Všechny nás fakt štve, že nemáme tolik bodů a prohráváme, trápí Anatolije Protasenju i celý tým současná situace

22.11.2016 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Ačkoliv vstřelil desátý gól v sezoně, určitě by ho vyměnil za výhru a všechny tři získané body. Vizitka Anatolije Protasenji je výborná, deset přesných tref zaznamenal ve čtrnácti utkáních, ale nejdůležitější je týmový úspěch a ten nyní nepřichází. Dukla již pět zápasů čeká na vítězství. „Těžko se vyhrává, když pořád jen doháníme ztrátu. Všichni jsou v křeči. Každý chce, všichni bojují. Chápu lidi, že jsou nasr..., že nechodí. Nás prohry taky se*ou. Věřím, že nás proti Prostějovu přijdou podpořit už to fakt konečně zlomíme,“ říká viditelně naštvaně vysoký útočník, jenž ostrá, ale upřímná slova volil i v dalších fázích rozhovoru.

Obvykle není sportovcům po prohraném utkání příliš do řeči, hokejisty nevyjímaje. Tím spíše, když je tým ve výsledkové krizi a několik zápasů čeká na výhru. Anatolij Protasenja si ale v pozápasovém hodnocení vzal pořádné slovo a pořádnou porcí vět zhodnotil současnou situaci. „Když se podívám několik kol dozadu, tak proti Kadani dvakrát vyrovnáme a pak dostaneme gól minutu před koncem. V Ústí máme hodně šancí, ale nedáme je a prohrajeme. Doma proti Přerovu inkasujeme, soupeř to zavře a hraje, co potřebuje. Utíkají nám začátky utkání. Děláme hrozné chyby a dostáváme z nich góly, což nás stojí zápasy, síly, body,“ bere si na úvod slovo a není se čemu divit, že v podobném tónu pokračuje i nadále. „Těžko zápas zlomíme tím, že budeme dostávat góly a otáčet průběh utkání. My musíme být ti, kteří zavřou třetinu, bránu, budou vyhazovat puky třeba na icing nebo někam do pryč. Klidně ať hrajeme na 0:0 a na konci dáme nějakou šmudlu, kterou to ukopeme. Teď předvádíme a hrajeme úplný opak,“ doplňuje vysoký útočník se zkušenostmi z KHL.

Gól „Tolji“ v oslabení po tom, co mu Aleš Jergl vybojoval puk, byl jedinou přesnou trefou Dukly proti Kadani. Během posledních pěti zápasů vstřelila Jihlava pět branek. Čtyři z nich obstaral právě rodák z Minsku a na jeden zásah nahrál Davidu Březinovi. Další hráči se zatím neprosazují. „Možná by nám pomohl nějaký odraz, šťastný gól, kterým bychom vedli a ukopali to. Náš přístup je dobrý, chceme to zlomit. Ale po chybách, které děláme, budeme těžko vyhrávat a těžko nalákáme lidi, aby přišli. Všechny nás to teď se*e. Když jsme začali Kadaň dohrávat, tak začala mít potíže. Nechápu, proč takhle nehrajeme celý zápas,“ zlobí se šestadvacetiletý útočník a dodává, že v dalším utkání ve středu 23. listopadu doma proti Prostějovu bude mít o motivaci postaráno. „My jsme u nich vyhráli, ale já se tam zranil a měsíc jsem chyběl. O to větší budu mít motivaci. Aby lidi věřili, že nás to fakt štve. Že nemáme tolik bodů, kolik bychom měli mít, a prohry nás fakt se*ou. Je jedno, kdo dá gól. Musíme hryzat led a už to fakt zlomit,“ hlásí někdejší běloruský reprezentant a nyní spolu s Josefem Skořepou nejlepší střelec Dukly.

Videoohlasy s Anatolijem Protasenjou


Videoohlasy s Alešem Jerglem



Hodnocení trenérů: Jaroslav Beck (SK Trhači Kadaň) a František Zeman (HC Dukla Jihlava)

Autor videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Sestřih z utkání HC Dukla Jihlava – SK Trhači Kadaň 1:2

Autor: promoTEAM HCD - HZStv1