Z gólu jsem měl velkou radost. Puk jsem si schoval, hlásí Tomáš Chlubna

29.09.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Tomáš Chlubna starší dával góly se železnoou pravidelností v nejlepších evropských hokejových ligách. Jeho syn Tomáš Chlubna je v sedmnácti letech teprve na začátku své profesionální kariéry, přesto se již může těšit z první vstřelené branky v soutěžním utkání Dukly. Na konci první třetiny zápasu s Piráty totiž zvyšoval vedení červenožlutých na 2:0 a i on nasměroval svůj tým k vítězství. "Hráli jsme dobře koncentrovaně. Dobře do obrany. Nik ve druhé třetině pochytal velké tutovky, to nás nakoplo a dotáhli jsme zápas do vítězného konce," těší odchovance jihlavského hokeje.

Jak vůbec celý inkriminovaný moment, na který Tomáš Chlubna mladší asi nikdy v životě nezapomene, padl? "Před brankou se odrazil puk a Peťo Lichanec mě tam viděl. Jen jsem nastavil hokejku a doklepl jsem kotouč do prázdné brány," sděluje, že po přihrávce slovenského parťáka z útoku už měl jednoduchou úlohu. Při těchto momentech bývá zvykem, že úspěšnému střelci schovají na památku kotouč. Bylo tomu tak i nyní? "Ano, puk mám schovaný. Měl jsem velkou radost," září štěstím mladičký forvard.

Zároveň neopomene pochválit gólmana Niklase Lundströma, jenž měl na vítězství také velký podíl - vychytaná nula hovoří přece za vše (rozhovor zde.) "Samozřejmě, Nik nás drží již několik zápasů. Nulu si zasloužil a jsme rádi i za něj, že jí má," chválí švédského brankáře ve službách Dukly.

Před zápasem na tom byl tabulkově i výsledkově lépe Chomutov, zejména pirátský gólman Dominik Pavlát vykazoval výborné výsledky a nejlepší brankářské statistiky Chance Ligy. Dívali se hráči v předzápasové poradě i na tohle? "Myslím si, že obavy z výsledků Chomutova jsme neměli. Soustředili jsme se na sebe, připravili jsme se na ně jako na každý jiný tým a zvládli jsme to dobře," uzavírá rozhovor Tomáš Chlubna.

Tomáš Chlubna po výhře nad Chomutovem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Tisková konference: František Zeman (HC Dukla Jihlava) – Petr Štěpánek (Piráti Chomutov)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – Piráti Chomutov 4:0

Autor videa: HZStv1