2:3
(0:1, 0:0, 2:2)

Ani dvě snižovací branky Dukle nepomohly ke třem bodům

23.09.2019 / Milan Horák

6. kolo nám přineslo šlágr na ledě domácí Dukly Jihlava, která hostila Motor. Na stadion si našlo cestu 2106 diváků a po předešlých domácích zápasech už byla na stadionu přijatelná atmosféra. Úvodní třetina nám přinesla na led velice vyrovnanou hru. Do kabin šli ale spokojenější hosté, když se minutu a padesát vteřin do konce prvního dějství prosadil Jiří Šimánek - 1:0. Ve druhé třetině jsme se bohužel gólu ani na jedné straně nedočkali, a tak šly mančafty do kabin za stavu 0:1 a čekalo se na možná rozhodující třetí třetinu. Třetí třetina byla pro domácí spíše smolná. Během šesti minut inkasovali dvě branky. Na 0:2 zvýšil Martin Novák, na 0:3 poté Václav Karabáček. Kvůli zranění musel také odstoupit Lundström a nahradit ho tedy musel Chaloupek, pro kterého to byl také debut za A-tým. Dukla to ale nevzdala. Na 1:3 snížil po odraženém puku Jiránek a necelé dvě minuty po něm na 2:3 Adam Zeman. Jeho gól byl také poslední, který jsme mohli v tomto zápase vidět.
23.09.2019 17:30, Chance Liga - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Lundström (50. Chaloupek) – Staněk, J. Pohl, Půža, J. Holý, Mareš, D. Kolář, Piegl – Jiránek (A), A. Zeman, Pekr (C) – Harkabus, Čachotský (A), Poletín – Anděl, D. Čermák, Fronk – Lichanec, Davídek, Chlubna.
2

Banes Motor České Budějovice

Klouček – Suchánek, Pavel, Pýcha (C), Lytvynov, Vydarený (A), Plášil – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák (A), J. Kloz, J. Veselý – Karabáček, Prokeš, Gilbert – Šimánek, R. Přikryl, Babka.
3
Branky a nahrávky: 52. Jiránek (J. Pohl, Pekr), 53. A. Zeman (Pekr) – 19. Šimánek (Pavel, R. Přikryl), 43. M. Novák (Plášil, J. Veselý), 46. Karabáček (Plášil, Šimánek). Rozhodčí: Doležal, Jaroš – Flegl, Roupec. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2106. Střely na branku: 34:37. Průběh utkání: 0:1, 2:3.

Průběh utkání

První třetina nám nabídla z obou stran velice pohledný a vyrovnaný hokej. Třetina nás provedla šancemi na obou stranách. Střelecky aktivnější však o tři střely - 11:14, které byly klíčové, byli po první třetině hosté. Minutu a padesát vteřin do konce Jiří Šimánek, který střelou do teploměru otevřel skóre zápasu a přivodil tak Motoru a všem fanouškům Budějovického celku úsměv na tváři gólem do šatny. Po první třetině je stav příznivější pro hosty - 0:1.

Do druhé třetiny nastupovali hosté v početní výhodě 5 na 4, protože si odpykával trest z konce první třetiny za podrážení Tomáš Chlubna. Ta nám gól nepřinesla ke štěstí pro domácí mančaft. Hosté se možná díky přesilové hře dostali více do tempa, ale po konci trestu se nám opět hra na ledě velice rychle vyrovnala. Do akcí se dostávaly oba týmy a mohou oba poděkovat svým gólmanům, kteří úřadovali ve druhém dějství. Druhá část nás také provedla několika individuálními chybami a nepřesnými přihrávkami, které k vývoji zápas nijak nepřispěly. Stav po druhé třetině stále 0:1.

Ze třetí třetiny uběhly pouze necelé tři minuty a radovat se mohli opět hosté. Po nedůrazu na modré čáře a po špatném střídání domácí Dukly projel jako nůž máslem kolem domácích obránců Martin Novák, který obdržel přihrávku od Plášila, poradil s dojíždějícím Pieglem kličkou do protipohybu a střelou pod horní tyč do pravé šibenice zvýšil stav zápasu na 0:2. Bohužel do této třetiny vstoupili domácí velice mizerně. Hosté vycítili obrovskou šanci po vyloučení Pekra za podrážení. Z přesilové hry uběhlo pouze 21 vteřin a hosté se mohli opět radovat. Přesnou křižnou přihrávku naservíroval Plášil na hůl Václavu Karabáčkovi a ten střelou pod lapačku Lundströma rozjásal už potřetí kotel hostů - 0:3. V polovině třetí části spadly koutky domácím ještě více. Niklas Lundström musel bohužel odstoupit ze zápasu kvůli zranění a vystřídat ho musel Ondřej Chaloupek, který si tímto odbyl svůj debut za A-tým. Hosté však v tomto zápase poslední slovo neměli. V 52. minutě vyslal tvrdou střelu na branku Jan Pohl, která se pouze od zadního mantinelu vrátila zpět před branku a Tomáš Jiránek svojí dorážkou snížil na 1:3. Dukla jakoby chytila druhý dech po snižovacím gólu Jiránka. Po gólu se odehrála minuta a 29 vteřin a domácí slavili opět. Pekr předložil skvělou přihrávku do jízdy Adamu Zemanovi, který rozhýbal Kloučka blafákem do forhendu a snížil na 2:3. Dukla bohužel nevyužila ani tlak, který si v poslední minutě po vyloučení Vydareného a odvolání brankáře vytvořila. Zápas nám tedy končí za stavu 2:3.

Ohlasy trenérů

Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice): Jsme rádi za tři body. Na konci jsme si zápas trošku zkomplikovali. Zápas byl z velký části stejný jako tři z loňské sezony, vyjma toho prvního. Proti Jihlavě je to většinou o prvním gólu a o tom, kdo se dostane do vedení. Oba mančafty se vybejkují k dobrému výkonu. Byl to pěkný zápas, který se mi samozřejmě hodnotí daleko lépe, protože jsme vyhráli. Vrátím se ale k posledním osmi minutám. Zbytečně jsme si utkání zkomplikovali a to je jediná věc, která mě dneska trápí.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Pěkné utkání, jak říkal Vašek tady. Za čtyřicet minut, kdy jsme hráli podle mě lépe jak hosté, jsme nedali branku. Naopak jsme v první třetině inkasovali a to hosty uklidnilo. Pak jsme dostali ještě dvě branky ve třetí třetině. V závěru jsme se dostali do zápasu, ale z prvních dvou třetin jsme měli vytěžit více než 0 gólů.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie




×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava