Na zápas jsme se těšili, přece jen ukáže více než tréninky, povídá autor vítězné trefy Lukáš Anděl

04.08.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Odchovanec jihlavského hokeje Lukáš Anděl, který v minulé extraligové sezoně ve třetí lajně tak příjemně překvapoval fanoušky Dukly, si zřejmě přenesl formu i do přípravného období na novou sezonu. Na dopoledním předzápasovém tréninku střílel jeden gól za druhým, odpoledne pak ve druhé třetině zlomil bezbrankový stav a nasměřoval Jihlavu k vítězství. Červenožlutí totiž vyhráli 2:0. „Hráli jsme čtyři na čtyři nebo v oslabení, takže bylo na ledě více prostoru Venca Půža mi nahrál do jízdy, já jsem se rozjel, byl jsem v rychlosti a hráči soupeře byli ve stoje. Tím pádem jsem měl šanci je objet, povedlo se a byl z toho gól,“ popisuje vítěznou trefu a první gól Dukly v přípravě.

Na dopoledním tréninku to Lukáši Andělovi skutečně šlo. Dvakrát se v nacvičeném signálu prohnal po straně a dvakrát vymetl šibeničku nad rameny nové gólmanské posily Niklase Lundströma. To nemohl nechat bez povšimnutí jeden z pracovníků marketingu Dukly, který „Andimu“ dvě hodiny před zápasem řekl, že naváže na potenci z tréninků, dá první branku zápasu a po něm půjde na rozhovor. „Tak samozřejmě jsem si to vzal k srdci, co mi řekli, a splnil jsem to do detailů,“ směje se mladý dvacetiletý útočník a vzápětí naváže na trošku vážnější notu. „Těšili jsme se konečně na zápas, přece jen ukáže více než tréninky a natrénujete herní systém. Je tady pár nových kluků a je potřeba si to vyzkoušet. Soupeř byl velkou neznámou. Nevěděli jsme, co od něj čekat, a zápas nám ukázal spoustu věcí.“

O mistrovi kazachstánské ligy, jenž je na hokejové mapě teprve devět let, si informace zjišťoval. „Viděl jsem jejich výsledky. Vyhledal jsem si, co je to za soupeře, abych věděl, do čeho jdu. Ale nic víc jsem nezkoumal,“ prozrazuje Lukáš Anděl. Zároveň si všiml i poněkud četnější tvrdé hry, než bývá při předsezonních přípravných utkáních zvykem. „Oni hrají takový ten ruský hokej. Když je trošku vyprovokujete, tak začnou hrát tvrdě. Trošku to tam bylo, více než obvykle,“ podotýká útočník s číslem dvacet, jenž v uplynulé sezoně nasázel devět gólů, ke kterým přidal jedenáct přesných nahrávek.

Videoohlasy s útočníkem Lukášem Andělem

Trenéři: František Zeman (HC Dukla Jihlava) o utkání Dukla – Arlan 2:0

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla