červenožlutým přibližují.

Hlasujte pro Michala Důrase a Lukáše Sáblíka v anketě Sympaťák WSM Ligy

Ticketportal, Live přenos

Na domácí zápasy Dukly Jihlava si můžete zakoupit vstupenky přes síť Ticketportal - bližší info s přímou možností koupě vstupenek zde.
Všechny zápasy Dukly můžete živě sledovat na TVDV kanálu HC Dukla Jihlava. Přenosy utkání nadále zajišťuje promoTEAM HCD - HZStv1.
Již tradičně bude utkání přenášeno také prostřednictvím textového onlajnu.

Proti Kadani série čtyř jihlavských porážek začala, proti Kadani by jí Dukla chtěla i ukončit. Ovšem zrovna jednoduché to mít nebude. Sportovní klub totiž vybojoval z posledních čtyř utkání devět bodů. Zmiňovanou výhrou na domácím ledě proti Jihlavě zastavila farma chomutovských Pirátů tři porážky v řadě a odpoutala se tehdy od posledního místa tabulky. Vzápětí Kadaň tříbodově loupila v Třebíči výhrou 4:1 a doma si poradila s Mostem 4:2. Poslední zápas však Trhačům, jak si klub od nové sezony říká, příliš nevyšel. Na ledě Litoměřic totiž svěřenci trenéra Jaroslava Becka inkasovali hned čtyřikrát, oproti tomu ani jednou z osmadvaceti střel nepřekonali gólmana Stadionu Jaroslava Pavelku. Tabulkově si tak Kadaň pohoršila na předposlední místo se ziskem 29 bodů, které nasbíral i Havířov, ovšem při lepším skóre. Na poslední a čtrnáctý Most má SK sedmibodový náskok.

Kadaň se dělí s Havířovem o jednu nelichotivou nálepku, které by se ráda co nejdříve zbavila. Na venkovních stadionech není ve WSM Lize horšího týmu. Zatímco doma dokáže Sportovní klub vcelku sbírat body, venku se mu vůbec nedaří. Na led soupeřů mířili Kadaňští již třináctkrát, ale jen třikrát se radovali z bodů. Plný počet si odvezli z Frýdku-Místku a již zmiňované Třebíče, mezitím brali v Havířově porážku v prodloužení. Jinak počítají prohry v základní hrací době, kterých si do své domoviny dovezli již deset. Tomu odpovídá i nedobré skóre zvenčí 27:50, jenž narostlo zejména v úvodu ligového ročníku po porážkách v Ústí 3:9 a v Benátkách 3:8.

S věkovým průměrem hráčského kádru 23 let patří Kadaňští k nejmladším celkům v celé soutěži. Pouze dva borci mají v kolonce věků zapsány tři křížky. Jedním z nich je Jaroslav Mrázek, který však mnohem častěji nastupuje v extraligovém Chomutově. Druhým je – dle webu hokej.cz – poslední kadaňský mohykán Jakub Trefný. Velezkušený pětatřicetiletý borec má odehráno v druhé nejvyšší české hokejové soutěži již přes 760 zápasů a právem byl redakcí klubu nominován do letošního druhého pokračování Sympaťáka WSM Ligy. Vedle mladších spoluhráčů chytá druhou mízu, nastoupil ke všem utkáním letošní sezony a je nejproduktivnějším bekem týmu. Kanadské bodování vede nejlepší nahrávač celé soutěže Jaroslav Kůs se třiadvaceti body (3+20). V brankovišti zatím dostává více prostoru Jan Strmeň se čtrnácti odchytanými zápasy, Tomáš Král nastoupil do branky desetkrát.


Předchozí vzájemný zápas:

23. kolo WSM Ligy: SK Kadaň – HC Dukla Jihlava 3:2
První gól zápasu 23. kola WSM Ligy mezi Kadaní a Duklou zaznamenal už ve čtvrté minutě domácí Darek Hejcman. Byla to také jediná branka první třetiny, protože další gól padl v šestadvacáté minutě z hole Anatolije Protasenji a bylo vyrovnáno. Ačkoliv Kadaň se o osm minut později dostala do vedení, byl to opět Anatolij Protasenja, který šest vteřin před odchodem do šatny znovu vyrovnal. Ačkoliv měla Dukla ve třetí třetině více ze hry, své šance nevyužila, naopak domácím vystřelil domácím minutu a čtvrt před koncem tři body Marek Osmík - 3:2.

Branky a nahrávky: 4. Hejcman (Beránek, Hlava), 34. Hejcman (Beránek), 59. Osmík (Trefný, Strmeň) – 26. Protasenja (Říha, Skořepa), 40. Protasenja (Bilčík, Čachotský). Rozhodčí: Škrobák – Malý, Šimán. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 420. Střely na branku: 22:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

SK Kadaň: Strmeň – Trefný, Černý, Tomeček, Šimek, Chalupa, Šafář, Šťovíček, Kůs - Chlouba, Beránek, Hejcman - Hlava, Osmík, Vrána – Kohout, Chrpa, Wágner – Vaněk

HC Dukla Jihlava: Škarek – Říha, Bilčík, Dobrovolný, Szathmáry, Kaláb, Dundáček, Půža – Čachotský, Skořepa, Protasenja – Březina, Diviš, Stoklasa – Danišovský, Kondratěv, Jícha


ZAPÍŠE ŠÍMA VÝHRU? Pro jihlavského odchovance Šimona Szathmáryho jsou zápasy mezi Duklou a Kadaní hodně specifické. Odchovanec Dukly před pěti lety odešel směr Chomutov, ale mnohem více prostoru dostával právě v kadaňském dresu. Když hrál Sportovní klub na Horáckém zimním stadionu letos poprvé, hrál vnuk legendárního obránce Jana Suchého ještě za farmu Pirátů a domů odjížděl s porážkou 2:4. V druhém vzájemném utkání právě probíhajícího ročníku již měl na sobě červenožlutý dres, ve kterém musel zkousnout porážku 2:3 na ledě Kadaně. Bude se teď radovat s Duklou proti bývalým spoluhráčům z výhry? Foto: Tomáš Buksa


Předehrávka 36. kola WSM Ligy, pondělí 21. listopadu 2016:

HC Dukla Jihlava – SK Kadaň (17:30)

27. kolo WSM Ligy, středa 23. listopadu 2016:

HC Dukla Jihlava – LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
HC Most – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (17:30)
HC AZ Havířov 2010 – HC Stadion Litoměřice (18:00)
Rytíři Kladno – HC Benátky nad Jizerou (18:00)
HC Slavia Praha – ČEZ Motor České Budějovice (18:00)
HC ZUBR Přerov – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
SK Kadaň – HC Frýdek-Místek (18:00)

28. kolo WSM Ligy, sobota 26. listopadu 2016:

HC Stadion Litoměřice – HC Frýdek-Místek (17:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – SK Kadaň (17:00)
HC ZUBR Přerov – HC Most (17:00)
LHK Jestřábi Prostějov – SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
ČEZ Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava (17:00)
HC Benátky nad Jizerou – HC Slavia Praha (17:00)
HC AZ Havířov 2010 – Rytíři Kladno (17:00)


Tabulka WSM Ligy po 26. kole:

Pozn.: Zápas České Budějovice – Jihlava bude dohrán v pondělí 19.12.2016