Dukla může v domácím prostředí postoupit mezi nejlepší čtyřku Chance Ligy

07.03.2019 / Tomáš Lysý

Páté pokračování čtvrtfinále mezi Duklou a Litoměřicemi je zde. Jihlavští hokejisté během dvou dnů v Kalich Aréně výrazně napravili doposud jedinou porážku v sérii – nejprve Stadion porazili na jeho ledě v samostatných nájezdech, o den později přišel třetí červenožlutý direkt v podobě výhry 6:3. Počty jsou tedy naprosto jednoduché. Dukla vede v sérii 3:1 na zápasy a v domácím prostředí bude usilovat o postup do semifinále. Bude se radovat družina trenérů Petra Vlka a Františka Zemana nebo si parta koučů Daniela Tvrzníka a Davida Bruka vynutí pokračování série? Otázka se začne vyjasňovat v pátek 8. března 2019 od 17:30, kdy na Horáckém zimním stadionu proběhne úvodní buly.
Vstupenky můžete kupovat na Ticketportalu, na automatické pokladně u stadionu nebo na Infocentru během bruslení veřejnosti den předem od 18:30 do 19:30 nebo v den zápasu od 11:30 do 12:30. Pokladny stadionu otevírají v 16 hodin.

Pamatujete na poslední dvě čtvrtfinálové série Dukly v první lize? Rok 2016, jihlavské vedení nad Havířovem 3:1 a následná domácí postupová radost. V následující sezoně se červenožlutí vraceli z dvojzápasu ve Frýdku-Místku s průběžným vedením 3:1 a doma opět sérii ukončili. Podaří se Jihlavě zlomit svého soka i nyní v pěti zápasech? To se teprve uvidí, jedno je však jisté. Zatímco proti slezským týmům vedla Jihlava po domácích zápasech 2:0, tentokrát cestovala na led soupeře ve svízelnější pozici, za stavu 1:1. Zatím klíčová byla třetí bitva. Litoměřice před vyprodaným stadionem vedly ještě zkraje 55. minuty 3:2, ale poté zkompletoval Juraj Bezúch radost. Dramatické prodloužení s gólovými šancemi na obou stranách rozhodnutí nepřineslo a o vítězi tak rozhodly nájezdy, které zvládla Dukla poměrem 3:0. Čtvrtý zápas už byl více jednoznačnější. Po jihlavské výhře 6:3 byl trenér František Zeman samozřejmě nadmíru spokojen, kdežto litoměřický lodivod Daniel Tvrzník přiznal, že jeho týmu už trošku docházely síly.

A možná bude opět klíčová druhá třetina. Během všech čtyř zápasů v ní pokaždé padly tři branky. V prvním zápasu se rozstřílela Jihlava, ve druhém Litoměřice. Třetí klání odpovídalo vyrovnanosti zápasu a prostřední perioda skončila výhrou Stadionu 2:1. Ale ve čtvrtém utkání už se vše vrátilo do kolejí, kdy všechny tři trefy zařídí jeden tým. Nyní se znovu jednalo o Jihlavu, která otočila stav z 2:3 na 5:3 a dokráčela k výhře.

Co očekávat od pátého zápasu? Možná další velkou bitvu, o kterých play-off prostě je. „V pátek budeme chtít sérii ukončit,“ hlásili po čtvrtém zápasu svorně Vlastimil Dostálek a Michal Hlinka. Hlas litoměřického týmu je pochopitelně zcela opačný: „Chceme soupeře ještě jednou porazit a vrátit sérii do Kalich arény,“ nechal se slyšet Otakar Šik. Také zbylé tři čtvrtfinálové série jsou ve znamení vedení favoritů 3:1 na zápasy…

Jihlavská radost při dvou utkáních v Litoměřicích byla veliká. Extrémně důležitý třetí zápas série Dukla zvládla a zajistila si vedení v sérii 2:1, o den později pak přidali červenožlutí třetí vítězný korálek. Foto: Tomáš Lysý

Čtvrtfinále play-off 2019, 5. zápasy – pátek 8. března 2019:

HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice (17:30) - vstupenky zde
VHK ROBE Vsetín – LHK Jestřábi Prostějov(18:00)
ČEZ Motor České Budějovice – AZ RESIDOMO Havířov
Rytíři Kladno – HC ZUBR Přerov

Čtvrtfinále se hraje na čtyři vítězná utkání. Lépe postavený celek po základní části začíná sérii dvěma domácími zápasy, poté se čtvrtfinále stěhuje na kluziště hůře postaveného týmu. Případný pátý a sedmý rozhodující zápas se opět hraje na stadionu lépe postaveného celku, v případném šestém utkání má výhodu domácího prostředí hůře postavený tým.