Jihlavští hokejisté mohou opět po roce postoupit v domácím prostředí do semifinále

05.03.2017 / Tomáš Lysý

V loňském roce se Dukla vracela z čtvrtfinálového havířovského dvojutkání s vedením 3:1 na zápasy. Tehdy vyhrála čtvrtý zápas a zajistila si tři mečboly k postupu do semifinále. Letos je situace podobná. Z Frýdku-Místku se Jihlava také vrátila s vedením v sérii 3:1, když dokázala vyhrát třetí utkání a den později Slezané odvrátili první ukončení série. Ta se tak znovu stěhuje na Vysočinu. Pátý duel mezi Duklou Jihlava a Frýdkem-Místkem je na programu v pondělí 6. března 2017 od 17:30 na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě. Přijďte na jeden den opět po roce pomoct A-týmu ke kýženému čtvrtému a rozhodujícímu bodu v sérii!

Předprodej vstupenek na 5. čtvrtfinále:

Vstupenky na 5. čtvrtfinále play-off mezi Duklou Jihlava a Frýdkem-Místkem, které se hraje v pondělí 6. března od 17:30 na Horáckém zimním stadionu, si můžete pořídit v předprodeji. A to při bruslení veřejnosti v neděli od 18:30 do 19:30.
V den zápasu od 11:00 do 12:00. Pokladna Infocentra bude otevřena od 15:30 hodin, ostatní pokladny od 16:30. Vstupenky je možné koupit také elektronicky přes Ticketportal.


Ticketportal, Live přenos

Na domácí zápasy Dukly Jihlava si můžete zakoupit vstupenky přes síť Ticketportal - bližší info s přímou možností koupě vstupenek zde.
Všechny zápasy Dukly můžete živě sledovat na TVDV kanálu HC Dukla Jihlava. Přenosy utkání nadále zajišťuje promoTEAM HCD - HZStv1.
Již tradičně bude utkání přenášeno také prostřednictvím textového onlajnu.

Úvodní zápas na ledě Frýdku-Místku vyšel Jihlavě skvěle, byť to tak první třetinu nevypadalo. Domácí tým jí totiž vyhrál jedním vstřeleným gólem, ovšem hubený náskok Slezanů se ve zbylých dvou třetinách rozplynul jako pára nad hrncem. Ještě před polovinou zápasu otočili stav Tomáš Jiránek s Alešem Jerglem, navíc soupeř poté nevyužil dlouhou přesilovku pět na tři. Po jejím sice Tomáš Jiránek nedal trestné střílení, ovšem za pár dalších vteřin se prosadil opět Aleš Jergl. Třetí třetina skončila stejným výsledkem jako druhá, o završení jihlavského vedení na 6:1 se zasloužil Tomáš Čachotský, Jiří Říha a Adam Zeman. Kaňkou na zápasu bylo zranění obránce Petra Šidlíka, jenž odstoupil v průběhu první třetiny.

Farmářský tým Třince tak musel ve čtvrtém utkání odvracet první hrozbu konce sezony. Začal opět dobře, když se ujal ve třetí minutě vedení. Jenže Jihlava ještě v první třetině otočila zápas hezkou přesilovkou kombinací Tomáše Kalába a branou Davida Březiny. Nicméně před odchodem do šaten využili domácí přesilovku a rozuzlení přišlo zkraje třetí části, kdy se znovu v přesilovce trefil ex-jihlavský zadák Miha Štebih. Duklu tentokrát zradila koncovka, šancí totiž měla dostatek. Kotouč párkrát poskakoval na brankovišti, ale jihlavští hráči ho prostě za záda Lukáše Danečka nedostrkali, případně v dobrých střeleckých pozicích minuli tři tyče. Frýdek-Místek tak v domácím prostředí Haly Polárky poprvé v sezoně Jihlavu porazil.


Nyní to budou mít Slezané o poznání těžší. Cestují totiž na jihlavský stánek, který je v play-off již nějaký ten měsíc nedobytnou tvrzí. Poslední domácí porážka Dukly ve vyřazovacích bojích se datuje na den 14. března 2015, kdy se na Horáckém zimním stadionu radoval Chomutov. V loňském roce Dukla v play-off doma třikrát porazila Havířov, poté třikrát zdolala Ústí nad Labem a letos si zatím dvakrát poradila s Frýdkem-Místkem. „Věřím, že sérii doma ukončíme,“ sdělil bezprostředně po pátém utkání obránce Tomáš Kaláb. Pokud se Jihlavě podaří pátý zápas urvat, postoupí do semifinále téměř přesně po roce. Loňský pátý a postupový zápas proti Havířovu sehrála Dukla v pondělí 6. března 2016...


ÚSPĚŠNÍ JIHLAVŠTÍ STŘELCI. V prvním utkání ve Frýdku-Místku se Dukla prosadila hned šestkrát a o branky se zasloužilo pět různých střelců. Dvakrát se prosadil Aleš Jergl, jednu přesnou trefu přidal Tomáš Čachotský, Adam Zeman (druhý zleva) a Jiří Říha (druhý zprava). Jihlavě stačilo na šest branek v síti Juraje Šimbocha přesně 33 střel. Ve druhém utkání byla produktivita hráčů A-týmu slabší, při stejném počtu pokusů překonali Lukáše Danečka dvakrát. Právě zlepšená střelecká muška by mohla v pátém utkání vést ke čtvrtému a rozhodujícímu jihlavskému bodu v sérii. Foto: Zdeněk Drla


Čtěte také:

Musí nám tam něco padnout a věříme, že to v pondělí doma ukončíme, přeje si obránce Tomáš Kaláb

Podruhé Dukla na ledě Frýdku neuspěla, o postup tak bude bojovat v pondělí>