Musíme makat ze zajištěné obrany a snažit se minimalizovat fauly, hledá Filip Seman recept na úspěch v sedmém utkání

23.03.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Semifinálová série mezi Duklou Jihlava a Rytíři Kladno dospěla do rozhodujícího sedmého zápasu. Stejně jako před dvěma lety mezi stejnými týmy ve čtvrtfinále. Červenožlutí stihli v šestém utkání na ledě Rytířů dvakrát vyrovnat, nejprve v první a poté ve druhé třetině, ovšem potřetí to již nevyšlo. „Tlačili jsme se do branky. Lepší by bylo, kdybychom měli trošku více štěstí a podařilo se nám jít do vedení. Věřili jsme si, ale trošku nás zklamala koncovka,“ ohlíží se za těsnou porážkou Filip Seman a zároveň již přemýšlí, co by mohlo rozhodovat sedmé utkání.

První třetina – využitá přesilovka domácích a vzápětí vyrovnání Dukly. Druhá dvacetiminutovka nabídla stejný průběh. Kladenští zužitkovali početní výhodu, aby Jihlava nedlouho poté srovnala stav. Ve třetím dějství již červenožlutí oslabení ubránili, nicméně v jednapadesáté minutě inkasovali rozhodující branku. Vše mohlo být jiné, to by však nesměla rána Petra Šidlíka od modré za stavu 2:2 skončit na tyči nebo při závěrečném jihlavském tlaku létat puky těsně vedle branky. „Zápas to byl těžký a bohužel pro nás i trošku nešťastný. Ze dvou oslabení jsme dostali dva góly a bohužel jsme nevyužili šance, které jsme měli při hře pět na pět v průběhu zápasu i ke konci. Je to škoda, docela hodně jsme si věřili, ale trošku nás zklamala koncovka,“ lituje průběhu zápasu Filip Seman.

Jeho slova potvrzují statistiky. Jihlavští zatím dali v šesti zápasech celkem čtrnáct gólů – dvanáct z nich při rovnovážném počtu hráčů na ledě, zbylé dvě trefy zaznamenali v přesilovce. Kladno se doposud prosadilo dvanáctkrát – šestkrát v přesilovce a dvakrát bezprostředně po skončení početní výhody (do max. 10 vteřin od návratu vyloučeného jihlavského hráče na led). Při hře pět na pět se Rytíři radovali jen čtyřikrát. „Šli jsme do zápasu s tím, že nesmíme mít tolik vyloučených jako v předešlých utkáních, kdy jsme jich měli hodně, a Kladno nás v přesilovkách trestalo. V šestém utkání jsme měli snad jen tři vyloučení, ale dostali dva góly. Máme nízkou úspěšnost oslabení. Musíme se na to podívat a připravit se na domácí zápas,“ uvědomuje si jihlavský forvard, který přihrál na obě dvě branky Dukly v šestém utkání.

Bitvu o baráž tak rozhodne sedmý zápas. Poslední možný. Vítěz bere postup do prolínací soutěže o extraligu, poraženému sezona končí. Série vygradovala k velkému vyvrcholení. Co bude rozhodovat? „Dát víc gólů než oni, to je jediné, co nám teď, dá se říct, chybí,“ odlehčuje Filip Seman a vzápětí zvážní. „Musíme makat ze zajištěné obrany a snažit se minimalizovat fauly. Hrát zodpovědně dozadu a s pukem, mít dobrý pohyb. Snad nám tam něco vyplave a proměníme šance,“ říká na závěr třetí nejproduktivnější útočník Dukly v právě probíhajícím play-off.

Videoohlasy s Filipem Semanem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla