S první částí letní přípravy jsem spokojený, hráči se s ní poprali dobře, hlásí trenér mladšího dorostu Petr Svoboda

07.07.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Letní příprava neskončila pouze hráčům A-týmu Dukly. S koncem školního roku začal zhruba třítýdenní odpočinek také extraligovým mládežnickým kategoriím Jihlavy. První část letní přípravy, která byla dlouhá osm týdnů, má za sebou také mladší dorost. „Náplň byla klasická – agility dráhy, odrazová síla, hry a vytrvalost. Po posledním tréninku jsme hráčům oznámili, kdo nastupuje do mladšího dorostu A a kdo do B-týmu. Opět se sejdeme 24. července,“ prozrazuje trenér A-týmu mladších dorostenců Petr Svoboda, který je zároveň asistentem trenéra u reprezentace do 16 let.

Celkem osm týdnů. Tak dlouhá byla úvodní část letního drilu mladších dorostenců. „Měli jsme celkem 38 hráčů, tak se to většinou na trénincích pohybovalo. Samozřejmě gólmani trénovali zvlášť, ti byli odpojení,“ sděluje na úvod trenér Petr Svoboda s tím, že náplň přípravy nebyla od předchozího ročníku příliš odlišná. „Agility dráhy, odrazová síla, síla, hry a vytrvalost,“ prozrazuje kouč A-týmu mladšího dorostu.

Čtěte také: Mládežníkům vrcholí příprava, mají za sebou výstupní fyzické testy

Spokojen byl se zapojením hráčů, kteří v předešlém roce působili v 8. třídě, což je nejvyšší žákovská kategorie v klubu, a nyní je tak čeká extraligová soutěž. „Kluci zapadli dobře. Ze sportovních tříd do mladšího dorostu je pro ně skok. I příprava je odlišná a myslím si, že hodně náročná. Ale poprali se s tím dobře. Trošku jsme posunuli jejich hranice, protože mysleli, že už to třeba dál nepůjde, ale pak zjistili, že to jde. Já jsem s letní přípravou spokojený,“ chválí Petr Svoboda.

Po posledním tréninkovém cyklu před zhruba třítýdenním volnem následovalo rozdělení hráčů. Jihlavský kouč prozradil, podle čeho tak učinil. „Bylo to na základě turnaje v Českých Budějovicích. Také podle tréninků, co jsme spolu měli na konci loňské sezony. Dále to bylo sledování hráčů v letní přípravě a samozřejmě nyní na ledech – střelecký trénink, hra na malém prostoru a dnes (30.6.2017 – pozn. aut) jen čistě hra, která odkryla nejvíce věcí,“ vypočítává Petr Svoboda a dále podotýká, že se s hráči znovu sejde 24. července, kdy jsou na programu nové testy ze Svazu s panem Musálkem. O den později hokejisté nastoupí na led.

Rozhovor s trenérem mladšího dorostu Petrem Svobodou o letní přípravě

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Kádr mladších dorostenců v letní přípravě

Tobias Adam, Patrik Augusta, Adam Bína, Petr Brož, Ondřej Broža, Jan Buzek, Patrik Čermák, Lukáš Dúška, Nikola Dýcková, Marián Havel, Tomáš Chlubna, Marek Chvátal, Jiří Kochrda, Jiří Kratochvíl, Matěj Kravec, Filip Krejčí, Matyáš Machovský, Filip Maláč, Marek Melenovský, Matouš Menšík, David Mihulka, David Michalčuk, Kevin Mikeš, Dominik Mlejnek, David Moravec, Tomáš Nosek, Jakub Novák, Daniel Pavelec, Marek Pavlas, Michal Poledna, David Polodna, Matyáš Sapík, Šimon Sedlák, Denis Štorek, Václav Vranka, Ondřej Winkler, Šimon Zdarsa.

Extraliga mladšího dorostu 2017/2018 - skupina Střed

BK Mladá Boleslav
HC Kometa Brno
HC Motor České Budějovice
BK Havlíčkův Brod
Mountfield HK
HC Dukla Jihlava
HC Letci Letňany
Bílí Tygři Liberec
HC Dynamo Pardubice
SKLH Žďár nad Sázavou

Rozpis zápasů základní části ELIOD extraligy mladšího dorostu 2017/2018 skupiny Střed