Hit šestého kola je zde! Dukla doma vyzve Motor, zápas nabídne bohatý doprovodný program

22.09.2019 / Tomáš Lysý

Pouze do šestého kola čekali fanoušci na jeden z největších taháků všech zápasů základní části Chance Ligy: Utkání, které upíná pozornost, vzbuzuje vášně a táhne diváky do ochozů! V rámci šestého pokračování druhé nejvyšší české hokejové soutěže změří Dukla Jihlava na Horáckém zimním stadionu síly s ČEZ Motorem České Budějovice. Úvodní buly bude vhozeno v pondělí 23. září 2019 od 17:30 hodin, ale přijďte včas! Od 16:00 bude u vstupu z parku připraven červený stánek ASEKOLU na výběr starých mobilů - více zde, připraveny budou také aktivity Radegastu - psali jsme zde. A hlavně – přijďte se poděkovat bývalému masérovi Dukly Jindřichu Hurdovi, se kterým se klub před zápasem slavnostně rozloučí a poděkuje mu za jeho pětadvacetiletou práci pro klub!
Prodej vstupenek začne na Infocentru již v 15:00. Vstupenky je dále možné koupit přes Ticketportal, k dispozici je i Automatická pokladna na Infocentru HZS.

Informace k zápasu:

Hituj. Skóruj. Blokuj! Radegast Zóna hokejových bojovníků na zápasu Dukla – Motor
Překonejte ve výběru starých telefonů Motor a pomozte duklácké mládeži
Ticketportal nabízí vstupenky na domácí zápasy Dukly do konce základní části Chance Ligy
Organizační opatření domácích zápasů Dukly v sezoně 2019/2020
Divácké soutěže budou v nové sezoně určené malým i velkým divákům
Prodej permanentek pokračuje. Kupte si jí a podpořte Duklu i v nové sezoně

Motor jde do nové sezony s cílem, který nemůže být jasnější – vrátit se konečně do Tipsport extraligy ledního hokeje, o kterou přišel převodem extraligové licence směr Hradec Králové. Už v uplynulé sezoně měli fanoušci po semifinále se Vsetínem důvod k optimismu, klub se totiž po roční odmlce opět dostal do baráže o TELH (naposled jí hrál v roce 2017, kdy se z postupu nakonec radovala Dukla). Hokejoví fanoušci i odborníci napříč celou republikou čekali, že baráž by mohla být hodně zajímavá. Hrály jí v základní části doslova trapné Pardubice, finančně strádající Chomutov, ambiciózní Motor a Kladno s Jágrem a Plekancem. Zatímco Dynamo jako mávnutím kouzelného proutku ožilo, v prvním utkání doma skolilo Motor 4:1 a nastartovalo úspěšnou cestu za záchranou, České Budějovice ve dvanácti kolech získaly pouze čtyři body, byť devět porážek z deseti bylo pouze o jeden či dva góly.

Nový model Tipsport extraligy, kdy poslední tým rovnou spadne a naopak vítěz finále Chance Ligy půjde místo něj, skýtá možná snadnější cestu mezi čtrnáctičlennou českou hokejovou smetánku. Tomu odpovídal i pohyb na hráčském trhu Motoru, zejména směrem do klubu. Družinu trenérů Prospala a bývalého jihlavského asistenta Tottera posílili zajímaví hráči, například: gólman Milan Klouček, snajpr Jan Kloz, extraligou zkušený forvard Miroslav Holec, loni ze Slavie do Ústí nečekaně vyměněný kanonýr Jan Veselý, kapitán Prostějova Matouš Venkrbec nebo Jihlavě dobře známý zadák Jakub „Segge“ Suchánek, který v Dukle strávil poslední dvě sezony.

Soupiska Motoru
Realizační tým Motoru

Výsledkově zatím Motor rozhodně nestrádá, pohled na tabulku hovoří jasně. Z pěti zápasu ztratili českobudějovičtí hokejisté pouhé dva body, když divoký zápas na ledě Benátek prohráli až v samostatných nájezdech. Z předsezonních posil je extrémně hodně vidět zejména Jan Veselý, který má fantastickou střeleckou formu – během pěti utkání nasázel do sítí soupeřů hned devět branek, naopak další kanonýr Jan Kloz zatím na branku čeká. Obrannou hru táhne dvojice Pavel Pýcha – Karel Plášil se shodnou bilancí 2+5. Gólově se prosadil také Jakub Suchánek, který právě v Benátkách v oslabení přejel téměř celé kluziště a překvapil i gólmana.

Poslední zápas Motoru

ČEZ Motor České Budějovice – HC Slavia Praha 4:2

Branky a nahrávky: 20. Plášil (R. Přikryl, Vydarený), 21. Pýcha (J. Kloz), 28. J. Veselý (Novák, J. Kloz), 52. Vydarený (Plášil) – 31. J. Novák (Vampola, Šagát), 38. Šmerha (Vampola). Rozhodčí: Valenta, Hucl – Tvrdík, Šimán. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 6013. Střely na branku: 36:20. Průběh zápasu: 3:0, 3:2, 4:2.

ČEZ Motor České Budějovice: Klouček – Suchánek, Pavel, Pýcha, Lytvynov, Vydarený, Plášil – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák, J. Kloz, J. Veselý – Karabáček, Gilbert, Endál – Šimánek, R. Přikryl, Babka.

Poslední vzájemný zápas

47. kolo Chance Ligy 2018/2019: ČEZ Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava 4:2

Branky a nahrávky: 51. Endál (Babka, Gilbert), 57. Šimánek (Karabáček, Doležal), 59. Doležal (Bradley, Karabáček), 60. Heřman (Pýcha, Přikryl) – 18. Anděl (Matějíček, Skořepa), 38. Skořepa (Pekr). Rozhodčí: Wagner, Pilný – Coubal, Bohunek. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6421. Střely na branku: 39:22. Průběh utkání: 0:2, 4:2.

Do čtyř zápasů minulé sezony vstoupila lépe Dukla, která porazila ve druhém kole doma Motor 7:0 a zapsala již desátou výhru nad Českými Budějovicemi v řadě. Jenže poté se role obrátila a další tři zápasy vyhráli právě Jihočeši. Před touto sezonou prošly oba týmy výraznými změnami. Nabízí se tedy otázka – přeruší pozměněná Dukla minisérii soupeře nebo naváže pozměněný Motor čtvrtý korálek výher nad Jihlavou v řadě? Foto: Markéta Křížová

6. kolo Chance Ligy, pondělí 23. záři 2019

HC Stadion Litoměřice - HC Baník Sokolov (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Frýdek-Místek (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - Piráti Chomutov (17:30)
HC Dukla Jihlava - ČEZ Motor České Budějovice (17:30) - vstupenky zde
LHK Jestřábi Prostějov - AZ RESIDOMO Havířov (18:00)
SK Trhači Kadaň - VHK ROBE Vsetín (18:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. - HC RT TORAX Poruba 2011 (18:00)
HC Slavia Praha - HC ZUBR Přerov (18:00)

7. kolo Chance Ligy, středa 25. záři 2019

ČEZ Motor České Budějovice – HC Stadion Litoměřice (17:30)
Piráti Chomutov – HC Slavia Praha (17:30)
VHK ROBE Vsetín – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (17:30)
HC ZUBR Přerov – HC Dukla Jihlava (18:00) - vstupenky zde
HC RT TORAX Poruba 2011 – HC Benátky nad Jizerou (18:00)
HC Frýdek-Místek – SK Trhači Kadaň (18:00)
AZ RESIDOMO Havířov – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC Baník Sokolov – LHK Jestřábi Prostějov (18:00)

8. kolo Chance Ligy, sobota 28. záři 2019

HC Slavia Praha – HC RT TORAX Poruba 2011 (15:30)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – HC Frýdek-Místek (16:00)
HC Stadion Litoměřice – LHK Jestřábi Prostějov (17:00)
SK Trhači Kadaň – AZ RESIDOMO Havířov (17:00)
HC Benátky nad Jizerou – VHK ROBE Vsetín (17:00)
ČEZ Motor České Budějovice – HC ZUBR Přerov (17:00)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Baník Sokolov (17:30)
HC Dukla Jihlava – Piráti Chomutov (17:30) - vstupenky zde

Tabulka Chance Ligy 2019/20 po 5. kole