Poslední zápas základní části, vybojuje Dukla druhé místo?

07.03.2021 / Vladimír Šťastný

Chance liga má před sebou poslední, a to ještě neúplné, 34. kolo. Zápas Přerov -Šumperk byl totiž předehrán. Přestože jsou již známy všichni účastníci předkola play off a složení první čtveřice týmů, které mají volno před čtvrtfinále, pořád bude o co hrát. Za prvé o pořadí první čtyřky, kde má jistotu prvního místa pouze Kladno, za druhé se může po posledním kole znatelně proměnit pořadí na pátém až dvanáctém místě - více zde. Jihlavská Dukla zakončí základní část na domácím ledě. Soupeřem jí bude v pondělí 8. března od 17.30 hodin v CZ LOKO Aréně tým HC Frýdek-Místek. Bohužel i nadále se vinou současné pandemie koronaviru hrají zápasy bez diváků. Zápas tak můžete tradičně sledovat psaným přenosem na webu onlajny.com a permanentkáře jistě potěší stálá možnost sledovat zápasy zdarma na hokejkaTV. Duklu ale můžete podpořit koupí virtuální vstupenky.
Zápasový bulletin DUKLÁK si můžete stáhnout zde

HC Frýdek-Místek, oficiální farma klubu HC Oceláři Třinec hraje ve druhé nejvyšší české hokejové soutěži pátým rokem v řadě, nicméně letošní umístění týmu v tabulce po základní části bude za toto období nejhorší. Po 34. kole totiž mohou být hráči z klubu, který má ve znaku rysa nejlépe třináctí, a to by se muselo sejít několik výsledků, které by Severomoravanům stoprocentně nahrávaly, takže realističtější je umístění spíše na čtrnáctém, nebo patnáctém místě. Ale dost spekulacím, je jasné, že tým zcela jistě nesplnil předsezonní cíl. Tím byl podle slov předsedy klubu Petra Popeláře ještě v listopadu loňského roku před restartem soutěže postup do vyřazovacích bojů.

Soupiska Frýdku-Místku
Realizační tým Frýdku-Místku

Přestože tým se zajištěným finančním zázemím z Třince disponoval v letošní sezoně množstvím kvalitních hráčů, na ledě neodváděl výkony odpovídající jeho kvalitě. Frýdek pouze dvanáctkrát dokázal vyhrát v základním hracím čase, jednou potom po prodloužení a zatím devatenáctkrát prohrál v základní hrací době a jednou po prodloužení. Neutěšené výkony týmu vedly vedení klubu již v prosinci 2020 k rozhodnutí vyměnit hlavního trenéra. Vlastimila Wojnara vystřídal Mojmír Trličík. Ten k týmu přišel krátce po nedobrovolném skončení jeho angažmá na lavičce prvoligových Vítkovic. Ani to však tým nenakoplo k výrazně lepším výkonům, a tak se Frýdek-Místek jedno kolo před koncem základní části Chance ligy krčí na nelichotivém patnáctém místě tabulky.

V brankovišti týmu se vystřídalo za třiatřicet odehraných kol celkem šest brankářů, a přesto se nejednalo o ligový rekord. Ten drží tým HC ZUBR Přerov, který v brankovišti v letošní sezoně protočil již sedm gólmanů. Stálicí mezi třemi tyčemi je Tomáš Suchánek, který nastoupil do jedenadvaceti zápasů. Suchánek disponuje čísly statistik 90,76% úspěšnosti zásahů a průměrem obdržených branek na zápas 3,12. Obdržel celkem 62 gólů. Další gólmani – Nick Malík, Ondřej Kacetl, David Honzík, Lukáš Daneček a Ondřej Raszka zasáhli do jednoho až čtyř zápasů. V jediném letošním duelu Frýdku-Místku s Duklou Jihlava, které se hrálo 12. prosince 2020 na severu Moravy stál v brance domácích právě Suchánek. Ten držel čisté konto až do 59. minuty, kdy ho překonal Jiránek. Dukla tak vyhrála fotbalovým výsledkem 1:0.

Mezi obránci Frýdku-Místku figuruje ve statistikách třináct beků. Nejlépe si z nich vede Filip Haman, který má na svém kontě devatenáct kanadských bodů za dvě branky a sedmnáct asistencí. S velkou ztrátou je za ním na druhém místě Patrik Husák – 11 bodů (1+10) a třetí je Slovinec Jurij Repe. Ten zatím překonal soupeřovy gólmany třikrát, je tak nejlépe střílejícím obráncem klubu a k tomu přidal čtyři asistence. Do dvou utkání zasáhl i mladíček David Homola, který strávil v Jihlavě několik žákovských let, poté z rodinných důvodů odešel do Třince.

Trenéři Frýdku-Místku v letošní sezoně využili služeb celkem devatenácti útočníků. Nejlepším z nich je zatím Ondrej Šedivý, který nastřílel čtrnáct branek a k tomu přidal i šestnáct asistencí. Je taktéž nejlepším střelcem týmů. Za ním na druhé pozici je se ztrátou tří bodů Milan Mikulík – 27 (9+18) a třetí místo okupuje David Klimša. Ten má na svém kontě dvacet dva bodů s bilancí třináct gólů a devíti asistencí. Nikdo z útočníků Frýdku-Místku neměl v minulé době co do činění s Duklou Jihlava.

Poslední zápas Frýdku-Místku

33. kolo Chance ligy: Frýdek-Místek – Poruba 1:7

Branky a nahrávky: 10. Klimša (Martynek, Kindl) – 5. Kozák (Kanko, Brodek), 16. Szathmáry (Kozák, Korkiakoski), 23. Endál (Špaček, Raška), 29. Toman (Žovinec), 46. Voráček (Raška, Urbanec), 50. Hudeček (Voráček, Sikora), 60. Sikora (Pořízek, Hudeček). Rozhodčí: Dědek, Cabák – Novák, Hanzlík. Vyloučení: 3:0. Využití: 0:1. Hráno bez diváků. Střely na branku: 38:43. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:7.

HC Frýdek-Místek: Honzík – Haman, Hrachovský, Husák, Adámek, Malík, Repe, Michálek – Veselý, Mikulík, Šedivý – Martynek, Kindl, Klimša – Macháček, Peterek, Tomi – Matiaško, Stuchlík, Flok.

Poslední vzájemný zápas

17. kolo Chance ligy 2020/21: Frýdek-Místek – Dukla 0:1

Branky a nahrávky: 59. Jiránek (Fronk). Rozhodčí: Skopal, Fiala – Měkýš, Bartek. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 0. Střely na branku: 11:41. Zblokované střely: 9:8. Vhazování: 29:38. Průběh utkání: 0:1.

Frýdek-Místek: Suchánek – Malík, Vainonen, Hrachovský, Husák, Michálek, Zahradníček – Šedivý, Mikulík, Kaukič – Klimša, Veselý, Tomi – Martynek, Peterek, Ramik – Stuchlík, Przybyla, Matiaško – Flok

Dukla: Brož – Krenželok, Kolář, Černý, Strejček, Bilčík, Mareš, Eliáš – Havránek, Skořepa, Illéš – Jiránek, Fronk, Mácha – Harkabus, Lichanec, Pekr – Čermák, Juda, Chlubna

Dukla Jihlava se v loňské sezoně utkala s Frýdkem-Místkem hned šestkrát, z toho třikrát doma. Dvakrát zvítězila, jednou vyhrála za dva body. Plný bodový zisk z posledního utkání základní části Chance Ligy 2020/2021 dává Jihlavě jistotu posunu na druhou příčku tabulky. Foto: Markéta Křížová

Následující program Chance ligy

34. kolo: Pondělí 8. března 2021:

HC Slavia Praha – HC Benátky nad Jizerou (17:00)
AZ Heimstaden Havířov – SK Trhači Kadaň (17:00)
HC Stadion Litoměřice – HC Slovan Ústí nad Labem (17:00)
HC Dukla Jihlava – HC Frýdek-Místek (17:30) - podpořte Duklu koupí virtuální vstupenky
HC RT TORAX Poruba 2011 – LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
VHK ROBE Vsetín – HC Baník Sokolov (17:30)
SC Kolín – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
Rytíři Kladno – HC Stadion Vrchlabí (18:00)

Předkolo play off Chance ligy

1. zápasy: Čtvrtek 11. března 2021:
5. tým – 12. tým
6. tým – 11. tým
7. tým – 10. tým
8. tým – 9. tým

2. zápasy: Pátek 12. března 2021:
5. tým – 12. tým
6. tým – 11. tým
7. tým – 10. tým
8. tým – 9. tým

3. zápasy: Neděle 14. března 2021:
12. tým – 5. tým
11. tým – 6. tým
10. tým – 7. tým
9. tým – 8. tým

Předkolo se hraje na tři vítězné zápasy, případné další termíny jsou 15.3.2021 (4. zápasy) a rozhodující pátý zápasy se budou případně hrát 17.3.2021. Čtvrtfinále startuje 19.3.2021

Rozpisy zápasů se samozřejmě mohou dle aktuální situace ještě měnit.

Aktuální tabulka Chance ligy