V posledních zápasech to nemělo kam uhnout, myslí si úspěšný střelec Tomáš Havránek

31.03.2021 / Tomáš Lysý

Na gól se dlouho načekal. Zařízení ale trefil v ten nejdůležitější moment čtvrtfinálové série proti Litoměřicím. Nejprve v první třetině otevřel skóre, poté za stavu 2:1 ve třetí části pojistil třetí trefou jihlavské vedení a dokonale uklidnil celý tým. Pro Tomáše Havránka by snad bylo dobré, aby se hrálo pouze před televizními kamerami; v rámci přímého přenosu ČT sport se střelecky vůbec nerozpakoval. „Nyní to tam napadalo, takže někdy góly dát umím. Zápas jsme měli pod kontrolou. Byli jsme trpěliví a když jsme dali třetí branku, možná jsme si všichni oddechli,“ směje se technicky skvěle vybavený forvard.

Na branku čekal hodně dlouho. Vždyť poslední gól dal naposled 20. února při kanonádě 6:0 proti? Jestli hádáte, že tehdejším soupeřem Dukly byly Litoměřice, máte naprostou pravdu. Tentokrát ale byly jeho dva zásahy – první ve čtrnácté a druhý v 51. minutě – o hodně cennější. „Před prvním gólem mě narazili na mantinel, což byla asi moje hloupost. Chtěl jsem to nějak napravit, aby to nevypadalo blbě. Tak jsem zkusil vystřelit přes beka a hlavně soupeřova obránce netrefit. Ze stahovačky jsem chtěl střílet nahoru a byl z toho gól,“ usmívá se Tomáš Havránek při dvou momentech před svojí první trefou. Při druhém gólu jej zas skvělou žabičkou našel Josef Skořepa a „Havran“ se trefil báječně mimo dosah pořádně se roztahujícího Tomáše Krále. „Eli (Filip Eliáš – pozn. aut.) nás vyslal dopředu a bylo to jen na mně a Pepovi Skořepovi. Čekal jsem, že mi to Pepa dá a opět jsem to chtěl jen trefit. Důležitý gól a celkem i pěkný,“ říká ke své druhé trefě.

Přitom ještě před několika dny, po čtvrtém zápasu série, Tomáši Havránkovi do smíchu moc nebylo. Dukla prohrávala v sérii 1:3 na zápasy a mnozí fanoušci už nad červenožlutými barvami zlomili hůl. Ani drobný útočník už neměl příliš víry. „Prohrávat 1:3 na zápasy bylo ještě dobré proti šestému utkání. Když jsme v závěru prohrával 1:2, tak už jsem nevěřil. Nebylo mi moc dobře a ukázalo se, že v tu chvíli jsem byl špatný spoluhráč. Ale Tomáš Harkabus srovnal a dokázali jsme to otočit,“ přiznává upřímně odchovanec žďárského hokeje.

Tomáš Havránek se poté jal hodnotit celou sérii. Nemyslí si, že by Dukla hrála až tak strašně, aby musela odvracet tři mečboly. Jen prostě kolikrát chyběla trpělivost. „V sérii jsme nehráli špatně, jen jsme byli netrpěliví a paličatí. Pořád jsme se někam hrnuli. V posledních zápasech to ale nemělo kam uhnout. Byli jsme lepší než soupeř, dobývali jsme se před branku a vstřelit gól bylo jen otázkou času. Hokejový bůh existuje. My jsme navíc ukázali, že hokej hrát umíme, že zápasy dokážeme otáčet a můžeme mířit vysoko,“ věří v sílu týmu někdejší extraligový mistr s Kometou Brno.

Tomáš Havránek po vítězném rozhodujícím sedmém zápasu

Autor videa: Tomáš Lysý

Hodnocení trenérů: Viktor Ujčík (Dukla) – Daniel Tvrzník (Litoměřice)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice 3:1

Autor videa: HokejkaTV