Kluci bojovali a zasloužili si postoupit, říká Oldřich Bakus, bývalý kapitán Dukly a ředitel firmy Auto Vysočina, která výrazně navyšuje podporu klubu

03.07.2017 / KLUB

Společnost Auto Vysočina je dalším partnerem Dukly, která po postupu Jihlavy do extraligy výrazně navyšuje svojí podporu klubu. „Jsem rád, že můžeme Dukle nějakým způsobem pomoct. Odehrává se to ve více rovinách – ať je to finanční podpora nebo rozšíření vozového parku pro klub,“ prozrazuje ředitel firmy Oldřich Bakus, bývalý dlouholetý kapitán červenožlutých barev, jenž samozřejmě nezapře duklácké srdce. „Baráž jsem prožíval asi jako většina fanoušků Jihlavy. Klukům jsem fandil, chodil jsem na všechny zápasy,“ prozrazuje s úsměvem.

Do Dukly Jihlava přišel v průběhu sezony 2000/2001 z konkurenční Třebíče. Od roku 2001, tehdy jako šestadvacetiletý, vedl jihlavské hokejisty do soubojů s velkým C na dresu. Řeč je o útočníkovi Oldřichu Bakusovi, jenž zažil s klubem postup do extraligy a fanoušky si získal i tím, že přes nabídky extraligových klubů vždy zůstal věrný červeným a žlutým barvám. S klubem se rozloučil na vrcholu, po sezoně 2010/2011. Poté nastoupil jako obchodní ředitel do Auto Vysočina, kde nyní zastává nejvyšší funkci jednatele. Jeho firma patří mezi dlouhodobé partnery Dukly a s postupem klubu do extraligy svojí podporu výrazně navyšuje. „Dukla Jihlava je pro mě samozřejmě srdeční záležitost. Dlouho jsem v ní hrál, dělal jsem kapitána. Jsem rád, že můžeme Dukle nějakým způsobem pomoct. Odehrává se to ve více rovinách – ať je to finanční podpora nebo rozšíření vozového parku pro klub,“ hlásí Oldřich Bakus.

Oldřich Bakus: Chtěl jsem skončit na vrcholu

V sezoně 2003/2004 zažil s Duklou jako její kapitán postup do extraligy, o třináct let později fandil současným jihlavským hokejistům z hlediště. „Baráž jsem prožíval asi jako většina fanoušků Jihlavy. Klukům jsem samozřejmě fandil. Baráž byla super, chodil jsem na všechny zápasy. Postup Dukly nebyl náhodný, kluci bojovali, byli lepší než ostatní mančafty a zasloužili si postoupit,“ říká Oldřich Bakus. Z tehdejšího postupového kádru je stále aktivním hráčem už pouze současný kapitán Tomáš Čachotský.

Jak Oldřich Bakus podotýká, současným hráčům postup přál, aby si užili euforii z návratu do nejvyšší soutěže. Zároveň ale vyslovuje přání, aby návrat Dukly do extraligy nebyl žádnou krátkodobou záležitostí jako naposled. „Přeji klukům, aby to dopadlo lépe než minule. V klubu je to dobře nastavené a dopadne to dobře. Cílem bude udržet se a tomu já věřím. Nechce to podlehnout nějaké panice, když se pár zápasů prohraje, fanoušci musí být trpěliví. Myslím si, že budeme hrát v extralize důstojnou roli,“ uzavírá bývalý vynikající jihlavský útočník, který byl v lednu 2017 zařazen mezi osobnosti 60 let klubu. Za Duklu Jihlava odehrál 523 zápasů, ve kterých nastřílel 251 gólů a na dalších 260 nahrál.

Videorozhovor s Oldřichem Bakusem, bývalým kapitánem Dukly a ředitelem partnera klubu Auto Vysočina

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Auto Vysočina

Společnost Auto Vysočina, s.r.o. působí na trhu již od roku 1999 a za dobu své existence vybudovala solidní zázemí pro poskytování komplexní péče svým klientům i jejich vozům.
Vedle prodeje a servisu osobních a užitkových vozů Volkswagen nabízíme širokou paletu služeb a produktů. Naši zaměstnanci využívají moderního technického zázemí a vysokých technických znalostí, aby vyšli vstříc požadavkům našich zákazníků a zaručili tak jejich stoprocentní spokojenost.
Společnost Auto Vysočina, s.r.o. působí po celé Vysočině, Havlíčkově Brodě, Žďáru nad Sázavou, Třebíči a Pelhřimově. Auto Vysočina je od roku 2003 držitelem certifikátu kvality ISO 9001.

Zdroj: www.autovysocina.cz