Všichni teď vidí, že vnitřní síla v týmu je obrovská, hlásí kapitán Josef Skořepa

31.03.2021 / Tomáš Lysý

Úspěšný obrat dokončen. Kapitán týmu Josef Skořepa měl na otočce z 1:3 na 4:3 obrovský podíl, neboť ve třech po sobě vítězných zápasech zaznamenal čtyři body za tři branky a asistenci. V pátém a sedmém čtvrtfinále navíc trefil vítěznou branku. „Poslední tři výhry byly důležité. Jak v pátém utkání, tak v šestém na ledě soupeře, i nyní. Ale zvládli jsme to. Sedmý zápas se hrál před kamerami ČT, takže byl ze začátku trošku nervózní, jestli se něco zkazí nebo ne. Nicméně popasovali jsme se s tím dobře,“ hlásí velezkušený hokejista.

Josef Skořepa moc dobře ví, že celý tým má za sebou pouze jednu úspěšně složenou zkoušku. Čtvrtfinále sice zvládnuto až na sedm zápasů, ovšem mnohdy takový vývoj série tým výrazně více nabudí, než kdyby přišel postup ve čtyřech utkáních. „Těžko říct, kde se série lámala. My jsme si jí trošku více zkomplikovali třemi zápasy, kdy nám to nelepilo. Oni měli štěstí, že jim tam spadlo každé „hovínko,“ myslí si kapitán týmu, jenž oceňuje velkou jihlavskou vůli otočit nepříznivý stav. Přece jen při litoměřickém vedení 3:1 na zápasy Dukle málokdo věřil. „Za nepříznivého stavu 1:3 jsme se semkli. Řekli jsme si, že fakt půjdeme na dovolenou nebo ne. Semkli jsme se na opačnou stranu a posíláme na dovolenou soupeře. Teď všichni vidí, že vnitřní síla v týmu je obrovská, když ani za stavu 1:3 nic nebalíme. Všem jsme to ukázali,“ říká hrdými slovy na celý A-tým.

Tým mohlo nabudit i to, že právě za stavu 1:3 znělo například od trenéra Litoměřic Daniela Tvrzníka, že budou chtít sérii ukončit co nejdříve. „K jejich trenérovi se nebudu vyjadřovat, ale tohle pošťuchování prostě k play-off patří. Po třetím vítězném zápase nás mladí litoměřičtí kluci posílali na dovolenou. Bohužel pro ně jim asi nikdo neřekl, že se hraje na čtyři vítězná utkání. Dokázali jsme sérii otočit a nedovolili jsme jim odplatu za naše vítězné čtvrtfinále před dvěma lety,“ těší Josefa Skořepu.

Každá vyřazovací série má vítěze a poražené. Na straně soupeře byli tři hráči, kteří v minulosti oblékali jihlavský dres. Jmenovitě obránci Patrik Marcel, Jan Holý a Jakub Černohorský. Nejvýraznější stopu v Dukle zanechal právě Jan Holý, který se s některými bývalými spoluhráči při závěrečné děkovačce emotivně zdravil. „Teď závidí, že tady není a že odešel,“ říká jen naoko vážně Josef Skořepa. Vzápětí jihlavský kapitán naladí na vlnu velkého respektu k bývalému spoluhráči, který nyní stojí na straně poražených. „Honza je super kluk a v play-off měl asi životní sezonu. Padalo mu to tam, měl spoustu bodů. Je to super kluk a tady do kabiny zapadl velmi dobře. Takže jsme si na závěr trošku poklábosili,“ uzavírá rozhovor jihlavský kapitán a má pravdu. Byl to právě Jan Holý, který například při otřesu mozku Daniela Koláře z prvního vzájemného zápasu základní části navštívil „Koldu“ v nemocnici a nabídl pomocnou ruku.

Josef Skořepa po vítězném sedmém utkání proti Litoměřicím

Autor videa: Tomáš Lysý

Hodnocení trenérů: Viktor Ujčík (Dukla) – Daniel Tvrzník (Litoměřice)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice 3:1

Autor videa: HokejkaTV