3:1
(1:0, 1:1, 1:0)

Velkolepý obrat dokonán! Jihlava zvládla sedmý zápas a pojede na Lapač!

30.03.2021 / Milan Horák

Fantazie! I přesto, že ve středu 24. března jihlavští fanoušci prakticky gratulovali Litoměřicím k postupu do semifinále, hráči Dukly se neskutečně semkli a dotáhli celou sérii až do sedmého zápasu. V něm měli po většinu času herní převahu, výhra 3:1 se však rodila strašně těžko. Definitivní zlom přišel až v čase 50:15, kdy svou druhou branku přidal Tomáš Havránek a domácí to již do konce zápasu zvládli uhrát. Po obratu v sérii tak Jihlava postupuje do semifinále, které odehraje se Vsetínem!
30.03.2021 17:00, Chance Liga - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Černý, Kolář, Dundáček, Mareš, Bilčík, Strejček, Eliáš – Jiránek, Fronk, Illéš – Čachotský, Skořepa, V. Brož – Harkabus, Zadražil, Pekr – Havránek, Lichanec, Juda
3

HC Stadion Litoměřice

Král – Marcel, Baláž, Výtisk, Holý, Kremláček, Jebavý – Svoboda, Miškář, Procházka – Berka, Toman, Válek – Stehlík, Urban, Konečný – Jindra, Jícha, Jánský – Soukup
1
Branky a nahrávky: 14. Havránek (Lichanec, Mareš), 30. Skořepa (Čachotský), 51. Havránek (Skořepa, Eliáš) – 29. Miškář (Holý, Procházka). Rozhodčí: Pešina, Pražák – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 0. Střely na branku: 34:20 (11:6, 8:8, 15:6). Zblokované střely: 13:17. Vhazování: 40:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Průběh utkání

Do první části vlítly oba celky rychlostí blesku. Prvních deset minut si ledovou plochu podmanili hosté. Byli rychleji u puku, důraznější v soubojích. Zvrat přišel ve 14. minutě. Tomáš Havránek se po přesně přihrávce od Lichance z levé strany dostal ke střele z mezikruží a ta zaplachtila přesně do pravé šibenice Královy klece - 1:0. Po pár vteřinách od vstřeleného gólu se do obrovské šance dostal Illéš, kterého si nikdo z obránců Litoměřic nepohlídal. Illéše našel před brankou Fronk, Král byl ale proti, aby domácí odskočili během pár vteřin o dvě branky. Do kabin šli hráči za stavu příjemnějšího pro domácí Duklu.

Do druhé části vlítli hráči opět ve velkém tempu. První útoky si připisovali opět hosté, kteří museli a hnali se za vyrovnáním. K tomu jim mohla také pomoci přesilová hra ze 23. minuty, kdy byl vyloučen Havránek za vysokou hůl, když nechtěně trefil Válka holí do obličeje. Dukla však svoje oslabení uhrála skvěle. Obrana dělala co měla, Zhukov také předvedl skvělé zákroky. Ve 28. minutě hosté dostali opět možnost přesilové hry. Zadražil byl vyloučen za faul loktem a domácí se museli opět bránit. Půl minuty uběhlo a Litoměřice mohly slavit. Holý posunul puk podél modré na Patrika Miskáře a ten střelou bez přípravy trefil přesně mezi betony přesouvajícího se Zhukova - 1:1. To Duklu opět nakoplo. Od vyrovnávacího gólu uplynulo pouze 95 vteřin a Dukla šla opět do vedení. Litoměřická obrana ve středním pásmu zcela propadla a do tandemu vyjeli Tomáš Čachotský s Josefem Skořepou. Skořepa po přihrávce od Čachotského neváhal a napálil puk z kruhu přesně pod lapačku Krále - 2:1. Do konce třetiny si Jihlava dokázala pohlídat své vedení.

Ve třetí dvacetiminutovce si oba mančafty musely sáhnout na samotné dno. Dukla hrála sice s větším klidem, neboť stále vedla a kontrolovala zápas, ale pouze o jednu branku. Litoměřice do toho musely šlápnout více a čas se jim velmi rychle krátil. V 51. minutě spadl domácích obrovský kámen ze srdce. Skořepa si zpracoval nahrávku podél mantinelu a vznikl v útočném pásmu moment přečíslení dva na jednoho. Domácí kapitán se neunáhlil, dal Tomáši Havránkovi mezi kruhy přesnou přihrávku a Havránek střelou pod víko navýšil na 3:1. Litoměřice to v závěřu zkoušeli se šesti hráči v poli a to zbývaly stále čtyři minuty do konce. V největší šanci se ocitl Zadražil, který stál na mezikruží před odkrytou klecí. Střelou zápěstím trefil ale pouze brusle stojícího Marcela, který v tu chvíli zaskočil za Krále, který seděl na střídačce. Poté, co zazněla v CZ LOKO Aréně siréna, propukla na domácí střídačce ohromná radost. Dukla dokázal otočit sérii, která se nevyvíjela vůbec dobře a míří do semifinále.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): První třetina nebyla z naší strany dobrá. Možná jsme byli psychicky dole vlivem prodloužení ze šestého zápasu, kdy jsme smolně prohráli. V první třetině to bylo vidět, báli jsme se hrát a určitě to z naší strany nebylo ono. Něco jsme si k tomu v kabině po první třetině řekli. Ve druhé třetině jsme se zvedli a nakopl nás vyrovnávací gól. Hra z naší strany měla slušné parametry, ale klíčovým momentem byl druhý inkasovaný gól. Byl laciný a moment zápasu spadl zase na stranu Jihlavy. Pak už to bylo marné dobývání jihlavské branky, navíc jsme se těžko dostávali do střeleckých pozic. Ve třetí třetině za stavu 2:1 pro domácí jsme měli brejk dva na jednoho, ale Zhukov v jihlavské brance opět vytáhl klíčový moment a Dukla si už poté výhru pohlídala.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Utkání se mi určitě hodnotí dobře. Bylo zvládnuté a vítězné, rozhodlo o tom, že jdeme do semifinále a to byl před sérií náš cíl. Začátek byl samozřejmě opatrnější, ale tím, že jsme dali první gól, jsme se dostali na koně. Soupeř sice vyrovnal, ale z naší strany byla cítit síla, že nás vyrovnání nedokáže rozhodit. Pepa Skořepa se ukázal jako správný kapitán, dostal nás opět do vedení a od té doby nikdo nepochyboval, že zápas zvládneme.

Hodnocení celé série:
Daniel Tvrzník: Šestý zápas, dvě minuty do konce, vedeme... To byl klíčový moment. Pátý a šestý zápas byl asi náš nejlepší v sérii. Ale v pátém zápasu za stavu 2:1 pro nás vytáhl brankář Zhukov výborné zákroky. To samé u nás v šestém utkání. Je to velká škoda, protože naše mužstvo mělo potenciál jít letos daleko. Je ale třeba si říct, že celou sérii nám chyběli dva klíčoví útočníci. Martin Kadlec - nejlepší střelec loňské Chance Ligy a Matěj Beran - nejproduktivnější hráč základní části ligy. Samozřejmě jsou to jen kdyby, ale věřím tomu, že kdyby byli tihle dva hráči k dispozici, tak bychom sérii zvládli.

Viktor Ujčík: Litoměřice zaslouží plný respekt. Mají v kádru hodně šikovných kluků, jak na puku, tak rychlých, bojovných. Tým mají poskládaný dobře a v závěru sezony začali hrát parádní hokej, který si přenesli do play-off. Nám trošku trvalo, než jsme najeli na play-off mód. Ale nějaká taková naše hrdost a to, že nechceme končit sezonu takhle brzy, protože jsme jí doposud hráli velmi slušně, nás zase vrátila zpátky do hry. Nejdůležitější moment této série bylo, že nám masér Petr Mlíkovský sehnal do kabiny formu. Nám totiž forma v prvních zápasech naprosto chyběla a od té doby, co nám visí v kabině, je to moc a moc lepší.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie