Na led se poslalo šest hráčů, ať to tam nějak domlátí. A podařilo se, těší Adama Zemana vyrovnání deset vteřin před koncem

11.12.2016 / Tomáš Lysý

Závěr zápasu mezi Duklou a Litoměřicemi rozhodně nebyl vhodný pro slabší povahy. Stadion urputně bránil jednogólový náskok, když se ve 35. minutě ujal vedení. Jihlava v posledních dvou minutách vrhla všechny síly do útoku, tím spíše, že měla přesilovku umocněnou hrou bez gólmana. A risk se vyplatil, Adam Zeman deset vteřin před koncem základní hrací doby vyrovnal. „Naštěstí jsme dali gól a v prodloužení jsme zápas dotáhli do vítězného konce, takže zlaté dva body,“ povídá bezprostředně po utkání útočník Dukly, který se už těší na zápas proti Třebíči. „Čekáme, že přijde hodně lidí,“ přeje si pětadvacetiletý odchovanec jihlavského hokeje.

V letošní i loňské sezoně jsou domácí zápasy Dukly proti Litoměřicím jako přes kopírák. Úvodní měření sil přinese pořádnou porci gólů – loni vyhrála Dukla 10:1, letos 5:4 na nájezdy. Druhé utkání těchto soupeřů na Horáckém zimním stadionu je už gólově chudší. V sezoně 2015/2016 vyhrál Stadion na ledě Jihlavy jednou vstřelenou brankou a nyní se zdálo, že se situace bude opakovat. Jeětě několik vteřin před koncem totiž Litoměřice vedly gólem z pětatřicáté minuty. „Počítali jsme s tím, že to bude o gól, maximálně o dva, a to se potvrdilo. Byla škoda, že jsme na začátku nedali nějaké šance, utkání by pak vypadalo jinak. Fakt bychom je měli proměňovat, bylo jich dostatek. Příště nám toho do branky snad spadne více,“ přeje si Adam Zeman, který byl nakonec výraznou postavou utkání.

K opakování historie a výsledku Dukla – Litoměřice 0:1 totiž nedošlo, když deset vteřin před koncem vyrovnal právě „Zemič.“ Jihlavský útočník v závaru před brankou dostrkal puk za záda Filipa Šindeláře. Na ledě bylo šest hráčů Dukly proti čtyřem Kališníkům, červenožlutí totiž hráli přesilovku umocněnou odvoláním Jakuba Škarka z branky. „Power-play nijak necvičíme. Prostě se na led poslalo šest hráčů, ať to tam nějak domlátí. A podařilo se, deset vteřin před koncem jsme to tam domlátili. To bylo fakt štěstí. I v prodloužení. Zlaté dva body,“ pochvaluje si přízeň paní Štěstěny, která snad jihlavským hokejistům znovu ukazuje příznivou tvář. A vzápětí se Adam Zeman již těší na poslední domácí zápas roku 2016 který bude ve středu 14. prosince proti Třebíči. „Čekáme, že přijde hodně lidí a i z Třebíče na derby nějací přijedou. Bude to asi znovu o pár gólech a vyhraje ten, kdo bude více chtít,“ uzavírá rozhovor pětadvacetiletý útočník.

Videorozhovor s Adamem Zemanem


Dukla sehrála výbornou třetí třetinu, kdy se prakticky od jejího začátku tlačila do zakončení. V závěrečné dvacetiminutovce přestřílela Litoměřice poměrem střel 14:3. Domácí tým možná nabudila výborná bitka útočníka Patrika Danišovského s forvardem Stadionu Ondřejem Koptou z konce druhé třetiny. „Už jsem byl takový uvolněný, protože po ataku Lukáše Jíchy byla přerušená hra. Soupeř mi ale ještě sekl do zad. Tak jsem se otočil, chytili jsme se... To k tomu patří,“ popisuje slovenský forvard začátek pěstního souboje. V něm měl zprvu navrch litoměřický hráč, který přetáhl loňskému kapitánovi juniorky Slovanu Bratislava dres přes hlavu. Po tomto činu ale získal „Paťo“ jasnou převahu, zasypal soupeře několika údery a poslal jej na ledovou plochu. „Čekal jsem, kdy mi dá dolů dres. Měl jsem ho totiž dobře chyceného. Jak mi stáhl dres, tak jsem mu tam jednu pustil,“ říká ke svému pěstnímu souboji, kterým se opět zapsal do statistik zápasu. V předešlém utkání na Slavii vstřelil první gól za Duklu, tentokrát se za Jihlavu poprvé popral.

Podívejte se na bitku Patrika Danišovského a Ondřeje Kopty

Autor: promoTEAM HCD - HZStv1


Videoohlasy s Patrikem Danišovským


Hodnocení trenérů: Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice) a Petr Vlk (HC Dukla Jihlava)

Autor videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Sestřih z utkání HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice 2:1 pr.

Autor: promoTEAM HCD - HZStv1