Série proti Litoměřicím byla strašně těžká, přiznává obránce Jan Holý

09.03.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Čtvrtfinálovou bitvu s Litoměřicemi ukončila Dukla během pěti zápasů. V pátém utkání série vyhrála 4:2, přidala potřebný čtvrtý vítězný zápas a postoupila do semifinále. Byť výsledek série 4:1 na zápasy ve prospěch Jihlavy vypadá jednoznačně, o nic jednoduchého se v žádném případě nejednalo. „Byla to strašně těžká série. Diváci museli vidět, že jsme se proti Litoměřicím trápili. Oni bojovali o každý puk, nechtěli to vzdát do posledního konce. Jsme rádi, že máme tuto sérii za sebou,“ podotýká obránce Jan Holý, který po polovině zápasu přesilovkovou trefou zlomil remízový stav 1:1 a v poslední sekundě přihrál Adamu Zemanovi na branku do prázdné klece.

Potřetí v sérii dali jihlavští hokejisté první branku. Od úvodního buly po okamžik, kdy se kotouč objevil v litoměřické síti, uteklo jen 10 sekund. Josef Skořepa se prezentoval dobrou a pohotovou tečí. „Možná byl gól až moc rychlý, protože jsme v první třetině zase přestali hrát a trochu jsme povolili. Měli jsme s tím problém, ale naštěstí jsme zápas urvali,“ hlásí jihlavský obránce. Podobných výpadků je třeba se vyvarovat, v semifinálové sérii by tyto věci mohly být osudné. Jihlava totiž po první brance nevyužila pár dalších šancí a naopak Stadion v oslabení srovnal na 1:1.

Tento stav držel až do 32. minuty, než Dukla hrála přesilovou hru. Jan Holý se po přihrávce od Jakuba Suchánka dostal do střelecké pozice od modré a nejprve bylo vidět, že puk zřejmě půjde vedle branky, jenže jeden z litoměřických hráčů si jej smolně srazil do sítě. „Segge mi poslal puk po modré a byla to trošku šťastná rána. Jejich obránce si puk tečoval do branky a padlo to tam,“ hlásí „Holas“ a je rád, že se jeho týmu podařilo sérii v domácím prostředí ukončit. „Série byla strašně těžká. Diváci museli vidět, že jsme se s nimi trápili. Litoměřice bojovaly o každý puk, nechtěly to ani do posledního konce vzdát. Jsme rádi, že máme čtvrtfinále za sebou,“ těší produktivního beka, který během 32 zápasů za Jihlavu zaznamenal již 25 bodů za 7 branek a 18 asistencí

Videoohlasy s Janem Holým

Videoohlasy s Tomášem Čachotským

Hodnocení trenérů: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) a Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice 4:2

Autor videa: HZStv1