Ukázali jsme morální sílu a kondici, povídá útočník Tomáš Čachotský

31.03.2021 / Tomáš Lysý

Utéct hrobníkovi z lopaty. Tohle si asi budou všichni lidi kolem Dukly pamatovat po čtvrtfinálové sérii s Litoměřicemi. Stadion vedl 3:1 na zápasy a 2:1 na konci třetí třetiny šestého zápasu. Přesto nepostoupil. Dukla jde dál, velká otočka se povedla! „Těší nás, že jsme sérii zvládli a hodně nepříznivý stav otočili. Za stavu série 1:3 jsme hráli každý zápas nad propastí; o všechno. Ukázali jsme morální sílu a kondici,“ povídá zkušený forvard Tomáš Čachotský, který během sedmi zápasů zaznamenal sedm kanadských bodů (1+6).

Také „Čagy“ přiznává, že úplně veselá nálada po čtvrtém utkání série nepanovala. Litoměřice vedly v sérii 3:1 na zápasy… „Úplně veselo nebylo, ale věřili jsme, že další zápas dokážeme zvládnout. Chystali jsme se na každé utkání tak, že ho musíme vyhrát. Že nemáme kam uhnout a další ztracený zápas znamená konec sezony. Konec všeho, co jsme trénovali, co jsme podstoupili. Letní přípravu, základní část… Tak jsme to brali,“ prozrazuje jihlavský forvard recept na částečnou otočku.

Vedle otočky v sérii nechává Tomáš Čachotský nahlédnout také do zákulisního dění. Po sedmém utkání jste určitě šlyšeli pojem „Mlíkova forma“ a po šestém zápasu mohli na sociálních sítích vidět hodinky nakreslené na zápěstí Jakuba Illéše. „Mlíko (masér Petr Mlíkovský – pozn. aut.) sehnal konečně formu a pak už jsme neprohráli,“ směje se jihlavská legenda nad nezbytnou součástí duklácké kabiny při vrcholech utkání – formě na bábovku. Prostě forma jako forma. A pokud jsme mluvili o Jakubu Illéšovi, tak jeho hodinky signalizovali, že Dukla dvakrát otáčela stav zápasu za pět minut dvanáct. „Kuba měl na ruce Rolexky krásné, za pět dvanáct. V sérii byl každý zápas od stavu 0:0. Ale je pravda, že urvaný šestý zápas u nich byl strašně těžký a po výhře v něm jsme už byli asi trošku na koni. Ale právě v šestém utkání v prodloužení jsme si za vítězstvím šli, což mohl být jeden ze zlomových momentů série,“ myslí si hráč s číslem 90.

Po konci utkání se Tomáš Čachotský dlouho objímal s obráncem hostí Janem Holým, který před touto sezonou odešel do Litoměřic právě z Dukly, kde strávil jeden a půl sezony. A vyprofiloval se v důležitého hráče jihlavské sestavy, navíc výborně zapadl do kabiny a s „Čagym“ si hodně rozuměl. „Říkal jsem mu, že mu za jeho článek na hokej.cz pořádně v rozhovoru naložím. Po přečtení článku s Honzou Holým bych chtěl říct, že jsme porazili kondiční giganty, nejlépe připravený tým v lize,“ směje se v odkazu na tento rozhovor hráč, který v sezoně překonal 900 zápasů za Duklu. „Jsme strašně rádi za to, že jsme ukázali, že na to také máme a jsme také dobře připravení. Když jsou oni nejlépe připraveným týmem, tak mi na tom asi také nejsme špatně,“ dobírá si samozřejmě v dobrém svého nedávného parťáka z Dukly.

Tomáš Čachotský po vítězném rozhodujícím utkání proti Litoměřicím

Autor videa: Tomáš Lysý

Hodnocení trenérů: Viktor Ujčík (Dukla) – Daniel Tvrzník (Litoměřice)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice 3:1

Autor videa: HokejkaTV