Na Slavii to bude hodně těžké, ale uděláme všechno pro to, abychom sérii ukončili, říká kapitán staršího dorostu Slavomír Kadleček

27.02.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

S dílčím cílem dvou domácích vítězství do osmifinále play-off vstupovali a dvě výhry skutečně vybojovali. Starší dorost Dukly začal vyřazovací boje skvěle, v prvním utkání porazil Slavii 5:1 a ve druhém zápase dal pouze o gól méně. Protože se osmifinále hraje na tři vítězné zápasy, mají svěřenci Štěpána Moravce dva mečboly. Ten první v úterý 28. února od 18 hodin v pražském Edenu. „Bude to tam hodně těžké, Slavia hraje doma. Uděláme všechno pro to, abychom vyhráli hned první zápas, vyhráli sérii 3:0 a měli více času soustředit se na další kolo play-off,“ hlásí odhodlaně Slavomír Kadleček, hokejista s Céčkem na dresu.

1. zápas: HC Dukla Jihlava – HC Slavia Praha 5:1

První třetina zápasu úvodního osmifinále prakticky rozhodla o tom, že se Dukla v sérii ujme vedení. Dvacet minut bylo herně vyrovnaných, nicméně Jihlava uštědřila svému soupeři lekci z produktivity a v rozmezí desáté až devatenácté minuty vstřelila tři góly. Postupně se prosadil Slavomír Kadleček, Adam Najman a Milan Strnad. „Slavia měla nějaké dost velké šance. Už v první třetině jsme měli trošku štěstí. Naštěstí to tam soupeři nespadlo a nám ano,“ je rád útočník Tomáš Vala, který nahrával na druhý a čtvrtý gól, aby pátou trefu sám vstřelil. „Bylo to ubojované. Myslím si, že jsme šli za svým a dali jsme do zápasu srdíčko,“ doplňuje nejproduktivnější jihlavský útočník základní části, jenž nasbíral ve 44 zápasech stejný počet bodů (19+25). Zároveň je třeba říct, že velkou zásluhu na vítězství měl i domácí gólman Daniel Šťastný, který pochytal 35 střel Slávistů. „Hodně nás podržel gólman a byli jsme produktivnější,“ shrnuje výstižně zápas trenér Dukly Štěpán Moravec.

Fotogalerie z prvního zápasu osmifinále Dukla – Slavia


Videorozhovor s útočníkem staršího dorostu Tomášem Valou po prvním osmifinále

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


2. zápas: HC Dukla Jihlava – HC Slavia Praha 4:1

První utkání přineslo hned sedmasedmdesát trestných minut, rozdělené poměrem 37:40. Domácí dostali dva vyšší tresty – Adam Hrbatý na pět minut a do konce utkání, za hosty neudržel emoce na uzdě bývalý jihlavský obránce David Stark a během minuty a půl dostal dva desetiminutové osobní tresty. Ve druhém klání udělili sudí už pouze třináct klasických dvouminutových trestů. „První zápas hrála Slavia hodně do těla, takže to bylo těžké, ale naštěstí jsme to uválčili do vítězného konce. Ve druhém utkání bylo dobré, že nás rozhodčí držel zkrátka, nemohli jsme tolik do těla a nebylo to tak vyhrocené,“ hodnotí oba dva zápasy kapitán Slavomír Kadleček, který si myslí, že těžší bylo druhé utkání. „Po prvním zápase už jsme měli něco v nohách,“ myslí si útočník, který ve druhém utkání zaznamenal dva góly.

Starší dorost Dukly má důvod k radosti, vyhrál oba dva domácí zápasy osmifinále a v sérii, hrané na tři vítězství, vede 2:0 na zápasy. Foto: Ronald Hansel – Juniorský hokej CZ/SK

V sedmadvacáté minutě zlomil nerozhodný stav 1:1 a zařídil nakonec vítěznou trefu. „Při první brance jsem to měl lehčí. Vális (Matěj Vála – pozn. aut.) mi to hodil dobře dolů na pravou stranu. Měl jsem tam hráče soupeře, toho jsem si objel, trefil jsem to mezi betony a naštěstí tam puk spadl.“ Při druhé brance měl roli o poznání jednoduší, ztrestal totiž slávistický risk při hře bez gólmana. „Lukin Jindra mi to hodil krásně za beky, měl jsem před sebou už jen prázdnou bránu, takže to nebylo až tak těžké,“ popisuje svůj celkově druhý a třetí zářez v play-off.

Osmifinále se hraje na tři vítězné zápasy a Dukla tak drží v ruce hned tři mečboly k postupu do čtvrtfinále. Úvodní z nich přijde v úterý 28. února od 18 hodin v Edenu. „Udělali jsme důležitý krok a jsme rádi za vedení 2:0 na zápasy z domácího prostředí. Bude se nám určitě hodit, protože na Slavii to bude těžké,“ sděluje před pokračováním série v Praze trenér Štěpán Moravec, jenž opět chválil gólmana Daniela Šťastného, jenž ve druhém utkání přidal hned 39 úspěšných zásahů.

Videorozhovor s kapitánem staršího dorostu Slavomírem Kadlečkem po druhém osmifinále

Autoři videa: Tomáš Lysý