Všichni jsme zdraví a klape nám to, což je před play-off dobré, hlásí obránce Jan Holý

21.02.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Výborná posila defenzívních řad. Pokud jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban řekl, že během sezony má klub při posilování šťastnou ruku, jistě myslel i obránce Jana Holého. Zanedlouho čtyřiadvacetiletý hokejista odehrál po příchodu z Kadaně za Duklu 26 zápasů, ve kterých zaznamenal 5 gólů a 15 asistencí. Poslední trefu zapsal v polovině zápasu proti Benátkám a jednalo se o výroční 200. gól červenožlutých v sezoně. „Nevěděl jsem to. Až o přestávce mi kluci říkali, že budu muset dát něco do kasy. Tak to mám za… Nebudu částku radši říkat. Není to málo, musím to zkusit nějak ukecat. Ale nevím, jestli to půjde,“ usmívá se úspěšný střelec.

Přitom do poloviny zápasu by se našlo asi jen málo lidí, kteří by tipovali gólovou přestřelku. Benátky totiž držely v Jihlavě vyrovnaný stav 1:1. „Ze začátku to byl těžký duel. Nezačali jsme moc dobře a první třetina byla celkem vyrovnaná. Což by se asi nemělo stát, když hraje první tým s předposledním. Měli jsme ukázat větší sílu a nasypat jim nějaké góly hned ze začátku. Nasypali jsme je až déle, ve druhé třetině, a pak už to bylo dobré,“ myslí si Jan Holý, jehož gól na 2:1 ze 32. minuty celou kanonádu odšpuntoval. Do konce druhé třetiny vedla Dukla již 4:1, nakonec brala výhru 8:2. „Čagy vybojoval puk v rohu, posunul ho na Seggeho a ten mi nahrál po modré. Já jsem vystřelil a naštěstí to tam padlo,“ vybavuje si souhru s Tomášem Čachotským a Jakubem Suchánkem.

Právě jeho trefa na 2:1 byla jubilejním 200. gólem Dukly v sezoně. Jihlavští hokejisté tak poprvé během základní části první ligy překonali tuto výraznou metu. Doposud bylo maximem 172 branek z ročníku 2006/2007. Nutno ale připomenout, že v Chance Lize se hraje aktuálně 56 kol základní části (dříve 52). „Neměl jsem tušení, že je to dvoustý gól. Až kluci o přestávce mi říkali, že budu muset dát něco do kasy. Tak to mám za… Nebudu částku radši říkat, není to málo. Zkusím to nějak ukecat, ale nevím, jestli to půjde,“ směje se „Holas“ a zároveň si pochvaluje aktuální stav týmu před play-off: „Jsme rádi, že jsme všichni zdraví. Klape nám to, jen škoda, že jsme prohráli ve Vsetíně. Ale myslím, že před play-off je to dobré,“ zakončuje rozhovor výbornou zprávou!

Videoohlasy s Janem Holým

Zápas tentokrát nehodnotil jako obránce nebo asistent kapitána, ale jako pokladník. Řeč je o Davidu Kajínkovi, jenž měl z dvoustého gólového zápisu samozřejmě radost. K tomu ještě jubilejní 30. gól Matěje Pekra, 20. gól Lukáše Anděla… „Něco tam bude, nějaká tisícovečka. Holas to bude mít trošku drahé. A s chlapci to proberu a uvidíme, jaká bude sazbička,“ culí se „Kája,“ který na rozhovor přišel s malým synkem. Přesnou cifru za dvoustou trefu nespecifikoval, jelikož týmový sazebník uvádí jen poplatek za 50., 100. a 150. gól klubu v sezoně. „No, není to tam. Takhle daleko jsme nekoukali, ale rádi to vymyslíme,“ uzavírá zkušený obránce a extraligový mistr s Libercem krátký rozhovor.

Videoohlasy s Davidem Kajínkem

Hodnocení trenérů: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) a Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Benátky nad Jizerou 8:2

Autor videa: HZStv1