Podruhé během šesti zápasů vyzve Jihlava kadaňské Trhače

03.02.2019 / Tomáš Kalas

Reprezentační pauza je pro týmy ze Chance Ligy vždy vítaná. Za týden nucené pauzy hráči doléčí šrámy, odpočinou si a vrhnou se tentokrát do finální části sezony. Duklu ale čeká jedna zápasová povinnost ihned v pondělí 4. února. Na programu bude na jihlavském zimním stadionu dohrávka 34. kola. Od 17:30 se utká první tým tabulky s tím posledním. Jihlava si může ještě více pojistit náskok v tabulce na druhý Vsetín, kadaňským Trhačům už o nic nejde a poslední kola základní části bude dohrávat jenom z povinnosti.

Jistě si fanoušci Dukly vzpomenou na středu 12. prosince, kdy marně čekali na hostující tým z Kadaně, který uvázl v zácpě na D1 a díky tomu se nestihl dostavit na začátek zápasu. Po poradě bylo nakonec rozhodnuto o odvolání a přeložení utkání na předběžný termín 4. února, který se nakonec stal finálním. Tým z královského města se domů dostal zhruba okolo druhé hodiny ranní. Ani tentokrát však nejsou povětrnostní podmínky nijak zázračné, zejména ve středních Čechách. Pokud by se i podruhé nepodařilo Kadani do Jihlavy dojet, bylo by to poměrně raritním jevem. A také by to hodně zkomplikovalo další týmový program obou stran.

Poslední utkání rivalů v základní části hostila během sobotního večera Třebíč. A našlapaný stadion si nemohl přát lepší vstup svých miláčků, vždyť po pěti úvodních minutách svítilo na kostce skóre 2:0 pro Třebíč! Jenže Duklu to nepoložilo, právě naopak. Ještě do konce druhé třetiny bylo srovnáno po zásahu Mihy Štebiha od modré a gólovém návratu Tomáše Jiránka do sestavy. Ve druhé třetině bylo na straně Jihlavy ještě lépe, neboť se svým šestým bodem ve čtvrtém vzájemném utkání prosadil Matěj Pekr. Zápas se zlomil využitou přesilovkou a čtvrtým gólem Dukly z hole Adama Zemana. I nová posila Jihlavy, Juraj Bezúch, mohla slavit zásah po krásné individuální akci. Hosty nepoložilo ani snížení Psoty, naopak se do prázdné prosadil v závěru Nicolas Werbik a bezmála 500 fanoušků Dukly mohlo slavit výhru 6:3. „První střídání jsem skočil na led a hned jsme dostali gól. Začátek byl špatný, ale postupem zápasu jsem se do toho dostával a jsem rád, že jsem po dlouhé době zápas zvládl. Fyzicky jsem se cítil dobře, možná trošku nohy… Ale to se bude lepšit. Snad jsem si už zranění pro letošek vybral a bude se to jen zlepšovat,“ přál si po zápase navrátilec do sestavy Tomáš Jiránek. Vždyť kvůli zranění vynechal téměř půlku zápasů v sezoně!

PONDĚLNÍ SOUPEŘ: SK TRHAČI KADAŇ

Kadaň již delší dobu ví, že její poslední utkání v této sezoně proběhne v úterý 26. února na domácím ledě s Frýdkem-Místkem. Druhá polovina soutěže je pro Trhače přímo zoufalá. Naposledy si mohli hráči Kadaně zakřičet po vítězném utkání 10. prosince, když přetlačili Benátky nad Jizerou poměrem 4:3. Od té doby se čeká na severu Čech na jakýkoliv bodový zisk. Šňůra prohraných zápasů činí již 18 zápasů a ve většině zápasů se nejednalo ani o malé gólové rozdíly. Své o tom může hovořit třeba Prostějov, který ze dvou posledních zápasů má skóre s tímto soupeřem 18:3! Nejvyrovnanější zápasy sehráli Trhači ve 43. a 44. kole. Nejprve se v Třebíči rvali do poslední chvíle o cenný bod, který ale nepřišel, domácí utkání s Litoměřicemi vypadalo po čtyřiceti minutách slibně, ve třetí třetině ale ukázal Stadion svoji sílu a vyhrál 2:1. Z posledních pěti utkání má Kadaň skóre těžko uvěřitelné skóre 6:27.

SOUPISKA TÝMU

Nejzkušenějším a zároveň nejproduktivnějším hráčem týmu je kapitán Jaroslav Kůs. Za 42 utkání má šest gólů a 32 asistencí. Speciální motivaci proti Kadani bude mít opět Lukáš Klíma. Ten už svůj bývalý klub popravil v posledním vzájemném utkání na jeho ledě dvěma góly. Paradox ale je, že Klíma je stále i nejlepším střelcem týmu (13 gólů) spolu s Romanem Chloubou, který už také v dresu Trhačů Kadaně nenastupuje. Jenže za těmito hráči, navíc dvěma bývalými, je ohromný bodový propad. Dalším hráčem je s 16 body František Wágner, stejně s ním je pak Ondřej Šulek (6+10). V obraně je nejproduktivnější Daniel Novák, který má za 34 zápasů bilanci 3+6. V brankovišti Kadaně se během celé sezony vystřídalo hned 7 gólmanů! Nejvíce zápasů má odchytáno Ondřej Kuchař, který je v Kadani na výpomoc z Karlových Varů. Jenže díky slabé obranné činnosti má také špatná čísla. Jeho průměr činí 4,27 gólu na zápas.

Soupiska Kadaně
Realizační tým Kadaně
Statistiky Kadaně

Poslední zápas Kadaně

53. kolo Chance Ligy, sobota 19. ledna 2019: SK Trhači Kadaň – LHK Jestřábi Prostějov 2:7

Branky a nahrávky: 44. J. Svoboda (Homer, Tupý), 48. Tupý (J. Svoboda, Wágner) – 11. Račuk (Žálčík, Starý), 15. Nouza (Divíšek, Havlík), 18. Prokeš (Venkrbec), 20. Divíšek (Čáp, Žálčík), 32. Račuk (Žálčík), 50. Divíšek (Žálčík, Račuk), 53. Divíšek (Žálčík, Nouza). Rozhodčí: Luczków, Jechoutek – Coubal, Kokrment. Vyloučení: 10:2. Využití: 0:3. Diváci: 293. Střely na branku: 22:52. Průběh utkání: 0:5, 2:5, 2:7.

Sestava Kadaně: Lukeš – Novák, Šefl, Eliáš, Hajič, Foltýn, Uřídil, Cestr – Šulek, Kůs, Wágner – Zabloudil, Rindoš, Maršoun – J. Svoboda, Tupý, Homer – Zd. Zabloudil, Konášek, Bláha.

Poslední vzájemný zápas

19. kolo Chance Ligy, sobota 27. října 2018: SK Trhači Kadaň – HC Dukla Jihlava 2:5 (kontumace 0:5)

Jihlavští hokejisté začali na ledě Kadaně aktivněji a již do osmé minuty měli dvě přesilovky. Druhou využil před brankou důrazný Lukáš Klíma a poslal Duklu do vedení. Vzápětí ale srovnal Michal Foltýn, nicméně 110 sekund před koncem ujel v oslabení Nicolas Werbik a vrátil červenožlutým jednobrankový náskok. Kadaň dostala ve druhé třetině výhodu minutu a 40 sekund dlouhé přesilovky pět na tři a využila jí k poslednímu srovnání stavu. Nedlouho poté chytil Jan Brož trestné střílení domácímu Wágnerovi a stav tak zůstal nezměněn až do dvouminutové dvojnásobné početní výhody hostí. V ní se proti svému bývalému týmu opět trefil Lukáš Klíma a velice důležitá byla i trefa Nicolase Werbika devět sekund před odchodem do kabin. Tento gól domácí hodně nalomil a když Josef Skořepa v čase 44:12 dal branku na konečných 2:5, nebylo co řešit! Kvůli neoprávněnému startu hráče Kadaně byl zápas zkontumován na výsledek Kadaň - Dukla 0:5.

Původní výsledek: 2:5 (1:2, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Foltýn (Tupý, Konášek), 28. Wágner (Novák, Šulek) – 9. Klíma (Štebih, Werbik), 19. Werbik, 37. Klíma (Holý), 40. Werbik (Holý, Čachotský), 45. Skořepa (Anděl). Rozhodčí: Cabák, Pilný - Tvrdík, Šimán. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 290. Střely na branku: 13:48. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5.

SK Trhači Kadaň: Lukeš – Novák, Eliáš, Uřídil, Hajič, Foltýn, Šefl, Popela – Svoboda, Kůs, Wágner – Šulek, Rindoš, Maršoun – Konášek, Tupý, Homer – Zabloudil, Kanický
HC Dukla Jihlava: Brož – Holý, Půža, Matějíček, Kajínek, Štebih, Štindl, Černohorský – Anděl, Skořepa, Pekr – Harkabus, Werbik, Čachotský – Klíma, Osmík, Hrníčko – Váňa, Juda, Vála

Miroslav Novák (SK Trhači Kadaň): „Utkání s Jihlavou se mi hodnotí těžce. Bohužel rozhodly stále se opakující chyby v obraně. Když už vyrovnáme na 1:1, tak pak uděláme chybu, kterou opakujeme v každém duelu. Samozřejmě soupeři jako je Jihlava nebo minule Vsetín tohle potrestají. Není možné, abychom při přesilové hře inkasovali branku na 1:2. Když se nám již podařilo srovnat na 2:2, tak přišlo vyloučení, při kterém jsme hráli oslabení ve třech. Že v této situaci dostaneme gól, to člověk ještě dobře bere, ale pak však dostaneme devět vteřin před koncem třetiny další branku na 2:4. Dohánět následně dvoubrankovou ztrátu proti Jihlavě je náročné. Rozhodl inkasovaný gól v naší přesilové hře.“

František Zeman (HC Dukla Jihlava): „V prvních dvou dvacetiminutovkách jsme si vytvořili hned několik příležitostí skórovat, ale bohužel jsme z domácího brankáře udělali brankáře do národního týmu. V závěrečné části jsme ukázali sílu týmu a po právu si z Kadaně vezeme tři body.“

Dukla sice vyhrála na ledě Kadaně přesvědčivým výsledkem 5:2, když se klíčovým ukázal gól devět sekund před koncem třetiny na 4:2. Zápas byl ale později kontumován ve prospěch Dukly 5:0. Foto: Tomáš Kalas

Další dohrávky během reprezentační pauzy:
34. kolo, pondělí 4. února 2019: HC Dukla Jihlava – SK Trhači Kadaň (17:30) - vstupenky zde
39. kolo, pondělí 4. února 2019: Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – HC ZUBR Přerov (18:00)
45. kolo, středa 6. února 2019: HC RT TORAX Poruba 2011 – LHK Jestřábi Prostějov (18:00)

54. kolo Chance Ligy, pondělí 11. února 2019

Předehráno 20. ledna 2019: HC ZUBR Přerov - Hokej Ústí nad Labem s.r.o. 4:1
Předehrávka: neděle 10. února 2019: ČEZ Motor České Budějovice - AZ RESIDOMO Havířov (16:30)
HC Dukla Jihlava - HC Stadion Litoměřice (17:30) - vstupenky zde
HC Benátky nad Jizerou - HC Frýdek-Místek (17:30)
HC RT TORAX Poruba 2011 - VHK ROBE Vsetín (17:30)
LHK Jestřábi Prostějov - Rytíři Kladno (17:30)
HC Slavia Praha - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)

Tabulka Chance Ligy po 53. kole