Parádně jsme bránili, hodně nám pomohl Míra Svoboda a máme cenné a důležité vítězství, říká Adam Zeman

04.12.2016 / Tomáš Lysý

Při videoohlasech den po utkání v Havířově panovala mezi hráči Dukly dobrá nálada. Ještě aby ne, Jihlava totiž vyhrála na ledě AZetu i podruhé v sezoně. Stačil jí k tomu jediný gól, který vstřelil útočník Adam Zeman již v sedmé minutě zápasu. „Po druhé třetině bylo vidět, že gólů asi moc nepadne, a začal jsem věřit, že jeden gól rozhodne. Naštěstí jedna branka stačila a o to je to možná důležitější,“ je rád čtyřiadvacetiletý útočník, kterého během ohlasů čekala nedobrovolná vodní sprška. Jako dobrý reportér se ukázal obránce Petr Šidlík, který zdatně zpovídal gólmana Miroslava Svobodu, jenž za svá záda nepustil ani jednu střelu. „Jsem rád, že se mi v této sezoně daří více než loni,“ povídá s úsměvem na tváři jednadvacetiletý gólman.

Je to již pořádně dlouhá doba, kdy Dukla vyhrála na ledě soupeře 1:0. Stalo se tak v polovině prosince 2008 na ledě Hradce Králové. Jihlava tam vyhrála brankou Davida Dolníčka z devětadvacáté minuty. Tentokrát stačila červenožlutým branka Adama Zemana ze sedmé minuty zápasu. Petr Šidlík vyhodil puk, který domácímu obránci přeskočil hokejku a Tomáš Čachotský ujel s úspěšným střelcem do situace dva na nikoho. Poté už jen stačilo, aby „Zemič“ zametl kotouč po spoluhráčově přihrávce do volné klece. Ve druhé přestávce pak čtyřiadvacetiletý útočník začal věřit, že jeho branka bude stačit na tři body. „Po druhé třetině bylo vidět, že gólů asi moc nepadne a ten jeden rozhodne. Ale na začátku jsem s tím vůbec nepočítal. Chtěli jsme dát druhý a třetí gól, abychom odskočili, ale to se nepovedlo. Naštěstí stačil jeden a o to je to možná důležitější,“ ohlíží se za svojí trefou hráč s číslem 19.

Na utkání Jihlava – Kladno dorazí Mikuláš s andělem a čertem. Jihlavské krasobruslařky mají připravenou přestávkovou Čertovskou show!


V Havířově na něj asi nebudou vzpomínat v dobrém, jelikož AZetu dal gól již během prvního utkání v K&K Pneu aréně. Adamu Zemanovi se vůbec na ledě slezských týmů daří, trefil se i ve Frýdku-Místku. Nyní prolomil delší čekání na branku. Již v předešlých zápasech si šel za gólem, ale stálo při něm i trošku smůly. „Konečně jsem to zlomil. Předtím jsem se docela trápil, ale zkoušel jsem na to nemyslet. Prostě to tam bude padat nebo ne,“ sděluje nedlouho poté, co jej kanadským žertíkem počastoval Anatolij Protasenja, když mu za krk vylil pořádný barel vody. Vzápětí již ve vážnějším duchu zve jihlavské fanoušky na pondělní domácí zápas proti Kladnu. „Bude to souboj o druhé místo. Kdo vyhraje, bude druhý. My chceme zůstat druzí a doma proti Kladnu to potvrdit. Myslím si, že to bude hodně kvalitní zápas, tak doufám, že přijde co nejvíce lidí a podpoří nás,“ přeje si na závěr Adam Zeman.

Videoohlasy s Adamem Zemanem


Jestliže Adam Zeman říká, že utkání proti Havířovu bylo pořádně těžké, tak stejný názor na zápas má také gólman Miroslav Svoboda. Jak jednadvacetiletý brankář upřímně přiznává, ze začátku ho pořádně boleli nohy a musel se do utkání strašně nutit. „Ale v první třetině jsem měl pár zákroků, tak jsem se uklidnil. Navíc jsme v ní nedostali gól, což pomůže. Po přestávce jsem se trošku zklidnil a ve druhé třetině už to bylo dobré. Zaplaťpánbůh, že jsem vyhráli 1:0, protože i s Frýdkem jsme mohli doma takhle vyhrát a nevyšlo to,“ dívá se na domácí utkání s nováčkem ligy, kdy Dukla ještě v závěru tímto „fotbalovým“ výsledkem vedla, ale partnerský tým Třince nakonec vyrovnal a pak zvítězil v prodloužení.

Dukla tak vyhrála v Havířově i podruhé v letošní sezoně. Gólman Dukly podotýká, že měl o motivaci postaráno, jelikož loňskou sezonu začínal právě v dresu AZetu. „Když jsem nad tím tak přemýšlel, tak jsem motivaci měl. Loni to byl v Havířově velký výbuch a jsem rád, že se mi teď v sezoně daří trošku více než loni. Musíme hlavně pracovat pořád stejně,“ podotýká, zatímco na něj při rozhovoru doráží kolega z brankoviště Lukáš Sáblík. Třetí nula Miroslava Svobody přišla opět na hřištích soupeřů, předtím totiž neinkasoval ve Frýdku-Místku, kde v minulosti také chytal, a poté na ledě Třebíče. „Možná se venku snaží více obránci i já, protože ve Frýdku-Místku i v Havířově jsem měl velkou motivaci. V Třebíči to navíc bylo derby. Jsem za nuly v těchto utkáních rád, protože na všech třech zápasech se byl podívat taťka. Možná i proto jsem se trošku více snažil. Ale jak říkám, musíme mít hodně štěstí, kluci musí dobře bránit a pak je to všechno veselejší,“ doplňuje s úsměvem statisticky nejlepší gólman WSM Ligy, který spolu s Jakubem Škarkem tvoří duo, jenž v letošním ročníku soutěže dostalo zatím jasně nejméně branek.

Videoohlasy s Miroslavem Svobodou


Miroslav Svoboda si před „oficiálním“ videorozhovorem užil ještě jedno interview. A to v okamžiku, kdy se mikrofonu ujal obránce Petr Šidlík. Práce tazatele mladému obránci Dukly vyloženě jde, svého spoluhráče z branky se ptal mj. na to jak se gólmanovi chytalo. „Jo, tak dobrý. Musím říct, že nejlepší hráč na hřišti byl Petr Šidlík. Nutno říct, že po dlouhé době,“ byla jeho odpověď a vzápětí rozhovor pokračoval ve veselém tónu. „Myslím si, že se všichni lidi v Havířově divili, že vůbec něco chytám, protože to, co jsem tam loni předvedl... Vyhráli jsme, je to dobré,“ směje se Miroslav Svoboda, který odpovídá i na příspěvek do týmové kasičky za třetí nulu v sezoně.

Obránce Petr Šidlík zpovídá gólmana Miroslava Svobodu

Autor videa: Tomáš Lysý


Pořiďte si již nyní vstupenky na utkání Dukly Jihlava proti Kladnu. Možnost zakoupit si lístek máte jednak prostřednictvím Ticketportalu – odkaz zde nebo v předprodeji na Infocentru HZS