Koho dostaneme, toho dostaneme. Náš úkol bude přes něj přejít, říká Dominik Hrníčko před play-off

21.02.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Třikrát letos nastoupil proti Benátkám nad Jizerou, tedy proti klubu, za který odehrál v předešlých čtyřech sezonách 173 zápasů. Ve čtvrtém zápasu proti partnerskému týmu Liberce už bodoval. Řeč je o Dominiku Hrníčkovi, který nejprve nahrál Martinu Osmíkovi na čtvrtou branku a v čase 59:00 ukončil přestřelku gólem na 8:2. „Zápas se nerodil zlehka. Víme, že Benátky o nic nehrály, nemohou jít ani nahoru, ani dolu, a trápily nás. Pak nám to tam ale napadalo a máme tři body. To je důležité,“ shrnuje zápas hokejista, který vsítil osmý gól v sezoně a vyrovnal tak svůj loňský gólový počin právě za Benátky.

Není jednoduché hrát proti týmu, kterému o nic nejde. Tím spíše, že hráči Benátek se chtějí pořádně ukázat a říct si o šanci v extraligovém Liberci, jehož čekají boje v extraligovém play-off. Stejně jako to třeba udělal Marek Zachar, Tomáš Hanousek a další. „Není to s nimi jednoduché. Hrají urputný hokej, mají dobrý systém. Jsou to mladí kluci, kteří se chtějí někam dostat, hrají do těla, bruslí. Není to lehké,“ hlásí Dominik Hrníčko a ví moc dobře, o čem mluví. Sám má v Benátkách odehrané čtyři sezony. „Trápily nás. Naštěstí jsme dali gól, ale ve druhé třetině jsme inkasovali, což byla škoda. Pak nám to tam napadalo. Máme tři body, to je důležité,“ ví moc dobře důrazný forvard, který dokáže se soupeřem rozdunit mantinely.

Po gólu na 2:1, který vstřelil Jan Holý, se prosadil i Lukáš Anděl. Když už to vypadalo, že se do kabin po druhé třetině půjde za stavu 3:1, asistoval „Hrnek“ u gólu Martina Osmíka. A na konci zápasu přišla jeho další chvilka, čímž jistě potěšil reportéra Českého rozhlasu Vysočina Jana Kodeta. Ten v tipovačce partnerů a zástupců médií dal výsledek 8:2 a právě tímto gólem uzavřel Dominik Hrníčko gólový účet zápasu. Navíc přesně v 59. minutě, tedy v čísle, které má na dresu. „Shodou okolností tohle střídání nebylo vůbec dobré. Měl jsem v něm dva námazy, kdy jsem ztratil puk. Pak jsem před gólem dvakrát promáchl. Ale nějak se ke měn puk odrazil a jel jsem sám na bránu. Zaplaťpánbůh, že to tam padlo, proti Benátkám,“ těší úspěšného střelce.

S otázkou, koho by si on nebo tým přál do čtvrtfinále, které startuje v pátek 1. března 2019, však na Dominika nechoďte. „Není to o tom, koho bychom si přáli. Koho dostaneme, toho dostaneme, a náš úkol bude přes něj přejít,“ hlásí bojovně jihlavský forvard! Tak vzhůru do toho. #vratimese

Videoohlasy s Dominikem Hrníčkem

Hodnocení trenérů: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) a Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Benátky nad Jizerou 8:2

Autor videa: HZStv1