Dominik Pavlát? Pronásleduji ho, směje se Niklas Lundström

29.09.2019 / T.Lysý, Z.Drla, T.Kalas

Pro zápas Dukly proti Chomutovu by se dalo najít mnoho malých příběhů. Jedním z nich mohl být i souboj gólmanů, jelikož za Piráty doposud doslova září Dominik Pavlát a za Jihlavu podává spolehlivé výkony Niklas Lundström. Jenže Pavlát tentokrát dostal volno a za Piráty nastoupil další mladíček Richard Běhula. Jihlavský protějšek svého osmáctiletého soka převýšil, stejně tak Dukla skolila Chomutov, 4:0! Přesto se klubová redakce musela zeptat "Nickyho" právě na Dominika Pavláta, statisticky nejlepšího gólmana Chance Ligy. „Neměl jsem tušení, že má nejlepší statistiky. Nesleduju ho. Dobře pro něj. Ale pronásleduji ho,“ směje se švédský gólman v jihlavských službách po první vychytané nule v sezoně.

I když první, pokud budeme počítat i statistiky z přípravy, má Nik již druhé čisté konto, na což sám upozornil. „Byl to druhý shot-out, jeden jsem měl v přípravě. Odehráli jsme dobré utkání, stejně dobře jako poslední zápas v Přerovu. Hrajeme lépe než v předchozích utkáních. Cítím, že se zlepšujeme a pracujeme více společně, týmově,“ je rád za zlepšení Niklas Lundström, který za nulu samozřejmě něco zaplatí do týmové pokladny. „Takovou částku, aby to bylo dostatečné pro celý tým. Asi tisíc Kč,“ nechává nahlédnout pod pokličku týmového sazebníku.

Dukle tentokrát výborně vyšla první třetina, po které vedla 2:0 góly Jana Pohla a Tomáše Chlubny – rozhovor s ním najdete v samostatném článku. Co zaznělo na předzápasové poradě, to ale Nik neprozradí: „Moc jsem toho neřekl a ani nevím, co říkal tým, protože všichni mluví česky,“ směje se švédský sympaťák, avšak vzápětí zvážní. „Jedinou znepokojující věcí je, že soupeř měl ve druhé třetině dvě šance na dílčí obrat vývoje hry. Na tomhle musíme zapracovat a pak to pro nás bude perfektní zápas,“ uvědomuje si bývalý mládežnický reprezentant své země.

Na konci zápasu byla děkovačka, kterou si užil zejména Tomáš Chlubna a Niklas Lundström. Oba dva totiž byli vyvoláni fanoušky. „Užívám si to pokaždé. Doufám, že budou chodit a bude plný dům, protože pak je zábava hrát!“ zakončuje tříbodový rozhovor.

Niklas Lundström po výhře nad Chomutovem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla
Překlad: Tomáš Lysý, Tomáš Kalas

Tisková konference: František Zeman (HC Dukla Jihlava) – Petr Štěpánek (Piráti Chomutov)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – Piráti Chomutov 4:0

Autor videa: HZStv1