2:1
(2:0, 0:0, 0:1)

Mladší dorost v utkání pod širým nebem těsně podlehl Kometě

04.01.2016 / Daniel Kinc

Velký zážitek čekal na mladší dorostence Komety a Dukly. V rámci Brněnských hokejových her se oba týmy střetly v utkání pod širým nebem, tzv. Winter Classic. Vstup do zápasu v mrazivém brněnském odpoledni se lépe povedl domácím, kteří po dvanácti minutách vedli již 2:0. Ve druhé dvacetiminutovce hrstka diváků branku neviděla. Jihlavě se ve druhé třetině povedlo zdramatizovat zápas, když se sedm minut před koncem prosadil Adam Najman, ale více již červenožlutí nestihli.
04.01.2016 14:45, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 26. kolo

HC Kometa Brno

Dostál – Masár, Holemý, Věžník, P. Vašíček, Zábranský, Gloz, Sedláček – Kavický, Konečný, Čajkovič, Novák, Kučeřík, Gajarský, Kudrna, Meluzín, Lašák, Kunc, Svoboda, D. Vašíček
2

HC Dukla Jihlava

Juřička – Piskač, Zadina, Rušňák, Juda, Trávník, Brož, Rašín – Brož, Vala, Zadražil, Úlovec, Musil, Daňhel, Kardoš, Najman, Filip.
1
Branky a nahrávky: 3. Gajarský (Kunc, Svoboda), 12. Čajkovič (Zábranský, Gajarský) – 53. Najman (Vala). Rozhodčí: Kohoutek – Šustr, Vašíček. Vyloučení: 1:2. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 35:33. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Průběh utkání

WINTER CLASSIC V BRNĚ. Ačkoliv se jihlavským mladším dorostencům v duelu proti Kometě pod širým nebem bodovat nepodařilo, navíc v jihomoravské metropoli vládl velký mráz, bylo utkání pro hokejisty obou týmů jistě velkým zážitkem. Foto: Zdeněk Drla

Úvod jedinečného utkání pod otevřeným nebem v rámci Hokejových her ovládl domácí celek. V polovině třetí minuty doputoval odražený puk k Adam Gajarský, který z pravého kruhu zamířil neomylně do vzdálenější šibenice, čímž Kometu poslal do důležitého vedení - 1:0. Na sklonku poloviny první třetiny nejprve mohl při přesilové hře přidat svou druhou branku Gajarský, nicméně jeho ránu příklepem při přesilové hře zastavila pravá tyč Juřičkovy svatyně. Brněnští se však dvoubrankového vedení hned vzápětí, kdy po vyhraném buly v obranné pásmu zahráli skvělý signál, při němž střídajícího hráče nahradil na konci střídačky Maxim Čajkovič, jenž se dostal do úniku, počkal si na pohyb brankáře Dukly a poté mířil přesně pod vyrážečku - 2:0. Zbytek třetiny výrazně ovlivnil sníh na ledě, a domácí tak do šaten odcházeli s klidným dvoubrankovým vedením.

Prostřední dvacetiminutovka nabídla velmi neurovnanou hru, plnou chyb, ztrát a špatných rozehrávek. Domácí celek několika důležitými zákroky podržel brankář Dostál, který tak stále držel čisté konto, a naopak na opačné straně spálil největší šance Libor Zábranský, jenž si na modré riskantně obhodil útočníka, ale jeho rána z mezikruží mířila jen do ramene hostujícího strážce svatyně. Druhá perioda tak branku nenabídla, a Kometa odcházela se stejným náskokem do kabin i podruhé.

Hned na úvod závěrečné periody zazdil velkou šanci Gajarský, který nedokázal vrátit za záda Juřičky odražený puk po střele od modré čáry. Kometa zvládala závěrečnou třetinu skvěle takticky, nicméně v 53. minutě je nachytal při špatném střídání Adam Najman, jenž se vyřítil sám na Dostála, kterému naznačil střelu a posléze elegantně poslal puk bekhendem mezi jeho betony. Rázem bylo zaděláno na drama. Brněnští závěrečný tlak zvládli i přes snahu hostů při hře v poli se šesti muži, a svěřenci Jiřího Mifka získali důležité 3 body po výhře 2:1.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie