4:0
(2:0, 1:0, 1:0)

Ježci slaví tříbodový zisk nad Piráty

28.09.2019 / Milan Horák

Ježci 28.9. vyzvali doma Piráty z Chomutova. Do první třetiny domácí vstoupili skvěle. Nejprve využil přesilovou hru střelou pod víko ve 14. minutě Jan Pohl a následně v 19. minutě navýšil na 2:0 svojí premiérovou trefou Tomáš Chlubna. Druhá třetina, stejně jako první, se hrála opět ve vysokém tempu. Na 3:0 zvyšoval Jiří Fronk a dal domácím větší klid na hokejky před vstupem do třetí třetiny. Ve třetí části domácí navýšil zásluhou souhry s Harkabusem David Čermák a zařídil pro Duklu již čtyřbrankový náskok a tři body do tabulky.
28.09.2019 17:30, Chance Liga - 8. kolo

HC Dukla Jihlava

Lundström – Staněk, Pohl, Půža, Holý, Mareš, Kolář, Piegl – Jiránek (A), Zeman, Pekr (C) – Harkabus, Čachotský (A), Čermák – Anděl, Poletín, Fronk – Lichanec, Davídek, Chlubna.
4

Piráti Chomutov

Běhula – Žovinec, Rýgl, Blaha, Tejnor, Štochl, Lang, R. Havel – Stloukal, Pitule (A), Suchý – Tomica (C), J. Svoboda, Llewellyn – Klíma, Vrhel, Chrpa (A) – Tupý, Hrala, Ma. Svoboda.
0
Branky a nahrávky: 14. Pohl (Staněk, Pekr), 19. Chlubna (Lichanec, Staněk), 36. Fronk (Poletín, Anděl), 57. Čermák (Harkabus). Rozhodčí: Skopal, Pilný – Beneš, Štofa. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1517. Střely na branku: 32:24. Průběh utkání: 4:0.

Průběh utkání

O první třetině můžeme říct, že nám nabídla velice líbivý hokej. Od první minuty se hrálo ve velice vysokém tempu. Duklu v mnoha šancích podržel skvěle chytající Lundström a hostům se na něj nepodařilo najít žádný recept. Ve 14. minutě se domácím podařilo skvěle využít přesilovou hru. Souhra v útočném pásmu mezi Pekrem a Staňkem dostala kotouč až na modrou čáru k Janu Pohlovi, který střelou pod víko otevřel skóre zápasu a Dukla šla do vedení 1:0. Jan Pohl, ale neměl v první třetině poslední slovo. V 19. minutě se Peteru Lichanecovi nepodařilo přesně vystřelit a střela se rázem změnila na gólovou přihrávku, na jejíž konci stál Tomáš Chlubna a svojí premiérovou trefou navýšil vedení domácích na konečných 2:0 po první třetině.

Do druhé třetiny vstupovali hosté v početní výhodě 5 na 4. Trest z předešlé třetiny si ještě minutu odpykával Tomáš Harkabus za nedovolené bránění. Hosté se snažili alespoň snížit, ale proti byl skvěle chytající Niklas Lundström. Ve 36. minutě rozjásal domácí fanoušky a střídačku Jiří Fronk, který dostal přesnou přihrávku na levý kruh od Poletína a střelou na vzdálenější tyčku překonal potřetí Richarda Běhulu - 3:0. Po zbytek třetiny už jsme branku neviděli ani na jedné straně a hráči šli za stavu 3:0 do kabin.

Třetí třetina, stejně jako ty předešlé, se hrála ve vysokém tempu. Dukla do ní vstupovala se třemi vstřelenými brankami, klidnější hlavou a větším klidem na holích. Piráti se dnes velice trápili v koncovce. Buď narazili na skvěle chytajícího Lundströma a nebo v konečně fázi netrefili branku. V 57. minutě ujeli do přečíslení Harkabus s Davidem Čermákem a domácí se radovali po čtvrté. Po 60 minutách slavili tříbodovou výhru 4:0 s čistým kontem nad Piráty domácí Ježci.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (Piráti Chomutov): Utkání jsme nezačali dobře a první třetina byla z naší strany špatná. Neměli jsme dobrý pohyb, dělali jsme zbytečné chyby. Dvě vyloučení, dva inkasované góly... O druhé třetině jsme si něco řekli a začali jsme to plnit. Měli jsme větší důraz, větší koncovku. Bohužel v ní jsme selhali a to rozhodlo. Šance jsme nějaké měli, bohužel nedali jsme góly.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): 4:0 se mi bude hodnotit velice dobře. Ale do utkání jsme nevstoupili moc dobře, ačkoliv jsme se v první třetině zlepšovali a vyhráli jí 2:0. Do druhé části jsme šli s tím, že chceme pokračovat v tom, jak jsme první část dohráli. Bohužel z naší strany přišla lehkovážnost a zaplaťpánbůh, že nás držel gólman a soupeř nedal gól. Pak jsme dali třetí gól a třetí třetinu jsme si pohlídali.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie




×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava