S týmem, jako je Motor, se třígólová ztráta těžko dohání, říká Adam Zeman

24.09.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Když Dukla ve třetí třetině inkasovala od Motoru další dvě branky a prohrávala se soupeřem již 0:3, někteří fanoušci se zvedli z ochozů a vydali se na cestu domů. Udělali chybu, protože Jihlava během necelých dvou minut snížila na 2:3 a byla blízko vyrovnání. Jenže v oku lahodícím zápasu již Motor tři body nepustil. „Je sice hezké, že pro diváka to mohl být hezký zápas. Ale co je nám to platné. Prohráli jsme 2:3, máme nula bodů a soupeř vyhrál,“ sděluje posmutněle Adam Zeman, který se zasloužil o poslední gól zápasu.

Možná pokud by zápas trval o něco déle. Nebo pokud by si Dukla nenechala dát tři branky a nepustila Motor do vedení 0:3. Pak by se možná na Horáckém zimním stadionu šlo potřetí za sebou do prodloužení. Bohužel... „Začali jsme hrát až od třetí třetiny, kdy už jsme neměli co ztratit a bylo to o tři branky. Zase jsme prospali začátek, nechali jsem si dát jeden dva tři góly a s takovým týmem, jako je Motor, se to pak těžko dohání,“ myslí si správně Adam Zeman, který v utkání snižoval po parádní akci na 2:3. „Peky mi dobře sklepl na střed, já jel jeden na jednoho a nějak jsem to soupeři prostrčil mezi nohama. Pak jsem udělal kličku gólmanovi. Mohli jsme hned dát na 3:3, ale škoda. I v power-play, ke které jsme měli ještě přesilovku. Ale nedotlačili jsme puk do brány,“ mrzí jihlavského odchovance, který letos zaznamenal v šesti utkáních již tři branky.

Adam Zeman po prohře s Motorem

Stejný pohled na zápas měl také útočník Tomáš Čachotský, jehož samozřejmě ztracené tři body mrzí. „Na první ligu mělo utkání docela slušné tempo. Celkem se hrálo i nahoru – dolu. Bylo hodně osobních soubojů. Lidem se hokej musel líbit, ale bohužel pro nás to je bez bodu. Nedotáhli jsme nějaké šance v závěru a škoda, že jsme si Motor nechali odskočit na tři góly. Stahovali jsme ztrátu, ale nestáhli jsme jí,“ říká veterán jihlavského kádru, který tuší, že povedeným závěrem by se Dukla, která je momentálně na hraně osmého místa zajišťující postup do lepší nadstavbové skupiny, mohla zvednout: „Hrálo se hodně do těla, bruslilo se. Dobrý hokej, dobrý výkon a možná jeden z našich nejlepších výkonů v sezoně. Pojďme se od něj odrazit do dalších zápasů,“ hlásí bojovně „Čagy.“

Tomáš Čachotský po utkání proti Motoru

Tisková konference: František Zeman (HC Dukla Jihlava) – Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – ČEZ Motor České Budějovice 2:3

Autor videa: HZStv1