Jsem rád, že dostávám v Jihlavě hodně prostoru, těší obránce Jana Holého

18.12.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Podruhé za sebou se doma dostavil na pozápasové ohlasy, tentokrát však s lepší náladou. Zatímco proti Motoru musel Jan Holý hodnotit porážku 0:2, nyní prozrazoval své dojmy z vítězství nad Havířovem 2:1. Měl na něm výrazný podíl, 59 sekund před koncem totiž rozhodl trefou z přesilovky pět na tři o jihlavské výhře. „Těší nás, že jsme zápas ubojovali, protože nám to půlku zápasu nelepilo a až ve třetí třetině jsme to trošku zlomili. Měli jsme hodně šancí a naštěstí jsme je proměnili,“ říká bek, který během čtyř zápasů za Duklu nasbíral dva góly a dvě asistence.

Dukla se přitom až do 53. minuty výsledkově trápila. V první třetině byl Havířov lepší a zaslouženě se ujal vedení. Ve druhé části Jihlava svého soka, který je v tabulce venkovních zápasů na druhém místě, dokázala hodně zatlačit, ale bez vyrovnávacího efektu. To se povedlo až ve výše uvedené minutě, navíc při vlastním oslabení. Když už se zdálo, že zápas skončí v základní hrací době remízou 1:1, přišla dvě havířovská vyloučení a využitá dvojnásobná početní výhoda domácích. „Byl to strašně těžký zápas. Dvě třetiny nám to nelepilo, Havířov hrál výborně. Nám moc nejeli nohy. Až ve třetí třetině jsme to trošku zlomili. Měli jsme hodně šancí a naštěstí je proměnili. Zápas jsme ubojovali, protože nám to tentokrát fakt půlku zápasu nelepilo,“ ví moc dobře jihlavský obránce s číslem 43.

Jeho rána po přihrávce Mihy Štebiha rozhodla zápas. Hosté měli už jen 59 sekund na korekci stavu, navíc hráli při oslabení čtyři na pět. „Za gól jsem hrozně rád. Dostávám tady hodně prostoru. Jsem rád, že mi to tam podruhé spadlo a snad tak bude i nadále,“ přeje si „Holas“, jenž v příštím domácím utkání poprvé okusí atmosféru zápasu proti regionálnímu soupeři z Třebíče. „Jsem na to zvědavý, kolik přijde fanoušků a jaká bude atmosféra. Je to ale zápas jako každý jiný. Musíme hrát na sto procent celých šedesát minut a doufám, že vyhrajeme,“ podotýká Jan Holý, ale ještě před tím zajíždí Dukla ve čtvrtek na led Ústí nad Labem.

Videoohlasy s Janem Holým

Prsty ve vítězné brance měl další obránce – Miha Štebih. Byl to právě slovinský zadák, který posunul přihrávku Tomáše Čachotského a nabil Janu Holému, jenž se z první trefil do horní části branky. „Čagy mi nahrál a já jsem puk z první jen posunul Holasovi. Víme, že má tvrdou ránu, prostě to prostřelil a naštěstí pro nás zůstávají body doma,“ popisuje celou akci reprezentant své země, který také podotýká, že zápas proti AZetu nebyl vůbec jednoduchý. „Věděli jsme, že přijede soupeř, kterému se na venkovních zápasech daří. Věděli jsme, že to bude boj, a to se ukázalo. Naštěstí nás podržel Brožík a nakonec jsme zápas dotáhli do vítězného konce,“ usmívá se nejen při odpovědi, ale také při ohlédnutím za vyrovnávacím gólem Matěje Pekra: „Nechci ho moc chválit, ale udělal to parádně.“

Videoohlasy s Mihou Štebihem

Hodnocení trenérů: František Zeman (HC Dukla Jihlava) a Jiří Režnar (AZ RESIDOMO Havířov)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – AZ RESIDOMO Havířov 2:1

Autor videa: HZStv1