Nedáme jim nic zadarmo, hlásí před čtvrtým utkáním útočník Tomáš Jiránek

18.03.2017 / Tomáš Lysý

Trošku smolný zápas, hodilo by se podotknout. Jihlavští hokejisté zavítali potřetí v sezoně na led Kladna, tentokrát ke třetímu semifinálovému utkání, a potřetí určitě nebyli horším týmem. Přesto opět prohráli. Ačkoliv Dukla v závěru třetí třetiny vyrovnala na přelomu konce základní části a začátku prodloužení přestála oslabení, nakonec rozhodl hattrick Matěje Pekra. „Bylo to o jedné střele a oni měli ve třetím utkání více štěstí. Nedá se nic dělat, další den začíná zápas znova,“ podotýká autor úvodního gólu třetí bitvy Tomáš Jiránek.

Také třetí zápas měl zpočátku stejný průběh jako dva předešlé. Úvodní dvacetiminutovka skončila bez branek a ve druhé třetině šla jako první opět do vedení Dukla. Jednadvacet vteřin prostředního dějství stačilo Tomáši Jiránkovi, aby poslal červenožluté do vedení. „Dával jsem puk z našeho pásma na Pepíka Skořepu. Ten to poslal na Divocha (Richard Diviš – pozn. aut.), který mi dal krásnou nahrávku. Já už to pak měl docela jednoduché,“ vybavuje si přesně svůj třetí gól v letošním play-off úspěšný střelec.


Kladenští v průběhu druhé části dokázali srovnat stav a ve třetí třetině otočit skóre ve svůj prospěch. Ačkoliv Dukla dokázala v závěru vyrovnat zakončujícím Adamem Zemanem, prodloužení patřilo Kladnu. Opět se tak potvrdilo otřepané pravidlo, že kdo nedá přesilovku pět na tři, ten nemůže vyhrát. Jihlavští měli v první dvacetiminutovce více jak minutu a půl dlouhou dvojnásobnou početní výhodu, leč využít jí – třeba oproti druhému utkání – nedokázali. „Je to tak, když nevystřelíme, tak nemůžeme dát gól. Ve čtvrtém utkání se to budeme snažit zlepšit, více dávat puk do branky a více se o něj před brankou prát,“ hlásí Tomáš Jiránek a naprosto jasně sděluje: „Určitě jim nedáme nic zadarmo.“ Ve čtvrtém utkání by Jihlavu měla hnát ještě větší fanouškovská podpora. Očekává se, že do Kladna přijede až pět set fanoušků Dukly.

Videoohlasy s Tomášem Jiránkem

Autor videa: Tomáš Lysý


Sestřih utkání 3.SF Rytíři Kladno - HC Dukla Jihlava 3:2 pr.

Autor videa: YouTube Rytíři Kladno