Chtěl bych pochválit naše DJ. Po jejich písničkách mám hned lepší náladu, hlásí Jiří Fronk

09.03.2021 / Redakce

Základní část sezony 2020/2021 je minulostí. Jihlavě vyšla výrazně lépe než sezona předešlá, kdy se červenožlutí prali „jen“ o postup do předkola play-off. Zatímco loni skončila Jihlava devátá, letos jí patří po základní části druhé místo, navíc k první příčce nebylo úplně daleko. „Nerad takhle hodnotím sezony, ale loňský ročník bylo jen předkolo play-off. Letos jdeme přímo do čtvrtfinále z druhého místa, takže to je jasný úspěch,“ myslí si nejlepší střelec Dukly v základní části Jiří Fronk, jenž ale ví, že práce nekončí. „Postoupit může jenom jeden. A největším favoritem je pro mě Dukla,“ dodává.

„Poslední zápas základní části. Potřebovali jsme tři body, abychom šli na druhé místo, což se nám povedlo. Ve druhé třetině jsme si uškodili přesilovkami, bohužel. To bych vypíchl jako něco, na čem zapracovat. Ale je to výhra za tři body, to je nejdůležitější,“ pouští se do hodnocení zápasu jihlavský kanonýr, který proti Frýdku-Místku zapsal osmnáctý gól v sezoně – a celkově čtvrtý vítězný. V tomto ohledu mu patří v celé soutěži sedmé místo! „Nevím ani, jestli ho chci rozebírat. Měli jsme protiútok tři nebo čtyři na dva a chtěl jsem nahrávat na Jirase. Jenže mi ujel mi puk, který se ke mne vrátil a já ho zametl do prázdné branky,“ pousměje se při vzpomínce na svou branku.

Ještě před svojí brankou něco prohodil s Davidem Honzíkem a v rozhovoru nechává poohlédnout pod pokličku. O co se jednalo? „Známe se a měl jsem předtím šanci do prázdné branky, kterou jsem nedal. Bylo tam z jeho směru nějaké popichování, tak se mu to pak vymstilo hned v dalším střídání. Karma je zdarma,“ rozesměje se Jiří Fronk, kterému je poměrně jedno, který tým na Duklu vypadne v play-off. „Koukal jsem se na tabulku před zápasem. Ale týmy byly tak seřazené kolem sebe, že se jednalo snad o tři nebo čtyři kandidáty, na které bychom mohli jít. A asi mi to je jedno. Kohokoliv dostaneme, toho bychom chtěli a měli porazit. Ať už to bude kdokoliv, tak doufám, že ze série vzejdeme vítězně,“ věří „Fronky“. Vzápětí také polemizuje, zda bude výhodou nebo nevýhodou před play-off prakticky jedenáct dnů stát. „ Tak to si můžeme říct za měsíc a půl. Záleží, jak na tom daný hráč je. Někomu pauza pomůže, protože může mít nějaké zranění a deset dní se hodí. Ale někdo, kdo je v tempu a rozjetý, tak by radši hrál. Je to hráč od hráče,“ přemítá útočník s tváří dítěte.

Jiří Fronk během zápasu ocenil i věc, která se téměř nehodnotí. V atmosféře prázdných tribun lze dobře zachytit písně pouštěné jihlavskými DJ, redaktory a onlajnisty v jedné osobě; konkrétně Tomášem Kalasem a Milanem Horákem, které nejen jihlavskému snajprovi padly do noty. „Chtěl bych pochválit naše DJ, protože když člověk není na ledě a slyší písničky, které zná a které má rád, tak má hned lepší náladu. Jsem za tuto změnu repertoáru spokojený. Mám rád všechny žánry, nemám žádný speciální. Ale během zápasu hrál český hip hop a to jsem si i zazpíval,“ hlásí dobře naladěný forvard. A nebyl jediným, kdo si všiml. Třeba hymna mistrovství světa těsně před druhou dvacetiminutovkou neunikla pozornosti i dalším aktérům zápasu. „Při nástupu do druhé třetiny jsem si všiml, že to hrálo. Viktor Ujčík říkal, že hra odpovídá šampionátu a asi to tak je – stačí se kouknout na tabulku a jak zápas skončil,“ směje se opět Jiří Fronk a pokračuje s další perličkou: „Při nástupu do třetí třetiny jsme s Viktorem hledali Kubu Illéše, se kterým jsem měl jít na led při hře čtyři na čtyři. Asi půl minuty jsme ho hledali, kde je, a on seděl na trestné. Obě třetiny byly něčím zajímavé,“ uzavírá rozhovor hráč s číslem 54. Tak věřme, že podobně dobrou náladu bude mít i během celého play-off.

Jiří Fronk po výhře nad Frýdkem-Místkem

Hodnocení trenérů: Karel Nekvasil (Dukla) a Jiří Raszka (Frýdek-Místek)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Frýdek-Místek 3:1

Autor videa: HokejkaTV